האם יש מזה תמונות, ובכלל תמונות שיכולים להיות קשורים לאונקלוס?נכתב ע"י אפכא מסתברא;891303:מתי היארצייט שלו לא ידוע לי, אבל היכן 'קבעו' שובבי ---- (השם שמור במערכת) את קברו (שלא היה שם ולא נברא) ידוע לי גם ידוע, בתקוה שעוד לא נפלו בפח הזה אנשים תמימים...
לכאורה המקום לא קיים כבר..נכתב ע"י אפכא מסתברא;891429:אבל כתבתי במפורש שזה לא היה שם ולא נברא! כמה חבר'ה לצים תפסו מבנה מעניין נטוש בעל כיפה, צבעו אותו, שמו בו תהלים'לך, תלו שלט 'קבר אונקלוס הגר' ותוך זמן קצר כבר היו מי שנכנסו לשם להתפלל... נס שהרבי שלהם (לא אכתוב מיהו, כדי שזה לא יהיה לשה"ר על הלצים הללו) ציווה עליהם לפרק ולפנות הכל מיד והם עשו כדבריו. לא אתפלא אם מישהו בכ"א יזכור שהיה שם אי פעם שלט ושכנראה זה קברו של אונקלוס...
מה תועיל לך תמונה על אתר לא נכון?
אגב, יש הטוענים נחרצות שאין זה קברו של אונקלוס כלל וכלל, אלא תנא קמא קבור שם ויש סימוכין וראיות לדבר.נכתב ע"י אפכא מסתברא;891530:אין לי מושג. מזמן לא הייתי שם בסביבה.
עכשיו מעניין באיזה ספר על אונקלוס הגר נראה את תמונת מקום קבורתו הבלתי נודענכתב ע"י א ל י;891542:אגב, יש הטוענים נחרצות שאין זה קברו של אונקלוס כלל וכלל, אלא תנא קמא קבור שם ויש סימוכין וראיות לדבר.
ולמי שרצה תמונה:
(אגב, שלא יהיה לאף אחד צד שהעניין רציני.. )
![]()
תודה רבה, הספר עזר לי מאוד,נכתב ע"י מור100;891539:אחד המקורות החשובים ביותר לענין אונקלוס, הוא הקדמת רבי נתן אדלר לפירושו "נתינה לגר" על פירוש אונקלוס על התורה.
בהקדמה (סוף אות ג) הוא כותב כי לא ידוע על זמן ומקום פטירתו של אונקלוס.
הספר פתוח לעיון בארבעים העמ' הראשונים באתר אוצר החכמה, הנה העמוד:
http://www.otzar.org/wotzar/Book.aspx?21477&&page=10
====================================
אשר ל"קבר" הדמיוני, הנה כי כן, כיום הולך ונבנה שם פרוייקט גבעת האנטנה, בשיפולי רח' ברגמן בבית וגן.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים