כללי יהושע מציג: 10 טיפים לעבודה בצבעי CMYK

• פותח הנושא קופירייט
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בכלל אתר נהדר, מומלץ מאוד.

• הוסף לסימניות
מישהו מבין החברים רוצה להתנדב לדלות את הטיפים לפה, בשביל אלו (כמוני למשל) שאינם יכולים להגיע לשם?
(קודם שיתחילו השאלות: אני חסום אל כמעט הכל חוץ מ'פרוג' ועוד דבר אחד)

• הוסף לסימניות
כתיבה נכונה, זה הפסד!!
(אני גם נתיבית גאה!)
מומלץ מאד לבקש פתיחה... ואם בכל זאת לא, אני מוכנה להעתיק את הטיפים משם. (מקוה שיהושע לא מתנגד...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;514402:
כתיבה נכונה, זה הפסד!!
(אני גם נתיבית גאה!)
מומלץ מאד לבקש פתיחה... ואם בכל זאת לא, אני מוכנה להעתיק את הטיפים משם. (מקוה שיהושע לא מתנגד...)

פתוח בנתיב.

• הוסף לסימניות
זה טיפים לשליחה לדפוס ולא רק לCMYK.

בבקשה!

הפוסט הזה נכתב במטרה לספק כמה נקודות שכדאי לקחת בחשבון כשמעצבים פרויקט לדפוס. חלק מהנקודות אולי עלולות להשמע קצת טריויאליות לגרפיקאי מנוסה. ובכל זאת, אני אישית, כאשר נכנסתי לעולם העיצוב לדפוס (כמי שהיה לו רקע בעיקר באינטרנט) לא הייתי מודע כמעט לאף אחד מהנושאים האלה. לכן אני בטוח שמעצבים רבים עשויים למצוא משהו שימושי לקחת מתוך עשרת הטיפים לעיצוב לדפוס

תכנון

בשלב מוקדם, יש להחליט על איזה חומר אתה מעוניין להדפיס וכן באיזה גימור: מט, מבריק, למינציה וכן הלאה. בהתאם לכך, עליך לברר ולבדוק האם ישנם יתרונות או חסרונות כלשהם בשימוש בחומר זה ולקחת את זה בחשבון במהלך העיצוב.

דבר עם הדפוס שלך

תאר בפני איש הדפוס שלך את הפרוייקט שאתה עובד עליו, קבל ממנו הנחיות ודרישות בשלב מוקדם. דפוס מקצועי יצביע על בעיות פוטנציאליות בעיצוב שלך או בחומר שבחרת – ועשוי להמליץ על אלטרנטיבות אחרות.

הכלים הנכונים

השתמש בתוכנות הנכונות לצורך העבודה. זה שאתה יודע פוטושופ – לא אומר שאתה צריך לעצב מגזין איתו. צור ועבד תמונות בתוכנה מבוססת פיקסלים כמו פוטושופ; צור איורים ואילוסטרציות בתוכנה ווקטורית כמו אילוסטרייטור או קורל ואת עבודת העימוד והבאה לדפוס, בתוכנת עימוד כגון אינדיזיין.

הבנה של CMYK

הצבעים ציאן (C), מג'נטה (M), צהוב (Y) ושחור (K), מודפסים אחד על גבי השני, כאשר השחור מהווה שכבה סופית שנועלת את ההדפסה ומחברת אותה יחדיו לכדי תמונה סופית. כאשר מבינים את האופן שבו ההדפסה מתבצעת בפועל, אפשר להשתמש בזה באופן יצירתי כגון הדפסת "Overprint" של צבעים מסויימים על גבי אחרים, וכן כדי ליצור "שחור עשיר" שיש בו גם ציאן או מג'נטה וצהוב בנוסף לשחור.

השתמש במקור התייחסות לצבעים

שימוש בדוגמאות צבע אמינות, כגון מניפות פנטון או פרוצס, זה יתרון חסר תחליף. רוב המסכים אינם מכויילים לגמרי לצבעי דפוס. ע"י בחינת הצבעים במניפות, ניתן לקבל מושג טוב לגבי הצבעים שאתה משתמש בהם.

עבודה בRGB

את מלאכת העריכה ועיבוד התמונות בפוטושופ, הרבה יותר נוח לעשות במצב RGB. סיים את כל העבודה על התמונה במצב RGB, שטח אותה ואז הפוך לCMYK בטרם תכניס את התמונות לתוכנת העימוד.

אל תזייף משקלים של פונטים

השתמש רק במשקלים הקיימים ואל תתפתה לתת לתוכנה להפוך את הטקסט לנטוי או מודגש באופן מלאכותי. העיצוב עלול להיעלם בהדפסה. מלבד זאת, המשקלים האמיתיים של הפונט נראים יותר טוב.

גלישה (בליד) ושוליים פנימיים

אזורי הבליד והשוליים נחתכים מהגודל הסופי של המסמך. הבליד הוא אזור ברוחב 3-5 מ"מ שמעבר לקו החיתוך, שאליו גולשים האלמנטים שצריכים להופיע בקצה הדף (מסומן באדום).
השוליים הפנימיים (מסומן בכחול) מטרתם, להרחיק אלמנטים חשובים מהקצה ולשמור על מרווח בטחון של כ-5 מ"מ מקצה המסמך, כדי למנוע תקלות הנגרמות כתוצאה מאי-דיוק בחיתוך. בנוסף, יש לוודא שהמסמך מכיל סימני חיתוך, כדי שהפועלים בדפוס יידעו בדיוק היכן לחתוך.

ערוך בדיקה סופית

בצע בדיקה סופית כדי לוודא שהמדפיס קיבל לידיו את כל המסמכים הפונטים והתמונות בפורמט הנכון ובאיכות הנדרשת.
הדפסת "פרוף" לתוצאה מושלמת

באופן אידיאלי רצוי לקבל מהמדפיס הדפסת "פרוף" (נקרא "אייריס" בלשון העם) – מדובר בהדפסה דיגיטלית שמדמה הדפסת פרוצס אחד-לאחד. עליה אפשר לחתום כדי לאשר טרם תחילת ההדפסה. אם אי אפשר לקבל פרוף, לפחות יש לדרוש העתק שמש (הדפס באיכות נמוכה המדמה את ההדפסה, לצורך הגהה סופית וביקורת).

יש לך טיפים נוספים בנושא עיצוב גרפי לדפוס?
יש לך שאלות?
אני מחכה לשמוע בתגובות.
יהושע מרום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה