יהודים יקרים אנא

• הוסף לסימניות
סתם צוחקת
אבל באמת אנא
שאלתי פה לפני כמה זמן משהו דומה אבל אשאל שוב
מישהי שקרובה אליי ביקשה שאצלם את האירוע שלה ...(עזרת נשים) הסכמתי ואף הסכמתי לקחת תשלום זול יחסית מכיוון שכרגע אני לא ממש עובדת בצילום ומעוד סיבות
שאלתי היא כזו : קודם כול איך אני אמורה לבוא לעבוד עם הפלאש החיצוני שלי בתוך אולם אירועים ?
על מה לכוון אותו ? על מה להקפיד ,אילו טיפים יש ?
אני מצלמת ממש טוב רק שאני לא מנוסה בעבודה עם פלאש וחשוב לי לבוא מוכנה
אשמח להדרכה או כל דבר אחר
2- מה בד"כ המחירים שלוקחת צלמת מתחילה? (לא למישהי שהיא עושה לה טובה שזה במקרה הנוכחי 300 ש"ח לא כולל פיתוח וכלום )
בת מצווה וכו'...באולם בלבד !

• הוסף לסימניות
פלאש על המצלמה או נפרד ממנה שנמצא על חצובה?

• הוסף לסימניות
פלאש על המצלמה ..חיצוני ..פלאש מעולה
אני יודעת שזנ לא מספיק כדי לייצר תמונות ברמה גבוהה ....ומקסימום אפשר להוסיף מררכך לפלאש אבל אלו האמצעים שלי כרגע אז אשמח לטיפים שייתנו לי את התמונות הכי טובות

• הוסף לסימניות
אם יש שם תקרה לבנה את יכולה לשים את הפלאש אל TTL ולהקפיץ אותו מהתקרה.

• הוסף לסימניות
הנקודה היא שאת צריכה במידת האפשר להקטין את הפער בחשיפה ובגוונים בין האזור ושיושפע מהפלאש לבין האזור שלא יושפע מהפלאש.

לכן מה שרצוי זה הקפצת הפלאש לתקרה (מגדיל את גודל מקור האור האפקטיבי מול פלאש ישיר)+ נתינת משקל יותר דומיננטי לאור הקיים במקום- כלומר העלאת רגישות/צמצם פתוח/מהירות תריס במידת האפשר.

כמובן לשחק עם הפיצוי חשיפה של הפלאש במקרה של חשיפת חסר או חשיפת יתר.

• הוסף לסימניות
ומה לגבי מחירים ?

• הוסף לסימניות
אם את על עדשה בעלת צמצם 2.8 תכווני את ה-ISO בין 800 ל400 תלוי בעוצמת התאורה הקיימת באולם. אם את על צמצם 3.5 ויותר תלכי על ISO יותר גבוה. תריס-1/125. הטיית פלאש- 60 מעלות. ובתמונת אורך שוב להטות כלפי מעלה, והפעם לגמרי. הטייה חלקית תגרום לחלק העליון של התמונה להשרף או להיות בהיר מדי. כך אני עובד.
מחירים: בין 300 ל500 זה צנוע וסביר בהחלט לאירוע שכזה. הכל לפי כל השכלולים.

הצלחות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;1819546:
אם את על עדשה בעלת צמצם 2.8 תכווני את ה-ISO בין 800 ל400 תלוי בעוצמת התאורה הקיימת באולם. אם את על צמצם 3.5 ויותר תלכי על ISO יותר גבוה. תריס-1/125. הטיית פלאש- 60 מעלות. ובתמונת אורך שוב להטות כלפי מעלה, והפעם לגמרי. הטייה חלקית תגרום לחלק העליון של התמונה להשרף או להיות בהיר מדי. כך אני עובד.

הצלחות!

זה לא משנה מה האפשרות בעדשה. לא מצלמים על 2.8 כשיטת עבודה כללית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;1819546:

הצלחות!
אני לא אוהב את המתכון הזה.
יש כאן מכלול שלם של שינויים שצריך לקחת בחשבון.
ההבדלים בין אולם לאולם הם עצומים, ומושפעים בין השאר מגובה התקרה, מעוצמת התאורה, מהצבעים שלה, ממהירות התנועה של הנושא, מאיכות הביצועים של המצלמה, ועוד.
צריך ניסיון ורגש בכדי להגיע לתוצאות טובות בתנאים הללו.

• הוסף לסימניות
באתי לצלם חתונה של ראש העיר והצלם נותן לי משדר ואומר לי "צלמי ב800 איזו"
:D
:D:D
:D:D:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1820033:
באתי לצלם חתונה של ראש העיר והצלם נותן לי משדר ואומר לי "צלמי ב800 איזו"
:D
:D:D
:D:D:D
למה זה מצחיק?
אם הוא כיוון את התאורה, הוא עבד לפי ערכים מסויימים.
הוא לא צריך ללמד אותך את המהירות הנכונה, את ערכי הצמצם בכל מקרה משנים לפי הסיטואציה והקרבה לפלאשים.
אז הוא אמר לך כמה איזו, זה מצחיק?

• הוסף לסימניות
כן
כי זה אולם ענק לכן כתבתי ראש העיר זה אולם כפול מרגיל אבל תאורה רק 3 כמו שהוא רגיל כנראה באולם רגיל ואולי גם 800 איזו הוא רגיל אבל ככה הוא עובד קבוע? אין שינויים?
וכשהכלה נכנסה צמוד לתאורה לרקוד אז גם לצלם ב800 איזו? מה זה ההוראה הזאת?
אני שולטת במצלמה לפי התנאים וזה משתנה ממקום למקום ואוי ואבוי אם לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1820083:
כן
כי זה אולם ענק לכן כתבתי ראש העיר זה אולם כפול מרגיל אבל תאורה רק 3 כמו שהוא רגיל כנראה באולם רגיל ואולי גם 800 איזו הוא רגיל אבל ככה הוא עובד קבוע? אין שינויים?
וכשהכלה נכנסה צמוד לתאורה לרקוד אז גם לצלם ב800 איזו? מה זה ההוראה הזאת?
אני שולטת במצלמה לפי התנאים וזה משתנה ממקום למקום ואוי ואבוי אם לא.
לא רואה בזה שום בעיה.
המשחק העיקרי בריקודים אמור להתבצע בעזרת הצמצם, איזו בדרך כלל קובעים מראש ליתר נוחות.

• הוסף לסימניות
לדעתי כל אחד יעבוד איך נח לו וזה לא כלל ברזל ולכן הכללים האלה מצחיקים אותי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1820188:
לדעתי כל אחד יעבוד איך נח לו וזה לא כלל ברזל ולכן הכללים האלה מצחיקים אותי.
גם הכלל הזה לא נכון.
מי שעובד איך שנוח לו, נשאר בבית.
יש כמה כללי ברזל בשביל ליצור תמונות טובות, הבעיה היא שכל כלל כזה צריך לימוד וניסיון, ולכן אין טעם לפרט אותם פה.
זה לא סותר את העובדה שניתן לפתח טכניקות חדשות, אבל עדיין, אותן טכניקות טומנות בחובן כללי ברזל שמתאימים לאותה טכניקה.

• הוסף לסימניות
ברור שצריך לשנות מדי פעם. זאת לא כתבתי. לא התכוונתי ככלל ברזל. רק באופן כללי. שתדע מה הכיוון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1819666:
זה לא משנה מה האפשרות בעדשה. לא מצלמים על 2.8 כשיטת עבודה כללית.

ברור שלא. אבל מדובר פה שאין לה מערך פלאשים? לכן שאלתי אותה מראש אם מדובר בפלאש שעל המצלמה כו' כו'.

• הוסף לסימניות
בוודאי ששום דבר לא קבוע אין בצילום מתכונת וטכניות קבועה
פשוט כאן אני מנסה לעשות סדר בעניינים ...בעז"ה יסתדר
צריך להתרגל המון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה