התייעצות יום לימודים ארוך

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
למה ילדה בת 12, 13, או. 14 צריכה את זה???
לוגסי הבנים אין להם אחר כך מטלות הבית, זה הבדל מאוד גדול.
אין להם כמויות של שיעורי בית, חזרות למסיבות ועוד
וגם בציפיה מהם לעזרה בבית היא לא כמו מהבנות
בשום גיל לא בריא להישאר לבד בבית
השיעורים שיתווספו יהיו שיעורים חווייתיים
מאמינה שיתנו זמן להכנת שיעורי בית והחזרות יהיו על חשבון הלימודים
ובנוגע לציפייה לעזרה בבית - לעזור במה לפני השעה ארבע? היום את צריכה עזרה לפני אחת?
יהיה סדר יום חדש וכולם יתרגלו
לא מבינה למה כולם נבהלים

• הוסף לסימניות
בשום גיל לא בריא להישאר לבד בבית
השיעורים שיתווספו יהיו שיעורים חווייתיים
מאמינה שיתנו זמן להכנת שיעורי בית והחזרות יהיו על חשבון הלימודים
ובנוגע לציפייה לעזרה בבית - לעזור במה לפני השעה ארבע? היום את צריכה עזרה לפני אחת?
יהיה סדר יום חדש וכולם יתרגלו
לא מבינה למה כולם נבהלים
יש לך ילדות בגיל הזה? נשמע שלא...
מספיק שהיא מפעילה מכונה
מגישה צהריים לאחים שלה
מוציאה אחים קטנים מהמעון או הצהרון
הבנות שלי לומדות בבית הספר המדובר
והזמן לא היה לשיעורי בית וגם לא לשיעורים חווייתיים
בעיקרון היו אמורים ללמוד
רק שהמורות לא הסכימו ללמד
ואלה שנשארו היו רק הצעירות שהרגע יצאו מהסמינר
זה לא תשלום מיוחד אלא כמו שאת הוראה רגילה
אז זה הפך להיות שעות של בלגן
לא לימודים
לא שיעורי בית
ולא העשרה

• הוסף לסימניות
כתבו כאן על ילדי הקשב וריכוז, אני לא רוצה לחשוב לאיזה בית חוזרת אמא אחרי העבודה כאשר ילדת הקשב שלה היתה בבית מ-1 ... לילדים עם בעיות קשה בחוץ וקשה גם בפנים.
מעניין שאני מדברת ברחוב עם אמהות רבות ומורות גם כן, ולא שמעתי אפילו פעם אחת דעה שלילית על יום לימודים ארוך (כן, גם אני בעד, ילדים היום צריכים יותר חברה ויותר תעסוקה, ילדה לא יכולה להיות בבית כל כך הרבה שעות, ואם זה במקום חוגים יקרים, אז מה רע ?)

• הוסף לסימניות
יש לך ילדות בגיל הזה? נשמע שלא...
מספיק שהיא מפעילה מכונה
מגישה צהריים לאחים שלה
מוציאה אחים קטנים מהמעון או הצהרון
הבנות שלי לומדות בבית הספר המדובר
והזמן לא היה לשיעורי בית וגם לא לשיעורים חווייתיים
בעיקרון היו אמורים ללמוד
רק שהמורות לא הסכימו ללמד
ואלה שנשארו היו רק הצעירות שהרגע יצאו מהסמינר
זה לא תשלום מיוחד אלא כמו שאת הוראה רגילה
אז זה הפך להיות שעות של בלגן
לא לימודים
לא שיעורי בית
ולא העשרה
היא תגיש ארוחת צהרים לאחים שלה רק קצת יותר מאוחר
כולם יגמרו באותה שעה!!! גם הכוללים עוברים בהדרגה ללימוד בשעות אחרות
לא צריך להיבהל משינויים!!

• הוסף לסימניות
כרגע זה לא המצב.
אם כולם היו מגיעים בשעה הזאת ניחא.
אצלי כולם מגיעים בשעה 13:00-14:00 (כולל בחורי ישיבה קטנה)
ואני לא שולחת את הקטנות לצהרון כי אין לי צורך בזה, ממילא כולם בבית.
והגדולות הרבה פעמים מגישות צהרים
ואחר כך נחות קצת
שוטפות כלים
מכינות שיעורי בית
לומדות למבחנים
עוזרות עם הקטנים
יוצאות עם חברות
יש להן ב"ה הרבה מה לעשות, ממש לא חסר להן להיות בבית הספר עד השעה 16:00...

• הוסף לסימניות
אם לא קיבלנו הודעה על יום לימודים ארוך אז זה לא יהיה אצלינו? כי פה בפרוג כותבים שכן

• הוסף לסימניות
שכל הורה צריך לשאול את עצמו מי אמר שהוא יודע לחנך, והרבה הורים לא יודעים לחנך.
סתם שאלה, מי אמר שהמורות יודעות לחנך??? בעידן הפרוטקציות וה'שמור לי ואשמור לך'....
בחו"ל יש יום לימודים ארוך וכולם בסדר עם זה.
בחו"ל יש יום בשבוע חופש ומתחילים לימודים ב9:00 בבוקר ויש יותר זמן להיות עם הילדים, אם זה יהיה פה בארץ מתי, למען ה', נגדל את הילדים שלנו???
לא הבנתי, הבנות מבזבזות את זמן בבית הספר לחינם? הם לא צריכים ללמוד כדי לגדל בית של תורה?
כן, מבזבזות את הזמן - אולי יותר מכובד לכתוב מעבירות את הזמן, כי תכל'ס אם הן לא תהינה עסוקות במשהו אז 'כשהבור ריק אין בו מים...' אבל שלא תחשבו שיש קשר בין מה שלומדים בבית הספר לבין ה'בית של תורה' שהן תנהלנה בבוא היום!
מסכנה הילדה עם זה החינוך שהיא מקבלת
אשריה שהיא יודעת שההורים חושבים טובת הילדה ולא איך שנוח...
בית הספר לא תמיד משמש כחממה להתפתחות של דברים טובים.
שמעתי ממטפלת ואשת חינוך שמכירה בתי ספר מקרוב אמרה: כשאת שולחת את ביתך כל בוקר לבית הספר תדעי שאת שולחת אותה למגרש זאבים (כוונתה היתה לחדר המורות) ומחילה מכל המורות המסורות והטובות שקיימות בציבור!!! באמת מעריכה אבל יש גם הרבה שלא ראויות לתפקיד...

• הוסף לסימניות
שמעתי ממטפלת ואשת חינוך שמכירה בתי ספר מקרוב אמרה: כשאת שולחת את ביתך כל בוקר לבית הספר תדעי שאת שולחת אותה למגרש זאבים (כוונתה היתה לחדר המורות) ומחילה מכל המורות המסורות והטובות שקיימות בציבור!!! באמת מעריכה אבל יש גם הרבה שלא ראויות לתפקיד...
מותר לומר שאני כאמא מרגישה מגרש זאבים בחיידר? ואולי יותר קשה מאשר בבתי הספר...

• הוסף לסימניות
סתם שאלה, מי אמר שהמורות יודעות לחנך??? בעידן הפרוטקציות וה'שמור לי ואשמור לך'....
הלוואי וזה היה המצב...
כך היה בעבר.
היום השתנתה המפה וקשה מאוד להשיג מורות.
לא צריך פרוטקציות משמעותיות כדי להיכנס לעבודה בהוראה בחינוך העצמאי.

• הוסף לסימניות
אם לא קיבלנו הודעה על יום לימודים ארוך אז זה לא יהיה אצלינו? כי פה בפרוג כותבים שכן
יש בתי ספר שעדין לא הודיעו

בכל מקרה מדובר עד כיתה ו' ולבחירה עד שתיים וחצי או עד שלוש וחצי, כמובן כולל יום שישי
ויש יום בשבוע שיסיימו באחד

גם ככה בכיתות הגבוהות יש הרבה ימים שמסיימים ב2:30

ובינתיים נראה שרוב המתנגדים זה כאלה שיותר דואגים לעצמם (שיעזרו להם, יוציאו את הילדים ישרו עליהם שההורים הולכים לישון וכו') מאשר לבת שלהם.

ויהיה לימודים אחרי השעה 1:00, משערת שכלל שהשעה תתאחר יהיה יותר קליל ופחות לימודים משמעותים ואולי אף יהיה זמן להכנת ש.ב..

ובאמת מענין אותי האם בתי ספר שהורים התנגדו האם עברו הורה הורה ושאלו אותו את דעתו האמתית,
או שנתנו הרגשה שהורה שמרוצה מהרעיון הוא הורה מזניח ולא חושב את טובת הילדה וכ' כך שלא נעים להגיד שמרוצים מהסידור.

• הוסף לסימניות
ויהיה לימודים אחרי השעה 1:00, משערת שכלל שהשעה תתאחר יהיה יותר קליל ופחות לימודים משמעותים ואולי אף יהיה זמן להכנת ש.ב..

ובאמת מענין אותי האם בתי ספר שהורים התנגדו האם עברו הורה הורה ושאלו אותו את דעתו האמתית,
או שנתנו הרגשה שהורה שמרוצה מהרעיון הוא הורה מזניח ולא חושב את טובת הילדה וכ' כך שלא נעים להגיד שמרוצים מהסידור.
-אם רוצים את טובתם של הילדים שיעשו את היום ארוך כהצעה ולא כדרישה.
מי שמעונינת שתשאיר\ או תישאר והשאר שיוכלו ללכת לביתם. והלימודים יהיו כהעשרה בלבד
-זוכרת מעצמי איך היה לי קשה לשבת מאחת בצהריים עד סיום הלימודים גם בכיתות גבוהות וגם בעבודה, משום מה תוקפת אותי עייפות והעיניים שלי נאבקות לא להיעצם בשעות הללו, אח"כ העייפות נעלמת..
-לא נכון להשוות אותנו לחו"ל מכיוון שבחו"ל יש יום חופש פעם בשבוע שמוקדש בד"כ לגיבוש משפחתי, פארקים וכו'.
רב האימהות בחו"ל לא עובדות ו\או נעזרות בגויה. ממילא הם יכולים לפחות בשעות שנשארו לתת את מלוא היחס לילדים. ולא כמו האימהות בארץ שגם ככה חוזרות מרוטות מהעבודה..

• הוסף לסימניות
יש בתי ספר שעדין לא הודיעו

בכל מקרה מדובר עד כיתה ו' ולבחירה עד שתיים וחצי או עד שלוש וחצי, כמובן כולל יום שישי
ויש יום בשבוע שיסיימו באחד

גם ככה בכיתות הגבוהות יש הרבה ימים שמסיימים ב2:30

ובינתיים נראה שרוב המתנגדים זה כאלה שיותר דואגים לעצמם (שיעזרו להם, יוציאו את הילדים ישרו עליהם שההורים הולכים לישון וכו') מאשר לבת שלהם.

אני מהמתנגדים, אני בבית בצהריים ולדעתי ילדים אמורים להיות יותר שעות בבית מאשר במוסד חינוכי , מבחינתי עדיף לי שהבת שלי תשתעמם בבית (היא בד"כ לא) מאשר תיהיה עוד שעות בבית ספר אבל אף אחד לא שואל אותי והתכנית לצערי מתחילה אצלינו...

• הוסף לסימניות
-אם רוצים את טובתם של הילדים שיעשו את היום ארוך כהצעה ולא כדרישה.
מי שמעונינת שתשאיר\ או תישאר והשאר שיוכלו ללכת לביתם. והלימודים יהיו כהעשרה בלבד
-זוכרת מעצמי איך היה לי קשה לשבת מאחת בצהריים עד סיום הלימודים גם בכיתות גבוהות וגם בעבודה, משום מה תוקפת אותי עייפות והעיניים שלי נאבקות לא להיעצם בשעות הללו, אח"כ העייפות נעלמת..
-לא נכון להשוות אותנו לחו"ל מכיוון שבחו"ל יש יום חופש פעם בשבוע שמוקדש בד"כ לגיבוש משפחתי, פארקים וכו'.
רב האימהות בחו"ל לא עובדות ו\או נעזרות בגויה. ממילא הם יכולים לפחות בשעות שנשארו לתת את מלוא היחס לילדים. ולא כמו האימהות בארץ שגם ככה חוזרות מרוטות מהעבודה..
לא יודעת מאיפה יש לך את כל זה. זה ממש לא נכון לרוב המשפחות שם שאני מכירה, כחוצניקת אני מכירה הרבה.
אני גדלתי כך, מגיל 3 למדנו עד 4, בגיל סמינר עד 5,, ושרדתי.
אבל אני כ"כ שמחה שילדים שלי גומרים מוקדם יותר ויש להם יותר זמן לעצמם, לבית, לחברה, להיות.
אני גם לא חושבת לבי"ס יש תפקיד של בייביסיטר.
אם יש את התקציב, זה היה טורם הרבה יותר לכולם אם היו כיתות יותר קטנות שהמורות יוכלו לשים לב ומחשבה לכל אחת - אפשרות באמת לחנך.

• הוסף לסימניות

החיידרים לא,לפחות בבני ברק.
זה מה שתוקע אתכל הסיפור.

• הוסף לסימניות
לא יודעת מאיפה יש לך את כל זה. זה ממש לא נכון לרוב המשפחות שם שאני מכירה, כחוצניקת אני מכירה הרבה.
מה לא נכון, שבימי ראשון יש חופש? שלאמהות יש יותר פניות מעבודה קשה?? (כמובן תמיד יש יוצאי דופן)

• הוסף לסימניות
מה לא נכון, שבימי ראשון יש חופש? שלאמהות יש יותר פניות מעבודה קשה?? (כמובן תמיד יש יוצאי דופן)
בדיוק שאלתי חוצניקית בנושא הזה
עם הטענה שבימי ראשון יש חופש
היא ענתה לי שבימי שישי מסיימים שם גם בשעה 2:00
אז יוצא שאצלינו חמישי ושישי-ימים קצרים במקום יום החופש הזה

• הוסף לסימניות
בדיוק שאלתי חוצניקית בנושא הזה
עם הטענה שבימי ראשון יש חופש
היא ענתה לי שבימי שישי מסיימים שם גם בשעה 2:00
אז יוצא שאצלינו חמישי ושישי-ימים קצרים במקום יום החופש הזה
מוזר, מהיכרות אישית, גומרים ב12:00.
בכל אופן השעתיים ביום שישי שהאמא לחוצה להספיק ולהתכונן לשבת (כשברוב המקרים היא גם עבדה בשישי) לא נותנים זמן איכות עם הילדים...
תחשבי על זה, יום שלם של חופש בלי לחץ של ערב חג / שבת עם הילדים? חלום!

• הוסף לסימניות
השמצה פרועה שלא ראויה להתייחסות
בכל מקרה הציטוט היה מהרב שטיינמן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה