טעויות ושגיאות באתרים עיתונים ומגזינים

‏‏לכידה.PNG

בוא'נה משה! זה אתר חרדי פה! :mad:

הטרמינולוגיה בווינט:
הרב הראשי זצ"ל - 'אליהו בקשי דורון מת'
מזכ"ל אשף - 'סאיב עריקאת הלך לעולמו'

מתלבט אם זו בורות, עילגות או רשעות

1605206663885.png

ולי מסתברא, דכולם יחדו יציבים ונכונים (וכשגור בלשון עמא דבר: 'כל התשובות נכונות'...).

עיתון מכובד מלמד פרק חדש בהיסטוריה. מלחמת לבנון השניה הוכרעה על ידי הפלישה לנורמנדי. מעניין שאת המלחמה הזו אני זוכרת, ולא מצליחה להיזכר בפלישה הזו...
Snapshot_20201113.JPG

(במקור כמובן: "אם אנו עכשיו במלחמת העולם השנייה, הרי שכרגע אנו בשלב הפלישה המוצלחת לנורמנדי").

נערך לאחרונה ב:
עיתון מכובד מלמד פרק חדש בהיסטוריה. מלחמת לבנון השניה הוכרעה על ידי הפלישה לנורמנדי. מעניין שאת המלחמה הזו אני זוכרת, ולא מצליחה להיזכר בפלישה הזו...
צפה בקובץ המצורף 762712

(במקור כמובן: "אם אנו עכשיו במלחמת העולם השנייה, הרי שכרגע אנו בשלב הפלישה המוצלחת לנורמנדי").
וואו זה מהטעויות של ה'ביוקר'.....

אמנם לא שגיאה, אבל וואו מה נס יותר גדול, שבחורי ישיבה משחקים כדורגל או מקפידים על מסכות?:rolleyes:
עד כדי כך זה מוזר שזה מצריך ידיעה מרעישה??
1605257109705.png

עכשיו אני מחפש כתבה על חילונים שלומדים גמרא תוך כדי אי הקפדה על מסכה :) :)

נערך לאחרונה ב:
הטרמינולוגיה בווינט:
הרב הראשי זצ"ל - 'אליהו בקשי דורון מת'
מזכ"ל אשף - 'סאיב עריקאת הלך לעולמו'
מיתה מכונה בספ' "הליכה בדרך כל הארץ"... אך המעניין הוא כי כל אחד עושה את זה בצורה אחרת...... דוגמאות? להלן:

מת...

הלך לעולמו...

השאיר אותנו לאנחות...

נפטר לבית עולמו...

נסתלק בשיבה טובה...

מצא את מותו...

'הלך לעולמו' הכוונה ל"הליכה בדרך כל הארץ"?
הכוונה היא לעולם הבא, זה פחות מתחבר לי על עריקאת
ממש לא!
הנה לשון האבן עזרא קהלת (יב ה). "אל בית עולמו" - הוא הקבר והוא הבית שידור שם לעולם.

אמנם לא שגיאה, אבל וואו מה נס יותר גדול, שבחורי ישיבה משחקים כדורגל או מקפידים על מסכות?:rolleyes:
עד כדי כך זה מוזר שזה מצריך ידיעה מרעישה??
צפה בקובץ המצורף 762761

עכשיו אני מחפש כתבה על חילונים שלומדים גמרא תוך כדי אי הקפדה על מסכה :) :)
איזה כח רצון! למרות המסכות והחליפה הארוכה הם לא מוותרים על משחק...:D

צפה בקובץ המצורף 762712

בהמשך הכתבה המשפט הזה מצוטט שוב והפעם בצורה נכונה.

מויקיפדיה על תנועת בית"ר:
בית"ר, "ברית הנוער העברי על שם יוסף תרומפלדור", ... התנועה, ששמה הוא ראשי תיבות של "ברית יוסף תרומפלדור", נקראת על שמו של יוסף טרומפלדור...
ט' או ת'?
הענין הוא ש'בית"ר' תמיד כתבו בת' וטרומפלדור תמיד כתבו בט'. זה תקין? או היה תקין באותה תקופה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה