דרוש מידע טעות של אדריכל / מהנדס?

• הוסף לסימניות
לא מתמצאת בנושא בכלל,
רק משהו אחד לא מובן לי. אין קבלן ניגש לבצע יציקות של עמודים, כאשר העמודים המקוריים גלויים לעין, הרי שקוף שזה לא מקביל.
זה נראה לי חלק בלתי נפרד מהשלד לוודא שהעמודים החדשים עומדים על הישנים.

• הוסף לסימניות
לא מתמצאת בנושא בכלל,
רק משהו אחד לא מובן לי. אין קבלן ניגש לבצע יציקות של עמודים, כאשר העמודים המקוריים גלויים לעין, הרי שקוף שזה לא מקביל.
זה נראה לי חלק בלתי נפרד מהשלד לוודא שהעמודים החדשים עומדים על הישנים.
לא מדובר בקומה נוספת אלא הרחבה בקומה קיימת, וגם כאן לא חובה שהעמודים יקבילו ייתכן שינוי במיקום העמודים עקב רצון לעצב את החלל הפנימי בצורה שונה.

• הוסף לסימניות
בשביל היתר בניה אדריכל לא צריך תמיד להגיע לשטח. האדריכל בונה תכנית להיתר על סמך תכנית שמופיעה בעירייה. הוא מקבל מדידה ממודד, שם הוא מטמיע את התכנית.
בשלב הזה גם המהנדס לא צריך להגיע לשטח.
כאן לדעתי התחילה הטעות: בין היתר בניה לביצוע, יש מה שנקרא: "תכניות עבודה".
תכנית עבודה היא איך לבנות בפועל, שם הכל אמור להיות מדויק, עם נתונים מהמהנדס על מיקום העמודים ומידות מדויקות מאדריכל.
הרבה מאד לקוחות לא מודעים לזה ומתחילים לבנות מתכנית של היתר בניה.
אם יש לכם חוזה מסודר עם המהנדס, אמור להופיע שם פיסקה לאישורים להיתר (חישובים סטטיים, אישור הג"א וכ'), ובפיסקה נוספת תכנית לביצוע, פיקוח עליון.
כנ"ל אצל אדריכל.
במקרה הזה- כנראה אין תכנית עבודה ועם כל הצער, אין את מי להאשים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה