- הוסף לסימניות
נכתב ע"י ort;833773:אז מה באת לומר?
שאם ככה, יש לנו כבר את היצר, אז בואו נשתמש בו? בתאוותניות שבו?
לי אוטומטית זה מזכיר את קברות התאווה- שם בטח היו פרסומות - מזילות רוק על האבטיחים והדגה... נו, אז מה ה"ביג-דיל"? סה"כ יצר טבעי ואנושי...- מה הלחץ? למה שימותו??
גם כאשר יש תאוות צריך לשאוף לעבוד על מידותינו בכל אופן!
לפי שיטתך אפשר לומר- שניתן יהיה לתקוע תמונת דוגמנית חטובה בפרסומת- נו- זה חלק מהתאוות- אנו בני אדם- לא?! [כן, ואנו נתעלה מעל עצמנו עם הכוחות שה' נתן לנו ונתגבר]
ואם זה חלק מהדור הזה- זה הופך את זה לבסדר?!
אולי טעיתי בהבנת דבריך... אם כן- סליחה...[זה לא חלילה אישי]
בדיוק להיפך כמובן
זה שהפרסומות משחקות על תאוות זה רק בגלל שאנשים אכן מושפעים מתרבות הצריכה המגעילה גם אותי.
אם כל היהודים היו עובדים את הקב"ה באופן מושלם, אף אחד לא היה מתפתה, ובמילא לא היינו נתקלים בפרסומות כאלה אצלנו.
אם אנשים לא היו מושפעים מזה, ובאמת קונים רק מה שצריכים, לפי שיקול ענייני, החברות היו מהר מאוד מבינות שאין להם מה להשקיע בציבור שלנו.
עכשיו.
אם קניתי לבן שלי ארטיק מגנום, כי הוא למד בע"פ משניות, או הצליח במבחן - זה לא קטע של תאווה אלא בדיוק מה שהרמב"ם ממליץ.
אבל אם ראיתי ארטיק בפרסומת, הפה התמלא ריר ורצתי לקיוסק הסמוך.... נו.....
הרי יש עניין להשתמש בעולם הזה לעבודת השם.
כל דבר שיכול לשמש לקדושה - שישמש.
אבל פשוט אין מה לצפות מהחברות המפרסמות לרדת לעומק הרעיון הזה, הם חיים בעולם גשמי שכולו תאוות ו"מה בא לי".
שכל אחד יעשה את העבודה שלו
ואם העבודה זה להתגבר על תאווה לארטיק, נו שוין, ב"ה שזו לא תאווה לע"ז.
אפרופו תרבות הצריכה.
ניסיתם פעם להסביר לילדים שמתלהבים מכל מיני מבצעים, מה מסתתר מאחורי זה?
להסביר להם שהחברה רוצה שאנשים יבואו לקנות הרבה, אז עושים הנחה קטנה כדי למשוך אנשים לחנות?
חינוך מגיל צעיר שחושף את מאחורי הקלעים, יכול לעזור להם הרבה להבין את החלק של עלמא דשיקרא שמסתתר בחנויות ובסופרים...
הנושאים החמים