כללי יודעים מה ההבדל? - אינדיזיין

• הוסף לסימניות
יודעים מה ההבדל בין 2 המיקומים המסומנים בתמונה?

AV
כשהטקסט מסומן (בחור בשחור)

AV
כשהסמן עומד בין 2 תווים - - -

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 59 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
תודה, זה באמת מוזר למה צריך את זה בכלל
הרי תמיד אפשר לבחור אות אחת ולעבוד עם הימיני.

• הוסף לסימניות
יפה מאד.. רק חבל שאתה עובד בעֵרֵבִית :)

אני צוחק :)

• הוסף לסימניות
הסבר לגבי מיקום הסמן:

כשהסמן נמצא בין 2 תוים - זה נקרא: קרנינג (ריווח בין תווים - אותיות וכו') - שולט על המרווח בין 2 האותיות שביניהן הוא נמצא...(זה מתאים לחלק של החלון שבו רשום אופטיקל וכו'...
כשהסמן מסמן ומשחיר מלל - זהו טרקינג (ריווח בין מילים וגם כמה אותיות) - שולט על המרווח בין המילים והאותיות שאותם הוא מסמן. מתאים לשדה שמסומן בחלק הימני שבחלון.
בהצלחה!:)
ZAP

• הוסף לסימניות
שוב, מה אני מרוויח מכך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;59412:
שוב, מה אני מרוויח מכך?

מי אמר שאתה מרוויח?
לדעתי מפסיד כמה תאים במוח, על בזבוז מידע לא שימושי - - -

• הוסף לסימניות
:)

• הוסף לסימניות
לונתנו 10, לא הבנתי כנראה את שאלת התועלת והרווח, למה כוונתכם:

מה הרווח מן הפרדת האפשרות לריווח : לריווח בין 2 תווים ולריווח בין מילים וכמה אותיות יחד?
או מה הרווח שניתן לעשות את פעולות הריווח האלה דרך שדות וחלון, כשניתן לעשות זאת דרך קיצורים וכו'..כפי שציינתם וכו'?:confused:

• הוסף לסימניות
מה הריווח להוסיף עוד כפתור לרווח - כשעומדים בין 2 אותיות, שאז זה אומר שהוא מרחיב (למשל) רק את האות הבא, כשאפשר לתפוס את האות הזה לבד, ולעשות את זה עם הכפתור הרגיל, זה שאלתי. או שכנראה פיספסתי כאן משהו.

ועוד משהו, נראה לי שהתרגום למילים קרנינג וטרקינג בעברית זה: להרחיב/להצר
מישהו יכול לאמת או לשלול את מה שאני חושב?

• הוסף לסימניות
לא נראה שזה התרגום...עדי דיבר על כך בתערוכת זמן דיגיטלי ורשמתי...קרנינג וטרקינג...

בהרצאה על אינדיזיין..הוא דיבר על טיפים וקיצורי מקשים....ודיבר גם על אפשרות זו...על הקיצור עם החיצים וכו'...לשליטה על טרקינג ורקנינג...אוכל אולי אפילו למצוא תצלום של חלון באתר של אדובי...ולהעלותו לכאן....אם רק יהיה לי פנאי לטייל שם...
ואם השאלה זו מדוע יש להוסיף שדה ופקודה בנפרד לכל אפשרות כשאפשר לבצע בקיצור....
שאלה זו יכולה להשאל על המון פקודות בתוכנה. יש פקודות שניתן לעשותן ב-2 חלונות נפרדים וגם בחלון אחד...זו כנראה מדיניות של חברת אדובי, לאפשר כל פקודה בנפרד גם דרך חלון וגם דרך קיצורי מקשים, בהתאם לנוחות המשתמש והעדפותיו. (למרות שלא נראה לי שיש מישהו שיעדיף תפריטים על קיצורי דרך..
לדוגמה נוספת מתאימה (אולי לא ממש זהה): ניתן ליצור סגנון תו וסגנון פיסקה דרך חלון פיסקה,
וניתן גם לבצע את שתיהם בחלון אחד של סגנון פיסקה גם את סגנון התו וסגנון הפיסקה וכו'....ואפילו דרך קיצור מקשים ודי....
ואולי זו בכ"ז אני שפיספסתי משהו בשאלתך או משהו בפקודות? אני בכ"ז מקוה שעניתי....:confused:
תרגום מילולי של Kerning פירושו: ריווח. והטרקינג הוא במשמעות של לעקוב...בדקתי גם את זה...יש לי מילון בבילון חוקי מחובר כל הזמן....
ובוודאי שמבחינת הפקודות הן שמות הפקודה שהשואלת סימנה בחלון בתצלום שהעלתה...
יש פקודה שונה להצר אותיות ופקודה נוספת להרחיבן למתוח....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zap;59422:
ניתן ליצור סגנון תו וסגנון פיסקה דרך חלון פיסקה,
איך בדיוק?
וגם אם כן, הרי זה הרבה יותר נח ככה.
אבל סתם כפתור על משהו כמעט לא שימושי, זה בכל זאת מוזר.
כנראה שזה יותר בגלל העיצוב של החלון, פשוט שיהי' יותר יפה :)

• הוסף לסימניות
תיקון טעות - קראתי שוב וראיתי ששכחתי את המילה סגנון... הכוונה היתה כמובן לחלון

של סגנון פיסקה כמובן....זה היה ברור מאליו, אני מאמינה. וממילא גם מה יותר נוח ברור מאליו...:eek:

• הוסף לסימניות
גיליתי הרבה כפתורים בתוכנות שהן רק לעיצוב.
נו זה גם הרי חשוב.

• הוסף לסימניות
איך אפשר בדיוק? עוד לא הבנתי.

• הוסף לסימניות
האמת שחשבתי ברצינות שהשאלה היא לגבי ההבדל בין הפקודות ולכן עניתי....

ממש לא מעניין אותי מדוע ולמה כך וכך, אני משתמשת בדרך הנוחה לי ביותר, אני בכ"ז משתמשת מתקדמת בתוכנה (ולא מתחילה), אך יש גם מתחילים, ואולי עד שתופסים עם הקיצורים אולי וכו'..ללמוד את התוכנה והפקודות אולי קל להם יותר בתחילה כך....אז ממש לא משנה לי אם זה רק רעיון של עיצוב (שאני ממש לא מבינה מה מיוחד בזה, לאדובי לא היתה בעיה לסגור את בעיצוב יפה גם באופן שונה...) יש לי טענות ובקשות יותר רציניות מאדובי..לגבי קיצורים ובאגים, כך שאת זה אני עוזבת בצד...ומלכתחילה לא הייתי עונה...סליחה!;)

• הוסף לסימניות
אני שואל שוב שאלה שכן מעניין אותי, ושאני כן מחכה לתשובה על זה. מהמתקדמים ולא מהמתחילים :)
איך אפשר לייצר סגנון תו מהחלון של סגנון פיסקה?
איך?

• הוסף לסימניות
לונתנו 10, קודם כל גם אתם משתמשים מתקדמים ובטח לא חשבתי שאני

מחדשת לכם משהו....עניתי לזו ששאלה את השאלה הפותחת את האשכול...
לגבי השאלה שלכם...חשוב שאעבור שוב על מה שכתבתי....השעה מאוחרת...ואני פה עם צריבות מורכבות של ילדים עם הפיאות (פייס שלהם) וקצוות שיער מסולסלות מתוך עצים ודשא....קשה לי כבר לראות על העיניים מה כתבתי ואת הקשר בינו לבין מה שהתכוונתי....
אז ברור לי שהתכוונתי למשהו נכון ומסודר....כדי שאוכל לבדוק אם מה שכתבתי תואם את זה....
מחקתי את ההודעה מהאשכול , שמרתי אותה בקובץ וורד...ולכשאתפנה אשנה...אקרא ועשה סדר...לדעתי לא משהו שיוסיף לכם משהו שאינכם יודעים...
איתכם הסליחה!:eek:

• הוסף לסימניות
הפונקציה של A/V יעילה יותר בשפה האנגלית בה אותיות יכולות כביכול לעלות אחת על המרווח של השניה.
לכן האותיות הנבחרות הן AV .

בעברית לא מצאתי לזה שימוש מועיל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה