דרוש מידע טרוף מחירי היחידות דיור בירושלים

נב למה לגור במרכז אף אחד לא צריך לשכנע???:rolleyes:

מאותן סיבות שכל כך יקר לגור שם.

ומאותן סיבות שערים כמו ביתר ואלעד הולכות ומתייקרות,

איפה ששווה לגור והרבה רוצים לגור שם עולה כסף כרמת הביקוש.

א אהבתי כ"כ, חלק מהכללות וה'הטפות', כל בנ"א הוא עולם בפני עצמו, מה שטוב לאחד, לא בהכרח טוב לשני.

אני לא ראיתי הטפות באשכול- ראיתי שיתופים מחוויות טובות יותר או פחות.
ודיון על יוקר הדיור במרכז לעומת הפריפריה

פותחת האשכול מנתה את הסיבות לרצונה לגור בירושלים וניסו לעזור לה ולענות איך זה בפריפריה לעומת המרכז.

מה הלחץ מהדיבור על הפריפריה? זה נראה כאילו מישהו צריך להצדיק את עצמו למה הוא בכל אופן נשאר במרכז.

הכל טוב.
כל אחד בוחר לגור איפה שטוב לו.
יש מקום לכולם.
או שכבר לא.....

1.פותחת האשכול לא בקשה ייעוץ מה לעשות
היא ביקשה אמפתיה למצבה ואני בהחלט מזדהה עם הכאב שלה
2.מאמין שהיא יודעת לבד שיש דבר כזה פריפריה ובכל זאת משאירה לעצמה את זכות הבחירה לגור בירושלים וזכותה!
בהחלט זכותה
וזכות חלק מהמגיבים לענות כמו שהם חושבים ולא כמו שהיא ציפתה,
היא לא הלכה לפסיכולוג אלא פתחה אשכול בפורום פתוח,
מקובל פה שמי שפותח אשכול מלייק תודה לכל הניקים שהגיבו לו ולא מתעצבן על הודעותיהם

מאותן סיבות שכל כך יקר לגור שם.

ומאותן סיבות שערים כמו ביתר ואלעד הולכות ומתייקרות,

איפה ששווה לגור והרבה רוצים לגור שם עולה כסף כרמת הביקוש.

אני לא ראיתי הטפות באשכול- ראיתי שיתופים מחוויות טובות יותר או פחות.
ודיון על יוקר הדיור במרכז לעומת הפריפריה

פותחת האשכול מנתה את הסיבות לרצונה לגור בירושלים וניסו לעזור לה ולענות איך זה בפריפריה לעומת המרכז.

מה הלחץ מהדיבור על הפריפריה, זה נראה כאילו משיהו צריך להצדיק את עצמו למה הוא בכל אופן נשאר במרכז.

הכל טוב.
כל אחד בוחר לגור איפה שטוב לו.
יש מקום לכולם.
או שכבר לא.....

לא הטפות חלילה, אבל כשטורחים להסביר כמה הצעד הזה הוא טוב, לזוגיות\לבריאות הנפשית\לכלכלה, ועוד, ועוד,
לפעמים נוצר הרושם, כאילו מי שגר במרכז הוא מפונק, מסכן, בלי עצמאות, הגיון כלכלי, וזוגיות, ואת כל המחיר הזה הוא משלם, כי קשה לו להיגמל מהסינר של אמא. ואני אומר לא!
כל אחד הוא עולם מלא, ולכל אחד טוב משהו אחר, ואין שום דבר שהוא חד משמעי, וחד ערכי! העולם שלי הוא עגול, לא שטוח, ולא מרובע....

לא הטפות חלילה, אבל כשטורחים להסביר כמה הצעד הזה הוא טוב, לזוגיות\לבריאות הנפשית\לכלכלה, ועוד, ועוד,
לפעמים נוצר הרושם, כאילו מי שגר במרכז הוא מפונק, מסכן, בלי עצמאות, הגיון כלכלי, וזוגיות, ואת כל המחיר הזה הוא משלם, כי קשה לו להיגמל מהסינר של אמא. ואני אומר לא!
כל אחד הוא עולם מלא, ולכל אחד טוב משהו אחר, ואין שום דבר שהוא חד משמעי, וחד ערכי! העולם שלי הוא עגול, לא שטוח, ולא מרובע....

בהודעות שלי לא דיברתי על פינוק או עצמאות וזוגיות אלא דיברתי על אפשרויות הדיור.

דירות גדולות יותר, אפשרויות נוחות יותר אפשרויות עבודה גם בפריפריה לעומת מיקום מרכזי , קירבה למשפחה מקום מוכר וכל מה שפותחת האשכול דיברה עליו.

באמת כל מה שמוזכר בציטוט הוא אינדיבידואלי ולא נוגע לדיון ציבורי.

גם תהיתי על התלונה של פותחת האשכול על יוקר המחיר כשהיא מקבלת תמורה ששווה הרבה כסף.
מה היא רצתה שנענה לה?
אמפתיה?
היא לא קרבן של המצב הזה היא בוחרת לחיות בתנאים שעולים הרבה כסף.

זה כמו שאתלונן פה שאני רוצה שמלה שעולה 1500 שח והמחיר גבוה לי.
ישר יכתבו לי שיש בגדים מקסימים גם ב700 שח.
הרי לא ילכו להוריד את המחיר של השמלה היקרה.
זו בחירה של כל אחד אם לרכוש אותה או לא.

נערך לאחרונה ב:
המרכז הוא כמו סופר מרקט. יש הכל ותמיד.
הפריפריה היא המכולת השכונתית.
מי שהתרגל לקנות בסופר קשה לו מאוד להתרגל לצימצום של החנות.
אין מניינים כל הזמן.
אין את כל ההכשרים.
אין אוטובוסים.
אין שכנים.

לכן צריך לחלק את הפריפריה לפי נוחות מגורים.
למשל חיפה שיש לה שטיבלך מכובד וחנויות מכל סוג הרבה יותר קלה להסתגלות מכרמיאל.

וכן אשדוד (מישהו קורא לה פריפריה?) אין להשוותה לנתיבות ואופקים.

הכלל הוא שממספר מסויים של משפחות כבר יש את כל השירותים הנדרשים בין בדת בין במסחר ובין בתחבורה.

למה כל אשכול כזה מגיע בסוף לשכנועים כמה הפריפריה טובה הרבה יותר מלגור במרכז???
יש פה ניק שקונן ובצדק על המחירים ההזוים על שכירות דירה או יחידה בירושלים!!
למה בכח צריך לדחוף פה כמה הפריפריה מוצלחת וכו' וכו'???
כי כשיש אחוז נכבד של ניקים, שחוו את מה שהיא חוותה וזה הפיתרון שהם ניסו, וגם מצאו אותו מוצלח- הגיוני לגמרי שזו תהיה תגובתם.

זה כמו לראות ילד שקר לו ולא מוכן ללבוש מעיל. קר לך? תלבש מעיל, מה אתה בוכה שקר לך?
קשה לראות אדם מתלונן כשלך יש ביד פתרון זמין והוא מתעקש לא לנסות אותו.
כמובן שכל מקרה לגופו, והפריפריה היא פתרון שלא מתאים לכולם.

אגב, מבחינתי החיסרון הגדול של הפריפריה הוא לא כשהזוג צעיר, אלא כשההורים שלהם מזדקנים, קשה מאוד לעזור טכנית כשלא גרים במרחק קפיצה. והפסד של מצוות כיבוד הורים הוא בהחלט משהו שראוי להתייחס אליו

כי כשיש אחוז נכבד של ניקים, שחוו את מה שהיא חוותה וזה הפיתרון שהם ניסו, וגם מצאו אותו מוצלח- הגיוני לגמרי שזו תהיה תגובתם.

זה כמו לראות ילד שקר לו ולא מוכן ללבוש מעיל. קר לך? תלבש מעיל, מה אתה בוכה שקר לך?

אגב, מבחינתי החיסרון הגדול של הפריפריה הוא לא כשהזוג צעיר, אלא כשההורים שלהם מזדקנים, קשה מאוד לעזור טכנית כשלא גרים במרחק קפיצה. והפסד של מצוות כיבוד הורים הוא בהחלט משהו שראוי להתייחס אליו

כשיש זוג אחד או שנים ליד ההורים זה כבר אחרת מבחינת השאר

ואגב ראיתי כאלו שעברו לפריפריה ליד הילדים לעת זקנתם

אבל אני באמת תוהה לעצמי, נניח שהייתי עוזבת הכל ועוברת לצפון לדרום וכ,? מאיפה היינו מתפרנסים?? העבודה שלי בירושלים (היברידית אבל עדיין חייבים לדפוק נוכחות במשרדים) בעלי מצא כולל שמאדד מתאים לו והוא נהנה ופורח בו וזה מאד לא מצוי וקל, הוא לא אחד שילך לכל מקום ויסתדר עם כל רמה. הדברים האלו לא באים ברגל ואני מאמינה שעוד לפני ההורים רוב האנשים עושים שיקולים של פרנסה לימודים וכ, ובהנחה ש אפשר למצוא את אותם נתונים בפריפריה כנראה שההחלטה הייתה אחרת.
הטענות הללו הם טכניות.
בסוף יש לנו קבעון מחשבתי והנחות יסוד מוקדמות שצריך לגור בירושלים ובמרכז, והם מולידות לנו את כל הטענות הטכניות שמצדיקות את זה.
[סליחה שהתלבשתי על התגובה שלך, זה דוקא בגלל שהיא תגובה שלקוחה מהספר...]

בדיוק לכן עזבנו את ירושלים
ובקוך ה' פתחנו את העיניים
אני אישית ממש מרחמת על הזוגות שגרים בזוחות הצפופות ומשלמים על זה יקר
ודרך אגב המחיר שאת ציינת נקרא זזזזזזזזזזוווווול במושגים של ירושלים
כן יש לי חברות שמשלמות 6/7 אלף לדירות של 3 חדרים או 2.5 חדרים
איך זה הגיוני ,מאיפה
אם זה ברור שהבעל אברך וכמה האשה מרויחה בשביל לחסות כזה דבר?????

וגם משכנתא גדולה מאד, (לא כי הזוגות הצעירים של היום מפונקים ממש לא אלא כי הזוגות של הדור הקודם וקצת פחות מזה היו מפונקים מאד עם יכולות הרבה הרבה יותר ראליות לרכישת דירה עם משכנתא סבירה ממש או אפילו בלעדיה..
כל כך נכון
למה הדור המבוגר יותר לא מבין את זה, והם שהיתה להם משכנתא של 100,000
בכו

מדברים פה על זוגות צעירים שאין עוד הרבה נסיון בעבודה אז לא מרויחים מידי הרבה
זוצ גר ביחידה מקסימום 2 חדרים וגם זה רובם ככולם אמריקאים
באמת ירושלים מתרחקת מצעירים ומתבגרת.

משום מה נשמע מהניקים מהפריפריה שאצלם הכל דבש וכמה רע לגור במרכז
מנסים לשכנע בכח כמה טוב להם, ולא עונים בכלל לפותחת האשכול
מתחת למילים שהם כותבים נראה שהם משכנעים בעיקר את עצמם שעם כל החסרונות של הפריפריה (ואל תיתממו יש המון כאלו) הם הרבה יותר מסודרים בחיים מאלו שבמרכז (אין אצלם בלקסיקון המושג יוקר המחיה שמהווה 80% מההוצאות שם אין הבדל בין אופקים לירושלים)

מתחת למילים שהם כותבים נראה שהם משכנעים בעיקר את עצמם שעם כל החסרונות של הפריפריה (ואל תיתממו יש המון כאלו) הם הרבה יותר מסודרים בחיים מאלו שבמרכז (אין אצלם בלקסיקון המושג יוקר המחיה שמהווה 80% מההוצאות שם אין הבדל בין אופקים לירושלים)
תן להם טיפה להרגיש טוב :)

בתור ירושלמית אני מעיזה לאמר
שכן, המחיה בפריפריה היא זולה יותר
רמת החיים נמוכה יותר=הוצאות פחותות על מחיה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה