נכתב ע"י nיה;919887:גובה התשלום לעובדים העובדים ביום הבחירות אינו מוסדר בחוק. בהתאם לפסיקת בתי הדין לעבודה ולפי הנוהג אשר השתרש במקומות רבים ניתן לטעון כי עובד המועסק ביום הבחירות זכאי לקבל בגין עבודתו ביום זה 200% מהשכר הרגיל או לחילופין שכר רגיל ומעבר לכך יום חופש נוסף (זאת גם אם עבד מיוזמתו באותו היום).
כמובן שעובדים אשר מקום עבודתם מספק שירותים אותם יש להפעיל כסדרם, ואשר נדרשו לעבוד ביום הבחירות יהיו זכאים לשכר עבודה ובנוסף שכר עבור יום עבודה נוסף או לחילופין יום חופש נוסף.
הבנת?
נכתב ע"י סטודנטית;919912:ז"א שהוא לא חייב לשלם 200%? אלא זה נתון לשיקול דעתו..........?
מקומונים וכד', נחשבים כעיתונות. נכון?
נכתב ע"י sh12;920638:האם זה יום חופש בתשלום? או על חשבוני?
(עובדת לפי שעות)
נכתב ע"י sh12;919942:גם אני אשמח לדעת מעוד מקומות עבודה מה מקובל?
משלמים? לא משלמים?
מה עשו בבחירות הקודמות?
[אני עבדתי אז בבית ספר - וברור שהיה חופש...]
נכתב ע"י מיכל123;920680:למה ברור שהיה חופש ?
לא היה כדאי לך להגיע למקום העבודה ולקבל 200 % ?, החוק ההזוי של המדינה קובע כי הדבר נתון לשיקול דעתו של העובד![]()
נכתב ע"י sh12;920684:ונראה לך שמעסיק ירצה לשלם מה שהוא לא חייב???
דווקא הייתי מעדיפה לבוא לעבוד ביום שקט...
נכתב ע"י מי;920639:חופשה על חשבון המעסיק. בתשלום כאילו עבדת רגיל.
נכתב ע"י מיכל123;920725:לא הבנתי, החוק מחייב או לא ?
נכתב ע"י מיכל123;920680:למה ברור שהיה חופש ?
לא היה כדאי לך להגיע למקום העבודה ולקבל 200 % ?, החוק ההזוי של המדינה קובע כי הדבר נתון לשיקול דעתו של העובד![]()
נכתב ע"י sh12;920743:לפי הבנתי:
אם אני עובדת - המעסיק מחויב לשלם לי 200%
ולכן משיקול כלכלי, עדיף לו לתת לי יום חופש ולשלם רק 100%
אני צודקת?
נכתב ע"י מי;920788:היא עבדה בבית ספר - אז ברור שהיה לה חופש.
מה ההגיון שהיא היתה מגיעה ומלמדת את הקירות???
נכתב ע"י מי;920794:אם את עובדת בענף שפועל גם ביום הבחירות, כמו למשל ענף העיתונאות, אז את מגיעה לעבודה ומקבלת 200%.
אם הוא רוצה בכל אופן לוותר על שרותייך הטובים בעיתון באותו יום, הוא יכול לבחור שלא להעסיק אותך ולשלם לך 100%.
לא ברור שמשיקול כלכלי עדיפה לו האפשרות השניה.
כך או אחרת - הוא משלם לך על יום אחד שלא עבדת בו.
לא עבדת בכלל - הוא משלם לך יום מלא.
עבדת יום מלא - הוא משלם על העבודה שעבדת כרגיל + יום אחד נוסף שלא באמת היה (זה מה שאומר לשלם 200%).
שימי לב - אם את בבית את גם לא מניבה לו רווח באותו יום.
אם יותר שווה לו שתישארי בבית - למה שהוא לא ישאיר אותך שם לתמיד?
כנראה שמשיקול כלכלי כן שווה לו לשלם על העסקתך...
נכתב ע"י מיכל123;920829:אם זה תחום שהעובד לא מחוייב לעבוד, אבל הוא מעוניין לעבוד ולקבל 200 % המעסיק חייב לתת לו ?
הנושאים החמים