טעויות ושגיאות באתרים עיתונים ומגזינים

נערך לאחרונה ב:
מה נפשך:
אם ה"עוסקים בבשר" לא טועים כאשר הם מכנים את תרנגולות ההודו "הודיות" במקום "תרנגולות הודו" כאמור, אז גם הגרונות יכולות להיות הודיות וזו לא טעות.

אז תברר.
אני יודעת מקרוב מאד שאלו שעובדים בתחום קוראים להודו נקבות "הודיות".
אם אתה מכיר מישהו באיטליז, ותזכיר לו את המושג, הוא ממש לא יגלגל עליך עיניים. בציבור זה פחות נפוץ.

אז תברר.
אני יודעת מקרוב מאד שאלו שעובדים בתחום קוראים להודו נקבות "הודיות".
אם אתה מכיר מישהו באיטליז, ותזכיר לו את המושג, הוא ממש לא יגלגל עליך עיניים. בציבור זה פחות נפוץ.
מקסימום הוא יגלגל את העיניים סביב קירות החדר.

כבר קבלתי על כך פה:
טעויות ושגיאות בעיתונים ובמגזינים

אבל עכשיו התיישב אצלי העניין, שבכוונה כתבו כך.

אם כבר כאלו, אז הנה עוד -
צומות הגידין (בלוג דוד אסף).jpg

ולפעמים זו פשוט צנזורה -
עליון עוף (בלוג דוד אסף).jpg

נערך לאחרונה ב:
בלימודי התואר שלי היה לנו קורס בתקשורת.
המרצה היה סופר ועיתונאי ועורך ידוע חובש כיפה סרוגה.
והוא סיפר לנו שבשבתו כעורך בעיתון כלכלי יומי נחשב ביותר בציבור הכללי, היתה תקופה קצרה שלא הגיהו מספיק טוב את העיתון ויצאו כמה וכמה כתבות עם שגיאות.
כמובן שהדבר פגע מאד, לדעתו במוניטין של העיתון ולאחר אזהרות מרובות שלא הועילו לגמרי הוא כינס את הנוגעים בדבר והודיע שאם ביום הבא תצא שגיאה תחת ידם, לא משנה מי האחראי כולם מפוטרים לאלתר.
...

עם כל הכבוד, ויש, לא היא המציאה את זה, בתוך עמנו אתה יושב ויודע שכך כל עם ישראל ואשתו מדברים.
אנשים גם אומרים "כל מילה בסלע"
ושאר שיבושים מבוטאים
זה לא אומר שזה נכון

אנשים גם אומרים "כל מילה בסלע"
ושאר שיבושים מבוטאים
זה לא אומר שזה נכון
אם כבר,
שמת לב לביטוי שרווח לאחרונה בציבור הכללי -
"מין שאינו במינו" :eek: ?
קטסטרופה.
ואין מי שיעמיד מישהו על טעותו ומקומו.

מי תלתה מודעה מודפסת?
אין בניין חליפי לתאר את זה ולכן @Ushaya צודק במאה אחוז.
(הניק, אני יודע שהיא צודקת)
כנלענ"ד.
הצדק עם הרב ארלנגר. זה לכאורה שיבוש לשון שהשתרש.
צריך לומר: הייתה תלויה.
אל תתלו אותי על זה.

אם כבר,
שמת לב לביטוי שרווח לאחרונה בציבור הכללי -
"מין שאינו במינו" :eek: ?
קטסטרופה.
ואין מי שיעמיד מישהו על טעותו ומקומו.
כנ"ל העיוות הנפוץ והמטריד 'עושה ימים כלילות' .

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה