קורונה יואו עכשיו נלחצתי

• הוסף לסימניות
לקטנה אצלי יש חום.
רק לה שלא עובר כבר יומיים חשבתי שזה מחיסון אבל הרופאה בטלפון אמרה שלא נראה לה
ובינתים רק לעקוב.

לא היתה לנו לאפחד במשפחה נגיעה לחולה קורונה מאומת.

והתחלתי לחשוש.
למרות שלפי דברי הרופאה זה לא בכיון היא אםפילו לא בודקת את זה. אם אין לה עוד תסמינים חוץ מחום וגם לאפחד בבית אין
אבל שאר הילדים הולכים ללימודים.
ואתמול ביקרתי את ההורים שלי אומנם שמרנו על מרחק אבל בכא...

אני יודעת שאפחד פה לא רופא :)

אז מה אתם אומרים לא לשלוח ילדים ללימודים?
לשאול את הרופאה?

• הוסף לסימניות
בהנחיות שקיבלנו ממשרד החינוך (כיתות סמינר)
כתוב שתלמידה שהיה לה חום, יכולה להגיע חזרה לסמינר רק אחרי שעברה בדיקת קורונה וקיבלה תשובה שלילית.
שאר ילדי הבית גם הם לא יכולים להגיע למוסדות לימוד עד לקבלת התוצאה השלילית שלה.

• הוסף לסימניות
בהנחיות שקיבלנו ממשרד החינוך (כיתות סמינר)
כתוב שתלמידה שהיה לה חום, יכולה להגיע חזרה לסמינר רק אחרי שעברה בדיקת קורונה וקיבלה תשובה שלילית.
שאר ילדי הבית גם הם לא יכולים להגיע למוסדות לימוד עד לקבלת התוצאה השלילית שלה.

נכון אבל הרופאה בכלל לא הבינה על מה אני מדברת.
ולא נותנת בדיקה כל עוד לא ידוע על קרבה לחולה מאומת.

• הוסף לסימניות
זה כנראה לא קורונה.
אבל אסור לך לשלוח ילדים.

• הוסף לסימניות
נכון אבל הרופאה בכלל לא הבינה על מה אני מדברת.
ולא נותנת בדיקה כל עוד לא ידוע על קרבה לחולה מאומת.
ככל הנראה וכמעט בטוח, אלו ההנחיות הברורות שקיבלו רשויות הרפואה, שאין בדיקות קורונה אלא אם כן ידוע קירבה לחולה מאומת (עם הזמן הנדרש וכו' וכל התנאים).
כך שזה כנראה ההסבר מדוע אין בדיקות כל כך בשבועות האחרונים!

שימו לב - לדברי הגאון רבי אשר וייס שליט"א, שבשיעור שמסר אמש (ופורסם בכלי התקשורת), אמר: שמשרד הבריאות הם "מקילים" גדולים בכל הנושא של הקורונה, ולדעתו הם עמי ארצות ומקילים, ולכן אסור להקל ראש בכל כללי השמירה ששמרנו עד היום. גם לאחר פתיחת בתי הכנסת. ודו"ק היטב.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חשוב לי לדעת כי אני באותו מצב
הבת שלי עם חום כבר שלושה ימים מהחיסון של גיל שנה- MMR
וחשבתי שזה תקין...
היה נשמע מהרופאה שלדעתה אין קשר וחום מחיסון עובר תוך יום למרות שלפי האתר של החיסונים כתוב עד יומיים.
אין לה שום תסמינים חוץ מזה
וגם לאפחד אין בבית אין תסמינים

• הוסף לסימניות
לכל חיסון יש את תקופת הזמן שיכול להיות חום אחריו, יש 48 שעות ויש חיסונים שעד שבוע ואולי אפילו שבועיים.

בד"כ האחות אומרת בטיפת חלב את טווח הזמן של תופעות הלואי מהחיסון.
(אם את לא זוכרת אפשר להתקשר לטיפת חלב ולשאול)

• הוסף לסימניות
לכל חיסון יש את תקופת הזמן שיכול להיות חום אחריו, יש 48 שעות ויש חיסונים שעד שבוע ואולי אפילו שבועיים.

בד"כ האחות אומרת בטיפת חלב את טווח הזמן של תופעות הלואי מהחיסון.
(אם את לא זוכרת אפשר להתקשר לטיפת חלב ולשאול)
אני זוכרת יש חיסון שיכול להתחיל חום רק אחרי 5 ימים עד 12 יום
השאלה כמה זמן חום.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ממשרד הבריאות
חיסון "מרובעת" ("משולשת" + אבעבועות רוח)
חיסון הניתן כתרכיב משולב כנגד ארבע מחלות:

תרכיב החיסון
החיסון מורכב מנגיפים חיים מוחלשים וניתן בזריקה מתחת לעור.

מועדי החיסון

החיסון ניתן בשתי מנות:
  • בשנתו הראשונה של התינוק - בגיל 12 חודשים
  • בכתה א'

תופעות לוואי אפשריות של החיסון
  • בקרב חלק קטן ממקבלי החיסון יתכנו תופעות לוואי שהן בדרך כלל קלות, אינן מסוכנות וחולפות.
  • תופעות לוואי מקומיות: אודם, נפיחות וכאבים באזור ההזרקה.
  • תופעות לוואי כלליות: לעיתים פריחה, ועליית חום 5-12 יום לאחר החיסון (המיוחס למרכיב החצבת).
  • לעיתים רחוקות מופיעים פרכוסים עקב עליית חום. פרכוסים אלה אינם נחשבים מסוכנים ואינם גורמים לנזק נוירולוגי קבוע.
  • תגובה של רגישות חמורה מסוג אנפילקטי היא נדירה ביותר.

• הוסף לסימניות
בלי קשר לחיסון ילד עם חום שהלך לרופא הרופא צחק על האבא 'כבר שכחתי שהיה קורונה! כשיורד לו החום אתה יכול לשלוח ובינתיים אתה ויתר המשפחה יכולים להסתובב חופשי!!!!!!!!!'

לא יודעת מה איתכם. אני מזועזעת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה