יום כפור עם הילדים

• הוסף לסימניות
איך עוברים את יו"כ עם 3 פיצקאלך שובבים?
אמהות, הבו עצה....

• הוסף לסימניות
בגינה
(:

• הוסף לסימניות
המון משחקים (עדיף חדשים בשבילהם- מומלץ להלחיף עם שכנה/ אחות/ גיסה...)
ספרים (תלוי כמה סבלנות יש)
וכמובן מנ-ת-קים... (ממתקים)
אם יש כח ויכולת להוציא מהבית להוצאת מרץ זה בכלל מצוין..

ובכלל עצה טובה ומעולה לענין התפילות שהלכה לי מצוין ביום כיפור שעבר וגם בראש השנה השנה:
פשוט לקום מוקדם מאד ולהתפלל, הבית שקט כולם ישנים התפילה יותר רצה מאשר בביה"כ כי אין חזרת הש"צ וקריאת התורה וגם חלק מהסליחות לא ניתן להגיד... אח"כ הם כבר מתעוררים ואפשר גם להערך לזה... במנחה כנ"ל מתי שהם נרדמים בצהרים (אם) בר"ה ב"ה הצלחתי להתפלל ככה את כל התפילות וזה ההרגשה אחרת!!

שנה שעברה הייתי בחודש תשיעי ועוד הכניסו לי ילדים של מישהי שהלכה ללדת :)
אז מי שיכלתי סיפרתי סיפור והגדולים יותר היו שקועים בקליקס...
לא היה נורא כמו שנשמע...

(סתם עצה מועילה לנשים בהריון אפשר לפני יום כיפור לבקש מעזר מציון "לפתוח וריד" וביום כיפור הם באים לחבר עירוי של נוזלים וזה מותר מלכתחילה ע"פ ההלכה)

• הוסף לסימניות
כשכולם היו קטנים, הייתי קונה קבוע משחקים חדשים ליום כיפור.
לפני שמו"ע של שחרית היה את הפעקאלע הגדוש, ולפני מוסף את המשחק החדש.
את נעילה הייתי גומרת בבית ובוכה להנאתי ביחידות, ואחר כך נגררת עם כסא כתר ועגלה, ושתיה ומניחה להם להשתגע עם כל עדת הילדים הנטושים ברחבה מול בית הכנסת.
אני ועוד אחת או שתיים היינו מפקחות איכשהו על ההמולה, בעוד כל האימהות הצדיקות היו בפנים בוכות ב"קל מלא רחמים".

• הוסף לסימניות
למה "נטושים"? הגדולים (בני ה10) שומרים על הקטנים! ביום יום לא מפקידים אותם לשמור על אחיהם כשעה שעתיים? אז למה לא ביום כיפור? (אין מכוניות...)

• הוסף לסימניות
רעיון שעזר לי כשהקטנים שלי היו פצפונים- משכתי אותם עם שנת הצהריים כמה שיותר מאוחר- אזור 4, (ממילא הם גם קמו מאוחר באותו יום כי הלכו לישון מאוחר ערב קודם) ובשעתיים האחרונות של הצום שהן הכי קשות וכבר "הבטן נדבקת לגב" יכולתי לנוח, להתפלל מנחה ונעילה בנחת, ועוד הספקתי לשבור את הצום, ורק אז הערתי אותם, רגועה ושבעה.

אז הלכו לישון מאוחר באותו יום.. היה שוה.

• הוסף לסימניות
"מה אתן לך , ריבונו של עולם, ואני כה אוהב אותך?
האם יש לך צאן?
תנה לי את צאנך.
תנה לי ואשמור עליו בחינם"
(רבי יצחק מקאליב כשאר היה רועה ביער)​

בעת בה יתנו את תוקף הוד קדושת היום
וחיל ורעדה יאחזו גם כל שרפי מרום
אזי פעוטתי, אשיר לך שיר וגם חיבוק
מוצץ, חיתול , חיוך ענוג ומים בבקבוק

בעת אשר הכל יקדישו כתר רם לא-ל
ואת בורא עולם ימליכו- כל לבב שואל
נאמר כאן מלכויות איתך בבית בין קירות
קולך הרך יהי לי זיכרון לשופרות

בעת אשר יושר 'על ישראל גאוותו'
וכל תפוצות העם ידעו כי מלך אין בלתו
אולי תלכי לישון ילדה, אולי תהיי ערה
מתק פטפוטיך לי יערב מכל שירה

הן יום של התעלות הוא זה, קדושה ואושר זכות
היות ביחידה אשר רועה את צאן מלכות
היות כאן בלגיון הזה, נבחר מכל נבחר:
בגדוד המחנך באהבה את דור- מחר

שאי ביתי, תינוקת פז, קולך בבכי זך
ישמע פעייתך אדון עולם אשר מלך
ישמע את תפילתי מכל מקום, מכל אתר
ישמע את שירתי, על היותי בגדוד נבחר---​

קרדיט: עדינה שרייבמן, התפרסם בבית שלנו לפני כמה שנים

הערה- אני בטוחה שהשאלה באה ממקום טכני, שאכן ממש לא קל (גילוי נאות, גם אני עם שלושה, קטנים, בנים:)
בכל זאת, לי השיר נתן בזמנו הרבה כוחות, מקווה שגם לכן!

• הוסף לסימניות
למי יש תמונות של ילדים\תנוקות

• הוסף לסימניות
1. מה הקשר לכאן?
2. למה להקפיץ אשכולות ישנים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה