התייעצות יום לימודים ארוך

מצב
הנושא נעול.
לאחר נסיון מר עם פרטיות
העדיפה מעון
וגם הסתדר לה מעולה עם הלו"ז דאז..
אני בעד מעון :)

מצפה מניקים שדוגלים בהשארת הילדים בשעות הצהריים
שישארו גם את גילאי המעון בבית.
גם הם זקוקים לאמא חמה וקשובה
לא פחות מילדי הבית ספר.

לא נכנסת לכל הדיון של כן או לא
רק תשובה לשאלה שלך
יש ילדים ששהות במוסד הלימודים דורשת מהם אנרגיות וכח.
להיות בבית זה זמן רגוע בשבילם נפשית.
לא כל ילדה משתעממת בלי בית הספר
יש ילדות שעדיין עכשיו, בסיום החופש נהנות מהשקט ומהשלווה ומהתעסוקה החופשית.
הילדים שלי...

ההתנגדות באה בעיקר ממורות שמסיימות ב-1
ואין להם שום בעיה להישאר עם הילדה בבית עד 4
הבעיה שיש נשים שעובדות עד 4
והם לא יכולות להיות עם הילדות בבית עד 4
בעיקרון הכי טוב אם היו משחררים את הילדות של המורות ב-1

לאחר נסיון מר עם פרטיות
העדיפה מעון
וגם הסתדר לה מעולה עם הלו"ז דאז..
גם אם שמים במעון כי מעדיפים ע"פ פרטיות , אפשר לקחת את הילד ב14:00 ולא להשאיר עד 16:00
זה מה שאני עשיתי כששמתי במעון

ההתנגדות באה בעיקר ממורות שמסיימות ב-1
ואין להם שום בעיה להישאר עם הילדה בבית עד 4
רב המורות היום לא מסיימות באחת.
מכיתה ג מתחילים לסיים מאוחר יותר,
ולא כולן גרות במרחק 5 דקות הליכה מבית הספר......

לי בעיקר אכפת ששינוי כל כך דרמטי בחינוך החרדי מגיע בגלל דרישה ממשרד החינוך. זה אומר שהחינוך היום כבר ממש לא עצמאי. ובעצם אנחנו כבר יודעים שבכל מה שקשור לסינון ברישום לבתי הספר זה מזמן הופקע מהנהלת החנוך העצמאי, וזה לגמרי בידיים חילוניות (לצערינו רואים את התוצאות הקשות...)
מחר יבואו דרישות חדשות לשינויים בתכנים, ואז כבר נוכל לקרוא לזה חינוך ממלכתי לכל דבר.
(ודרך אגב, יתכן שהסיבה שהם לא רוצים שיהיו לימודים ביום שישי זה כדי שלא יהיה זמן לפרשת שבוע ולקבלת שבת).

יש מקומות (כמו ב"ב) שההורים התאגדו וביטלו את זה. הגיע הזמן גם של המקומות האחרים להתעורר !!!!!!!!!!!!!

מדובר על כיתות א' - ו'. ז' וח' ממילא לא בתוכנית.
אם הבנתי נכון שיעורי הצהרים יהיו חוייתיים וקלילים. ומ2:30 זו שעת רשות להכנת שיעורי בית עד 3:15.
בכיתה ד' הבנות סיימו בשנה שעברה 4 פעמים בשבוע בשעה 1:45. אני לא חושבת שתוספת של שיעור קליל וחוויתי זה מה שיגרום להן לקרוס.

דווקא כיתות א' וב' נשמע לי קשה יותר, אלא אם יעבדו במתכונת של צהרון.

זה נשמע באמת טוב.
בפועל כשניסו שיצא זוועה.
בלגן, מריבות בין כיתות, מורות צעירות לא משתלטות.
כבר לא מאמינה למה שהם מפרסמים.

לא ולא.
נא לא לסלף את הדברים.
10 רוצים בשינוי 390 מתנגדים.
עברו משפחה משפחה ושאלו לדעתה.
אני יכול להעיד על עצמי.....
כשבאסיפת הורים,יש נציגה שמחתימה,ומסבירה שהרבנים נגד[אני לא שאלתי]וצוות הבית ספר חושב שזה אסון....ומיילים,וטלפונים...כן אשתי חתמה.....
האמת שאני לא יודע מה עדיף,יום ארוך או לא......לדעתי יש יתרונות וחסרונות לכל מהלך....ומאוד תלוי בסדר יום הבית,ועבודת ההורים....לא הייתי חותם,בגלל שב ואל תעשה,אבל הפעילו לחץ מטורף.....
אז נא לא להכליל אותי במתנגדים.....

יש מקומות (כמו ב"ב) שההורים התאגדו וביטלו את זה. הגיע הזמן גם של המקומות האחרים להתעורר !!!!!!!!!!!!!
ב"ב היא גם אולי העיר היחידה שרב/ כל תלמידי הת"ת וכן הישיבות הקטנות חוזרים הביתה בצהריים,
ממילא כל "המבנה" וסדר היום שונה!!!

כשהחיידרים מסיימים רק בשעות הצהריים/ אחה"צ
הישיבות הקטנות בערב
האבות עובדים / נשארים בכולל רצוף / אוגרים כוחות לפני סדר ב' (ולא, הם לא מתפנקים)
והאמהות עובדות עד מאוחר,
לא נראה לי אידיאלי שילדות בנות 9-10 חוזרות לבית ריק ושקט.

אני יכול להעיד על עצמי.....
כשבאסיפת הורים,יש נציגה שמחתימה,ומסבירה שהרבנים נגד[אני לא שאלתי]וצוות הבית ספר חושב שזה אסון....ומיילים,וטלפונים...כן אשתי חתמה.....
האמת שאני לא יודע מה עדיף,יום ארוך או לא......לדעתי יש יתרונות וחסרונות לכל מהלך....ומאוד תלוי בסדר יום הבית,ועבודת ההורים....לא הייתי חותם,בגלל שב ואל תעשה,אבל הפעילו לחץ מטורף.....
אז נא לא להכליל אותי במתנגדים.....
מה זה קשור אליך?
דיברתי על בית הספר של בנותיי.

מה זה קשור אליך?
דיברתי על בית הספר של בנותיי.
מי אמר שזה לא אותו בית ספר???
בכל אופן הסברתי את ההתנהלות....
גם אצלנו הרוב נגד,וזה בוטל.....
השאלה איך הגיעו לרוב....
הפעילו אצלנו לחץ מטורף.....

חושבת שפער הדעות נובע מפער הדורות של הניקיות.
חלק גדול מהאימהות של היום נמצאות בצהריים בבית, מה שהולך וקטן עם הדורות.
כיום, כשרוב האימהות הצעירות עובדות בתכנות/ראיית חשבון/ הוראה בערים מרוחקות/כל עבודה משרדית אחרת, השינוי יותר ממתבקש.
בטח לטווח הרחוק...

חושבת שפער הדעות נובע מפער הדורות של הניקיות.
חלק גדול מהאימהות של היום נמצאות בצהריים בבית, מה שהולך וקטן עם הדורות.
כיום, כשרוב האימהות הצעירות עובדות בתכנות/ראיית חשבון/ הוראה בערים מרוחקות/כל עבודה משרדית אחרת, השינוי יותר ממתבקש.
בטח לטווח הרחוק...
נראה לי שיחסית אני יותר מהמבוגרות כאן,
אבל עדיין עובדת כל יום עד שלוש וחצי-ארבע
קשה לי להעסיק את הילדים שלי בשעות האלו כשהם בבית לבד, אבל בגדול הם מסתדרים וכיף להם
ממש ממש לא היו רוצים להשאר עוד בבית ספר בגלל זה!
כמה ילדות בית ספר צריכות ללמוד ביום?? באמת שאני לא מבינה
ושוב, לא מבינה בכלל בשביל מה הסיפור הזה, מי שצריך צהרונים כבר נמצא שם ומי שלא כנראה שהוא לא צריך ולא רוצה. למה לחייב את כולם ללמוד עוד בגלל אלו שצריכות תעסוקה לבנות שלהם?

לי בעיקר אכפת ששינוי כל כך דרמטי בחינוך החרדי מגיע בגלל דרישה ממשרד החינוך. זה אומר שהחינוך היום כבר ממש לא עצמאי. ובעצם אנחנו כבר יודעים שבכל מה שקשור לסינון ברישום לבתי הספר זה מזמן הופקע מהנהלת החנוך העצמאי, וזה לגמרי בידיים חילוניות (לצערינו רואים את התוצאות הקשות...)
מחר יבואו דרישות חדשות לשינויים בתכנים, ואז כבר נוכל לקרוא לזה חינוך ממלכתי לכל דבר.
(ודרך אגב, יתכן שהסיבה שהם לא רוצים שיהיו לימודים ביום שישי זה כדי שלא יהיה זמן לפרשת שבוע ולקבלת שבת).

זה לא נשמע דרישה
זו הצעה שלהם לעוד תקציבים שהחרדים רצו מעצמם

לא הבנתי רק בבית שמש אמרו מכיתה א עד ו יש לימודים עד 4 וחצי!! אבל ביום שישי לא לומדים
ז ח נישאר רגיל!!!!!!!!!
לא הבנתי שיעשו הפוך ש א עד ו ישאר רגיל וז ח יהיו ביום שישי בבית
מי זה אמרו?

קיבלת הודעה מסודרת מבית הספר או שזה שמועות בעלמא?
אני בעד מעון :)

מצפה מניקים שדוגלים בהשארת הילדים בשעות הצהריים
שישארו גם את גילאי המעון בבית.
גם הם זקוקים לאמא חמה וקשובה
לא פחות מילדי הבית ספר.
יותר מזה בגילאים האלה זה יותר חשוב, ילדים גדולים כבר צריכים תעסוקה ומסתובבים משועממים ורוצים ללכת לחברים וכו'

הם יכלו לסרב, אבל זה היה גורם לנזק כספי.

ובעקרון זה תלוי במצב הסוציואקנומי של אזור בית הספר, בירושלים לכאורה לא, אולי באזורים מסוימים כן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה