אני לוקחת יוטרקס כבר שנים ארוכות ויש לי לא מעט ילדים ב"ה ולא היה לי אף פעם סכרת הריון ב"ה.מישהי יודעת?
הרופאה טוענת שאין שום קשר,
אבל בעלון לצרכן ראיתי שיש השפעה על חולי סוכרת,
וזו פעם ראשונה שאני לוקחת יויטירוקס, ושיש לי סוכרת הריון...
למישהו יש מידע?
תודה רבה!!!במהלך ההיריון, הגוף חווה תנגודת מוגברת לאינסולין, מה שמקשה על ויסות רמות הסוכר.
אם התחלת לקחת יותירוקס (תחליף ל-T4) בגלל תסמינים של תת-פעילות בלוטת התריס, והתסמינים האלה עדיין קיימים, ייתכן שהתרופה לא משפיעה עליך כראוי.
אחת הסיבות לכך יכולה להיות בעיה בהמרת ההורמון הלא פעיל T4 (שביותירוקס) להורמון הפעיל T3.
נסביר בקצרה,
בלוטת התריס מייצרת שני הורמונים T4 ל-T3,
אולם למעשה ההורמון ה-T3 הוא הפעיל יותר והוא זה שאחראי לחילוף החומרים בגוף, כולל פירוק פחמימות ושומנים.
אם הגוף לא מצליח להמיר את ה-T4 (שאת מקבלת מיוטירוקס) ל-T3 פעיל, התרופה לא תועיל כ"כ, וחילוף החומרים שלך עלול להיות איטי.
זה יכול להחמיר את הבעיה של עליית הסוכר במהלך ההריון, במיוחד בגלל התנגודת המוגברת לאינסולין.
למרות שרופאים לרוב מניחים שהגוף ימיר את ה-T4 ל-T3 בצורה טובה, אצל חלק מהאנשים זה לא קורה.
לכן, חשוב לבקש בדיקות דם שיבדקו את רמות שלושת ההורמונים הרלוונטיים.
חשוב לשים לב לא רק לטווח הנורמה הכללי בבדיקות הדם, אלא גם למיקום התוצאות בתוך הטווח:
אם תוצאות בדיקות הדם מראות תמונה שונה, כלומר:
- TSH: טווח תקין בין 1 ל-2 יחידות בינלאומיות למיליליטר (mIU/L), ולא בהכרח בכל מקום בטווח הנורמה הרחב שמעבדת הבדיקות מציינת.
- T4 חופשי (FT4): באמצע טווח הנורמה או מעט מתחת לאמצע.
- T3 חופשי (FT3): בשליש העליון של טווח הנורמה.
זה מצביע על בעיה בהמרת T4 ל-T3. במצב כזה, הגוף לא מצליח להפוך את ההורמון הלא פעיל (T4) להורמון הפעיל (T3) בצורה יעילה, ולכן הוא נשאר גבוה בדם. ועלולים להופיע תסמינים של תת-פעילות בלוטת התריס למרות שרמות ה-TSH וה-T4 עשויות להיות בתוך גבולות הנורמה (או אפילו גבוהות).
- T3 חופשי (FT3) נמוך (בשליש התחתון של טווח הנורמה)
- T4 חופשי (FT4) גבוה (בשליש העליון של טווח הנורמה)
הבנה זו חשובה מאוד עבור מטופלים הנוטלים תחליף ל-T4, שכן ייתכן שהם עדיין יסבלו מתסמינים אם ההמרה ל-T3 אינה מיטבית.
בשמחה,תודה רבה!!!
מה השאלה? מה עושים עם 4 כוסות?מה לגבי פסח וסוכרת הריון 4 כוסות?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים