התייעצות יום כיפור עם ילדים-איך שורדים את זה?

• הוסף לסימניות
נכון שהיום הקדוש כבר עבר, והיה טוב יותר לשאול את זה קודם,
אבל בכל זאת מעניין אותי לשנים הבאות לדעת מה קורה בבתים אחרים: האם האמא נחה במהלך היום והילדים משחקים? האם מביאים מישהי שלא מחוייבת לצום (קטנה) כדי שתשמור עליהם? האם משחקים עם הילדים ולא נותרים כוחות כדי להתפלל ?
יש פה שוני מראש השנה כי זה לא רק "איזו תעסוקה ניתן לילדים בזמן התפילה" אלא ביום כיפור התפילות ממלאות את רוב היום, והקושי להתרכז הוא בעיקר מגיע מחולשה מסויימת.
איך עבר עליכם, בקיצור ? הבו עצות מעשיות להצלחה בצומות הבאים.
תודה!

• הוסף לסימניות
דבר ראשון צריך להעסיק את הילדים ואם יש זמן אז מתפללים,
לדאוג להם לאוכל מזין, וגם לממתקים,
מכינים אותם מראש שאימא לא בשיא כוחותיה ועדין לקחת בחשבון שהם ילדים וצריכים את שלהם, לאפשר להם לבלגן את הבית ולעשות ככל העולה על רוחם בגבול הסביר..
תפילה - מה שמספיקים מספיקים, ואיך אומרים במנחה של יוה"כ - "תפילותינו ממעונות יקבל כקרבנות.."

• הוסף לסימניות
מביאים מישהי שלא מחוייבת לצום (קטנה) כדי שתשמור עליהם? האם משחקים עם הילדים ולא נותרים כוחות כדי להתפלל ?
הכי כדאי אם יש לך

או להיות כמה נשואות/גיסות יחדיו, וביחד מעבירים את הזמן יותר בקלות והבני דודים האחרים מעסיקים אחד ת'שני.
להתארגן עם מלאי משחקים חדש (או חדש לילדים שלך), מלאי ממתקים ואוכל קליל וזמין לתת להם
ולהתפלל שיעבור בקלות בעז"ה

בוידוי האישי שלי אני כבר אוסיף שחילקתי ממתקים מעבר לתקן....
אבל הכל היה שווה העיקר יכולתי לצום במנוחה!

• הוסף לסימניות
אבל בכל זאת מעניין אותי לשנים הבאות לדעת מה קורה בבתים אחרים: האם האמא נחה במהלך היום והילדים משחקים? האם מביאים מישהי שלא מחוייבת לצום (קטנה) כדי שתשמור עליהם? האם משחקים עם הילדים ולא נותרים כוחות כדי להתפלל ?
יש פה שוני מראש השנה כי זה לא רק "איזו תעסוקה ניתן לילדים בזמן התפילה" אלא ביום כיפור התפילות ממלאות את רוב היום, והקושי להתרכז הוא בעיקר מגיע מחולשה מסויימת.
תודה!
החיוב ביום כפור הוא לצום.
הרצון הטהור להתפלל הוא רק אחרי המחויבות הזו פלוס המחויבות שיש לאמא כלפי ילדיה
מצטרפת להמלצה של לשהות עם משפחה עם ילדים בגילים דומים
ואם נשארים לבד בבית להכין מראש הרבה דברים מענינים - גם משחקים (לקנות משחק חדש לחג, ספרים מצוירים מתאימים, להוריד משחק ישן שהרבה זמן כבר לא שחקו בו וכדומה) וגם ממתקים מיוחדים
בגילים הקטנים ילדים ישנים צהריים, ואז יש זמן שקט שאפשר להספיק בו גם תפילה וגם מנוחה

• הוסף לסימניות
בעלי התפלל נץ וסיים יחסית מוקדם.
כך שהוא החליף אותי זמן די ארוך ויכולתי לנוח.

מלא ממתקים ומשחק חדש.
לא רצה ללכת לישון :)

• הוסף לסימניות
אני קניתי משחק חדש לכל ילד . ( גילאי 2-6)
כך שכל ילד התעסק במשחק שלו .
לגבי תפילות . תפקיד האמא היא לשמור על ילדיה ואם יש לה גם אפשרות להוסיף תפילות מה טוב!
להכין כמובן אוכל מזין. אני הכנתי מראש סיר צולנ'ט כך שהילדים ישבו ואכלו אוכל נורמלי ולא רק ממתקים.
לגבי ממתקים , קניתי רולר כזה שהילדים ללקקו מתחילת היום ועד סופו :)
בתוספת איגלוייים פה ושם .
וב"ה .

• הוסף לסימניות
להשאיר אש ולחמם אוכל שנשאר מערב החג.. אני חיממתי אורז ושניצלים
לתת לאכול לחמניה על הבוקר במקום שישגעו שרעבים
לסכם עם שכנה שלא צמה שתשמור
אנחנו עושים סיר צונט גדול...
פחות התעסקות
הגדולים גם אוהבים לאכול בסוף הצום

• הוסף לסימניות
להשאיר אש ולחמם אוכל שנשאר מערב החג.. אני חיממתי אורז ושניצלים
לתת לאכול לחמניה על הבוקר במקום שישגעו שרעבים
לסכם עם שכנה שלא צמה שתשמור
מניחה שהתכוונת לפלטה? או בלעך?
יום כיפור הוא כמו שבת לענין חימום, לא כמו יום טוב

• הוסף לסימניות
אני קמה מוקדם ומתפללת שחרית אז הילדים קמים נותנת להם ארוחת בוקר ואיזה פקעלה ואז מתפללת שמו"ע של מוסף
אח"כ נפגשת עם אחותי באזור הצהרים הילדים מסתדרים יחד מעולה ואז אנחנו מצליחות להתפלל
בצהרים הבעלים חוזרים ואז אנחנו ישנות איזה שעה והם שומרים אח"כ מנחה ונעילה אנחנו עם הילדים כמובן
משתדלות לתת להם לפני נעילה אוכל טוב ואז פקעלה ענק שנותן לנו זמן נשימה להתפלל יחד שמו"ע ואח"כ כמה שמצליחות להגיד עם הילדים
הילדים ברב היום שבעים ועם תעסוקה מגוונת ומענינת ומצליחים איכשהו להתפלל בין לבין
מקסימום משחקים איתם ומספיקים פחות להתפלל בכל זאת זה התפקיד

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על העצות.. נחמד לשמוע שאני לא בסירה לבד :)
אז כמובן חיממנו את האוכל שנשאר מערב החג וזה היה מעולה לכולם.
אבל מעבר לכך לא הרגשתי מסוגלות ממש לשבת איתם,זה היה יותר לנוח לצידם ופחות לנהל אותם-הם כמובן התנהלו לעצמם. לא נרשמו נזקים ב"ה
אבל @סתםם מה קורה? נשמע שיו"כ אצלכם בא ברגל !! קמים הולכים נפגשים משחקים איך יש כוח לכל זה ?

• הוסף לסימניות
תודה!
*דבר ראשון להתכונן לארוחות מזינות ובהתאמה לסדר יום שלהם.
לא חייבים בדיוק את האוכל שרגילים ביום חול, ואם לא מצליחים להתארגן עם אוכל מבושל - לא נורא יום של 3 ארוחות סנדביצים/לחמניות
כן חובה - ארוחת בוקר, צהריים, ערב - בשעות הגיוניות ומותאמות לילדים.
ילדים רעבים הם ילדים עצבניים יותר.
*אם מתאפשר - להיות אפילו חלקים מהיום עם משפחה נוספת (אחות/גיסה/שכנה) - משפחה שאת כבר יודעת שהילדים נהנים יחד ומעסיקים זה את זה,
לא לגלות באותו רגע שזה מתכון למריבות ובאלגן....
*לגבי בייביסיטר שלא צמה - ילדה בת 10 שיכולה ורוצה ללכת לבית כנסת להתפלל - קודמת לי ולא אמורה להגיע לשמור לי על הילדים כדי שישאר לי כח לתפילה.
ילדה קטנה יותר זה אולי עזרה בתעסוקה, לא בייביסיטר שלוקחת אחריות.
*אין לי שאיפה "להספיק להתפלל כמה שיותר", בטח לא רוב היום.
(או שהתכוונת שהבעל רוב היום בתפילה?)
מנסה לארגן לי זמן מסוים לתפילה - למשל כשהתינוק ישן - ממתקים מענינים לגדולים יותר (כל מיני סוכריות מוזרות שאני בד"כ לא קונה...) - כדי להצליח להתפלל משהו.
כל מה שהספקתי - מבחינתי בונוס, ברגע שאין ציפיה - אין אכזבה
*כמובן שהצום קודם לתפילה:)

• הוסף לסימניות
קודם כל לדאוג לאוכל טוב, אחרת הם עצבניים וחסרי סבלנות
ארוחת צהרים שמרתי מסעודה מפסקת תפ"א ופרגיות וחיממתי.
מנסים להכין אותם מראש שאמא צמה והיא תנוח על הספה.
דואגים למלאי משחקים ולא נלחצים מבלאגן
אישית התפללתי בסלון לידם והיה סביר, חלק מהתפילות כבר לא היה לי כח לעמוד אז ישבתי/שכבתי...
אבל מעבר לכך לא הרגשתי מסוגלות ממש לשבת איתם,זה היה יותר לנוח לצידם ופחות לנהל אותם-הם כמובן התנהלו לעצמם. לא נרשמו נזקים ב"ה
ברור, גם אצלי זה היה ככה בדיוק, ישבתי לידם וגם דיברנו ושרנו שירי יום כיפור.
לא חושבת שזה היה יכול להיות שונה, סה"כ זה השלב בחיים...
וכן, שנה שעברה הצלחתי לצאת עם הילדים ולעמוד מחוץ לבית כנסת בסוף נעילה, השנה לא היה מצב, אז זה מה יש...

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על העצות.. נחמד לשמוע שאני לא בסירה לבד :)
אז כמובן חיממנו את האוכל שנשאר מערב החג וזה היה מעולה לכולם.
אבל @סתםם מה קורה? נשמע שיו"כ אצלכם בא ברגל !! קמים הולכים נפגשים משחקים איך יש כוח לכל זה ?
אם הם עסוקים, מתנהלים, שבעים, מקבלים מה שצריכים -
רק פחות זמן איכות עם אמא מאשר כל יום - זה בסדר גמור

את צמה ביום הזה, הגיוני שיהיו לך פחות כוחות

לא אמורים להזניח את הילדים בגלל צום
אבל לרובינו כנראה זה לא היום להיות "אמהות השנה המסורות המשקיעות המספרות סיפורים ובונות במגנטים ומשחקות בפליימוביל"

לנוח לידם ולראות שהכל בסדר, ולתת מענה כשיש צורך - נשמע מעולה ומתאים בדיוק

• הוסף לסימניות
*דבר ראשון להתכונן לארוחות מזינות ובהתאמה לסדר יום שלהם.
לא חייבים בדיוק את האוכל שרגילים ביום חול, ואם לא מצליחים להתארגן עם אוכל מבושל - לא נורא יום של 3 ארוחות סנדביצים/לחמניות
כן חובה - ארוחת בוקר, צהריים, ערב - בשעות הגיוניות ומותאמות לילדים.
ילדים רעבים הם ילדים עצבניים יותר.
*אם מתאפשר - להיות אפילו חלקים מהיום עם משפחה נוספת (אחות/גיסה/שכנה) - משפחה שאת כבר יודעת שהילדים נהנים יחד ומעסיקים זה את זה,
לא לגלות באותו רגע שזה מתכון למריבות ובאלגן....
*לגבי בייביסיטר שלא צמה - ילדה בת 10 שיכולה ורוצה ללכת לבית כנסת להתפלל - קודמת לי ולא אמורה להגיע לשמור לי על הילדים כדי שישאר לי כח לתפילה.
ילדה קטנה יותר זה אולי עזרה בתעסוקה, לא בייביסיטר שלוקחת אחריות.
*אין לי שאיפה "להספיק להתפלל כמה שיותר", בטח לא רוב היום.
(או שהתכוונת שהבעל רוב היום בתפילה?)
מנסה לארגן לי זמן מסוים לתפילה - למשל כשהתינוק ישן - ממתקים מענינים לגדולים יותר (כל מיני סוכריות מוזרות שאני בד"כ לא קונה...) - כדי להצליח להתפלל משהו.
כל מה שהספקתי - מבחינתי בונוס, ברגע שאין ציפיה - אין אכזבה
*כמובן שהצום קודם לתפילה:)
מסכימה איתך לגמרי על הכל.. גם לא התכוונתי לגזול מישהי מתפילות יוה"כ :) מה גם שאין לי מישהי כזו.
בכל אופן כשהייתי בחורה הייתי כל יוה"כ בבית הכנסת עד לתקיעת השופר, היום כשאני לא מצליחה להתפלל את כל התפילות זה קצת מציק לי בתור מחשבה- זה לא בא "מקרקרת לי הבטן"-היא לא. זה בא כי מתיש אותי שפונים אליי בבקשות במהלך הצום
@-רות- תודה על ההשתתפות ♥
יש שלבים בחיים שצריך פשוט לדעת לזהות את הכוחות..
ודרך אגב הסברתי לבן הגדול שלי לפני ותוך כדי שאני בצום, ועדיין כשביקש ממני מים-הוא הוציא לי חלב לקפה :ROFLMAO:"שיהיה גם לך"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה