עזרה טקסט להצגה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זקוקה דחווף לטקסט להצגה
או ספר מתח שאפשר לכתוב ממנו הצגה

• הוסף לסימניות
באיזה אורך?
כמה מילים?

• הוסף לסימניות
איזה גיל?
תיכון? יסודי?

• הוסף לסימניות
אולי מקום ל 2 של רות רפפורט?

• הוסף לסימניות
לא יותר דרמתי ומעדיפה אחד כתוב

• הוסף לסימניות
לא יותר דרמתי ומעדיפה אחד כתוב
כתוב בתור הצגה?
אני לא מכירה.

ואת רוצה משהו יותר דרמטי? או פחות?

בכללי אני מכירה ספרים יותר עם גיבורים בנים. השאלה אם זה טוב לך ותשני לבנות או שנחפש לך ספר של בנות מלכתחילה?

• הוסף לסימניות
לא ממש יודעת את הסגנון שאת צריכה, אבל אולי זה יעזור לך...

מים שאין להם סוף - א אונגר,
בלתי הפיך - מ ארבל,
עין בעין - מ ארבל,
חזית כפולה - א בראב,
מעגל סגור - חוי בר,
?????????????.. מקווה שזה הסגנון...

ברור שאפשר לקצר ולהוריד קטעים...

• הוסף לסימניות
אחד הסמינרים בי-ם עשה על איסתרק.

• הוסף לסימניות
יש לי בסיס לסיפור וטקסט. שהתחלתי לכתוב, [כתוב מאוד חובבני]. על תקופת המנדט הבריטי [אפשר לשנות לתקופת הקומוניזם].

תקציר:

פנינה היא לוחמת ביחידת הנשים של האצ"ל, לקראת פעולה חשובה, המפקדת מטילה עליה להגיע ביום מסוים לחוף ולאסוף שם צדפים.
פנינה מרגישה שהיא לא נחוצה, במיוחד לאור התפקידים היותר משמעותיים שקיבלו חברותיה, והיא מחליטה, אחרי התלבטות, לא להגיע לפעולה.
בשעת הפעולה עצמה, עדינה רואה אותה ומסבירה לה שכל מעשה קטן מכריע. פנינה רצה לחוף ורואה שני שוטרים משוטטים על החוף ומתווכחים ביניהם.
היא מבצעת את המשימה שלה וככה מסיחה את דעתם, בזמן שבחלק צדדי של החוף עולים אליו מעפילים שמתערבבים בין תושבי הארץ.

אם את רוצה גם קטע מהטקסט, תתייגי אותי, ואשלח.

• הוסף לסימניות
יש לי בסיס לסיפור וטקסט. שהתחלתי לכתוב, [כתוב מאוד חובבני]. על תקופת המנדט הבריטי [אפשר לשנות לתקופת הקומוניזם].

תקציר:

פנינה היא לוחמת ביחידת הנשים של האצ"ל, לקראת פעולה חשובה, המפקדת מטילה עליה להגיע ביום מסוים לחוף ולאסוף שם צדפים.
פנינה מרגישה שהיא לא נחוצה, במיוחד לאור התפקידים היותר משמעותיים שקיבלו חברותיה, והיא מחליטה, אחרי התלבטות, לא להגיע לפעולה.
בשעת הפעולה עצמה, עדינה רואה אותה ומסבירה לה שכל מעשה קטן מכריע. פנינה רצה לחוף ורואה שני שוטרים משוטטים על החוף ומתווכחים ביניהם.
היא מבצעת את המשימה שלה וככה מסיחה את דעתם, בזמן שבחלק צדדי של החוף עולים אליו מעפילים שמתערבבים בין תושבי הארץ.

אם את רוצה גם קטע מהטקסט, תתייגי אותי, ואשלח.
@הודיה בן חיים אשמח

• הוסף לסימניות
@rina7922

עדינה: תגידי לי שלא את יצאת לפעולה הזאת…
פנינה: לא, לא יצאתי. וגם אם כן, מה הבעיה? זו הארץ שלנו, והגיע הזמן שגם נשלוט עליה.
עדינה: בכוח לא נשיג כלום.
פנינה: אז איך? בשתיקה? עדינה, אלפי יהודים מחכים באירופה החרבה לאישורי עליה לארץ שלהם!. הארץ שלנו, ארץ אבותינו. ה' הבטיח לאברהם שזרעו ירש את הארץ הזו.
אחרי המלחמה הארורה הזו, לא הגיע הזמן שיהודים יוכלו לשבת בבטחה בארץ שלהם?
עדינה: הגיע, פנינה, הגיע. אבל מי אמר שאנחנו אלה שצריכות לקחת את המקלות בידיים ולצאת לרחוב? אולי שב ואל תעשה עדיף עבורנו?
פנינה: במה אנחנו שונות מהלוחמים? מאלה שמקימים את החזון שלנו בעשר אצבעות?
עדינה: יש עוד דרכים, במלחמה אף פעם לא יוצאים מנצחים, ומה עם חיי אדם? הם לא שווים בעיניך?
פנינה: חיי אדם של מי? של חיילים גוים שמסתובבים ביננו כאילו הם אדוני הארץ הזו, ולא עשו כלום כדי להציל את האחים שלנו, כשעוד היה אפשר?
עדינה: של אנשים בעלי משפחות שמחכות להם באנגליה, אבות לילדים קטנים.
פנינה: עליהם את מרחמת? על האנשים שבגללם את בוכה בלילה? עדינה, בגללם עוד הרבה יהודים בוכים מגעגוע למשפחה שלהם שהם לא יפגשו יותר.
עדינה [בלחש]: לא הבנת אותי, פנינה. [מגבירה את הקול], כמוך, ואולי יותר, אני רוצה ומתפללת שיום יבוא ויהודים יוכלו להיות חופשיים בארצם. שכל אחד שירצה יוכל לעלות על אוניה ולהיכנס בשערי הארץ שיפתחו בברכה ושמחה. שנוכל לשבת בנחת, ולא לחשוש מכל אדם שעובר ברחוב. אני רק לא יודעת אם מלחמה זו הדרך.
הפעולות הנועזות הללו לא עוזרות ליהודים לעלות ארצה, אולי ההפך.
פנינה: אבל הן מראות לבריטים שכדאי שיסתלקו מכאן, וכמה שיותר מהר.
רגע שקט.
עדינה: בכל צבא יש כמה סוגי פלוגות, את בפלוגה הקרבית, ואני בפלוגה המשרדית, אבל שתינו עושות כל מה שאנחנו יכולות כדי שהבריטים יעזבו אותנו בשקט.
פנינה: הלוואי שיקרה בקרוב…
מתחילות לצאת מהבמה.
פנינה: עדינה?
עדינה: מה?
פנינה: סליחה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא מובן
את רוצה משהו בחינם?
לאיזו מטרה?
לכתוב טקסט להצגה של שעתיים זה סיפור של כמה חודשים גם אם זה מבוסס על ספר
איך בדיו את רוצה להשיג משהו כזה?
אם את בעניין לשלם אני יכולה לעזור לך לפרסם בפורום אמניות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה