בשרי טשולנט לר"ה

• הוסף לסימניות
מכינים? או שמפחדים מההכבדה שלו. שהרי המנהג לא לישון. נכון שיש המקילים לאחר חצות. אבל למי שרוצה להישאר ער. יש סיכון מירבי עם טשולנט יותר ממאכלים אחרים?

• הוסף לסימניות
אולי מה שאני עושה בתקופה האחרונה יכול לעזור לך:
אני מכינה בשר עם תוספת בסיר (יחסית קטן)
מכניסה את הסיר, כשהוא חם סגור במכסה, לתוך סיר גדול יותר, עם מים רותחים.
שמה בתחתית הסיר הגדול מעמד לסירים ממתכת (הרעיון שזה מגביה את הסיר עם האוכל, ומאפשר למים החמים לעבור תחתיו),
סוגרת את הסיר הגדול במכסה.
שמה את כל הכבודה הזאת על הפלטה (מכוסה, למרות שאני לא בטוחה שצריך)
מכינה אורז בנפרד
האוכל יוצא בלי אפקט של טשולנט ובלי אפטר מכביד

שנה טובה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני בתכנון להכין בשר עם מלא רוטב שיהיה על הפלטה מכניסת השבת-חג ותוספות שאפשר לחמם בבוקר.

טשולנט בשבילי הוא לא מספיק חגיגי לחג....

• הוסף לסימניות
אני בתכנון להכין בשר עם מלא רוטב שיהיה על הפלטה מכניסת השבת-חג ותוספות שאפשר לחמם בבוקר.

טשולנט בשבילי הוא לא מספיק חגיגי לחג....
כשחג יוצא בשבת
יש הרבה שמקפידים על טשולנט כמו כל שבת ולא מגוונים
לפחות יש שתי ימי חג, אז ביום השני אפשר לגוון

• הוסף לסימניות
דבר מעניין/הזוי? אנחנו קונים אצל ירקן מבוגר שמבין משהו בבישול, בסוף החשבון הוא שאל "חבושים לא לוקחים?" אמרתי לעשות ריבה או לפתן אין לי חשק ואין מי שיאכל, מה עוד אפשר לעשות עם חבושים? והוא הפתיע ואמר "להכניס לחמין.." קניתי 2 יחידות..הוא אמר לקלף ולהוציא את הליבה ואז להכניס לסיר הטשולנט כמו תפוחי אדמה, בע"ה נכניס ונדווח מה יצה.

• הוסף לסימניות
דבר מעניין/הזוי? אנחנו קונים אצל ירקן מבוגר שמבין משהו בבישול, בסוף החשבון הוא שאל "חבושים לא לוקחים?" אמרתי לעשות ריבה או לפתן אין לי חשק ואין מי שיאכל, מה עוד אפשר לעשות עם חבושים? והוא הפתיע ואמר "להכניס לחמין.." קניתי 2 יחידות..הוא אמר לקלף ולהוציא את הליבה ואז להכניס לסיר הטשולנט כמו תפוחי אדמה, בע"ה נכניס ונדווח מה יצה.
אנחנו אוכלים כל ר"ה קצת מהחבושים עושים על זה שהחיינו בלילה השני
ולכן לא יכולה להכניס לטשולנט

• הוסף לסימניות
אנחנו אוכלים כל ר"ה קצת מהחבושים עושים על זה שהחיינו בלילה השני
ולכן לא יכולה להכניס לטשולנט
1. לא חייבים זה רק המלצת הירקן 2.אפשר לעשות שהחיינו על פרי אחר ב"ה יש שפע של פירות חדשים 3. אפשר לקנות עכשיו חבושים ולהכניס לטשולנט של סוכות.. (:

• הוסף לסימניות
שוקלת להכין יאפצ'יק, לאפות עד שמשחים כשעה - שעה וחצי, להקפיא, ולהפשיר על הפלטה מכוסה - שימשיך להתבשל על הפלטה.
אשמח לחוות דעת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה