מידע שימושי טקסטורות 'חסרי משמעות', שכשמתמקדים בהם מגלים תמונה תלת מימדית מסתתרת...

• הוסף לסימניות
לצורך פרסום, אני צריכה "להשיג" תמונה בסגנון הנ"ל. שנראית כמו טקסטורה פשוטה, וכשמתרכזים רואים ממש תמונה בתלת מימד.

השאלה - האם יש דרך ליצור בעצמי כזה דבר? יש איזושהי תוכנה ייעודית בהישג יד?
או, לחילופין, איפה אפשר למצוא תמונה כזו בלי בעיה של זכויות יוצרים? ואיך ההגדרה של זה, אם אני רוצה לעשות חיפוש בגוגל?

תודה מראש על כל מידע בנושא!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1676705:
לצורך פרסום, אני צריכה "להשיג" תמונה בסגנון הנ"ל. שנראית כמו טקסטורה פשוטה, וכשמתרכזים רואים ממש תמונה בתלת מימד.

השאלה - האם יש דרך ליצור בעצמי כזה דבר? יש איזושהי תוכנה ייעודית בהישג יד?
או, לחילופין, איפה אפשר למצוא תמונה כזו בלי בעיה של זכויות יוצרים? ואיך ההגדרה של זה, אם אני רוצה לעשות חיפוש בגוגל?

תודה מראש על כל מידע בנושא!

האם את מתכוונת לזה?
במבט רגיל רואים עיגולים. אם מתרחקים מהמסך מגלים דמות.

או שלא הבנתי את כוונתך......

אם כן, אז אני מצאתי את זה בגוגל תחת "תעתועי ראיה"
אם לא, אז ניסיתי לעזור.... (;)

קבצים מצורפים

• Screenshot_2015-06-30-00-00-50-1.jpg
    KB 555.8 · צפיות: 277
  • הוסף לסימניות
אכן, זה הסגנון. אבל יש עוד כמה סוגים יותר 'קשים'
(פה זה מאד פשוט, ממש יש עיגולים מודגשים יותר או פחות. לא צריך להתאמץ כדי לגלות את הדמות)
אשמח למידע נוסף

• הוסף לסימניות
את מתכוונת לזה
המושג נקרא Autostereogram.
מי שיתבונן בזה יגלה הפתעה - נראה אתכם מוצאים.

נ.ב. השיטה למצוא מה מסתתר, היא לא! להתרכז בתמונה אלא כאילו בנקודה אקראית מעבר לתמונה למשל 30 ס"מ אחרי המסך, שאז כאילו התמונה נהפכת למטושטשת.. ואז....:)

ע"מ ליצור תמונה כזו
http://www.easystereogrambuilder.com/3d-stereogram-maker.aspx

בהצלחה!

קבצים מצורפים

• _blue.jpg
    KB 116.9 · צפיות: 331
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;1676756:
את מתכוונת לזה

נ.ב. השיטה למצוא מה מסתתר, היא לא! להתרכז בתמונה אלא כאילו בנקודה אקראית מעבר לתמונה למשל 30 ס"מ אחרי המסך, שאז כאילו התמונה נהפכת למטושטשת.. ואז....:)

ע"מ ליצור תמונה כזו

בהצלחה!

גיליתי!! דולפין קופץ!!! :p:p הפעם הלך לי מהר..
עזרת לי מאד, אלפי תודות!

מעניין אותי כמה אנשים מצליחים לזהות, כדי לדעת עד כמה זה יהיה לי אפקטיבי בפרסום..

• הוסף לסימניות
הקרדיט שלי מאז יהיה רשום? :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 7880;1676782:
לא הצלחתי לראות... לא הבנתי במה להתמקד.

צריך הרבה סבלנות ולא להתייאש, עד שקולטים את הפוינט ומשם זה כיף גדול

הרעיון זה להסתכל בתמונה באופן הכי לא ממוקד, אלא להעביר את העיניים למצב 'מטושטש', מקווה שאני מצליחה להסביר :)

למתחילים, השיטה היא פשוט ממש להצמיד את האף לתמונה, ואז מה שמצליחים לראות זה את התמונה מטושטשת. 'מחזיקים' את הטשטוש הזה ולאט לאט מתרחקים מהמסך, באיזשהו שלב זה 'בורח' והעין מתמקדת חזרה, לא להתייאש, להצמיד את האף שוב. עד שפתאום תראו קסם. התמונה קופצת החוצה מהטקסטורה. זה יפיפה, תנסן!!

ותודה למי שלימד אותי את זה, במשך שעה ארוכה של נסיונות כושלים, ולא התייאש.. אל תתייאשו, פתאום תגלו בתמונה עומק תלת מימדי.. :)

• הוסף לסימניות
מגיל ילדות אני מנסה להתרכז בתמונות האלו ולמצוא את הנחבא ולא מצליחה, אחרי ריכוז של כמה שניות העיניים שלי שורפות ואני חייבת למצמץ.

• הוסף לסימניות
כשהייתי ילד היה לנו מלא דפים כאלו, ומאז לא יצא לי לראות את זה, תמיד ניסיתי למצוא את זה.
מעניין באמת לדעת איך עושים את זה בפועל, חבל שהקישור חסום לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1676810:
צריך הרבה סבלנות ולא להתייאש, עד שקולטים את הפוינט ומשם זה כיף גדול

הרעיון זה להסתכל בתמונה באופן הכי לא ממוקד, אלא להעביר את העיניים למצב 'מטושטש', מקווה שאני מצליחה להסביר :)

למתחילים, השיטה היא פשוט ממש להצמיד את האף לתמונה, ואז מה שמצליחים לראות זה את התמונה מטושטשת. 'מחזיקים' את הטשטוש הזה ולאט לאט מתרחקים מהמסך, באיזשהו שלב זה 'בורח' והעין מתמקדת חזרה, לא להתייאש, להצמיד את האף שוב. עד שפתאום תראו קסם. התמונה קופצת החוצה מהטקסטורה. זה יפיפה, תנסן!!

ותודה למי שלימד אותי את זה, במשך שעה ארוכה של נסיונות כושלים, ולא התייאש.. אל תתייאשו, פתאום תגלו בתמונה עומק תלת מימדי.. :)

וואו, הצלחתי בזכותך.

כשהייתי ילדה, היה לסבתא שלי איזו חוברת עם כתבה בנושא הזה, והיו שם שתי תמונות מהסגנון הזה, וכל פעם שהיינו מגיעים אליה, היינו רבים מי יתפוס את החוברת, והיינו מנסים שעות להתעמק בתמונות ולגלות את המתחבא בהם.

• הוסף לסימניות
מי שיש לו בעית מיקוד ראיה (צילינדר) לא יכול לראות...

חני

• הוסף לסימניות
אני עם צילינדר בעין אחת ורואה. בלי משקפיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1676824:
מי שיש לו בעית מיקוד ראיה (צילינדר) לא יכול לראות...

חני

מה הקשר?
לי יש צילינדר גבוה והצלחתי לראות

• הוסף לסימניות
עוד משהו חמוד שאני רואה עכשיו מהסגנון הזה בשטרסטוק
אותם בוהות נהיות תלת מימד עם עומק.

קבצים מצורפים

• stock-vector-multi-level-autostereogram-with-green-field-eps-cmyk-organized-by-layers-global-col.jpg
    KB 66.7 · צפיות: 241
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1676773:
גיליתי!! דולפין קופץ!!! :p:p הפעם הלך לי מהר..
עזרת לי מאד, אלפי תודות!

מעניין אותי כמה אנשים מצליחים לזהות, כדי לדעת עד כמה זה יהיה לי אפקטיבי בפרסום..

למרות כל ההסברים, לא מצליחה )):

• הוסף לסימניות
קוראים לזה סטריאוגרמות
kivunim-old.macam.ac.il/articles/1/

אשמח אם מישהו יביא את החומר של הקישורים הבאים:
www.snark.co.il/stereograms/stereograms.htm
sneye.blogspot.com/2011/01/blog-post_26.html
d3.coi.co.il/קישורים-והורדות.htm
www.cs.bgu.ac.il/~eladco/cvb/page1Hebrew.htm
95.142.17.115/viewtopic.php?f=3&t=184997

ואלו תמונות סטריאוגרמה שאספתי לעצמי והעליתי לג'מבו מייל:
http://www.jumbomail.co.il/Downloads.aspx?sid=636C4F5637396E776A44343D

תהנו.

• הוסף לסימניות
וזה לינק לאשכול ישן בנושא:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=141964

ואגב, יש לי צילינדר לא נמוך בכלל בשתי העיניים ואני מצליחה לראות היטב. לדעתי זה פונקציה של גמישות שרירי העין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;1676756:
את מתכוונת לזה

ע"מ ליצור תמונה כזו

בהצלחה!

איזה יופי! שני דולפינים וגלי ים... מדהים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה