התייעצות יום לימודים ארוך

מצב
הנושא נעול.
כמה שאלות קצרות:
1. יש פה אשכול ענק ועצוב על ביטול אופק לחינוך העצמאי, באופק כל מורה מקבלת פר שעה פחות, אבל בגלל תוספת השעות בסוף יוצא שיש עליה במשכורת,
וכאן על מגש של כסף, לא מוירידים למורה פר שעה ועדיין יש תוספת של שעות, למה המורות נגד זה?(אני מדברת על המורות שרצו אופק - והיו מספיק כאלו)
2. יום לימודים ארוך, ההארכה של השעות האחרונות יכולה בהחלט ללכת על שיעורי בית הפסקת צהריים גדולה, פעילויות ועוד, למההמורות באופק היו בעד ללמוד עוד שעות, וכאן שהפעילות היא דינמית, המורות נגד...
3. כמו שההורים שנגד הארכת יום לימודים ארוך, טוענים שזה כפיה, למה בגלל שהם יצביעו נגד, זה כפיה על ההורים שרוצים בעד (זה זכות שמשרד החינוך מעניק, להיות נגד - ולהמשי ך מה שהיה עד היום- ולא בצדק!, זה בדיוק כפיה על ההורים שרוצים את זה..- זה לקחת להם מה שמגיע להם..)
4. גם אצלינו היה כאילו הצבעה חופשית, אבל היה סאב טקסט מאד ברור למה "צריך"להצביע.. - למה אין הצבעה ללא שם.
- אני אישית כרגע כבר לא צריכה את זה, אבל ברור לי שלו הצעה כזו היתה מגיע לפני שנתיים או שלוש, הייתי מאד מתאכזבת, אם מישהו היה שולל ממני את הזכות הזו..

5. אכן כיום אי אפשר לשחרר בנות - ובצדק רב! ללא נוכחות הורים , אבל למה שלא יהיה הצהרת הורה בתחילת השנה, שבו הוא מצהיר שהוא לא רוצה את הארכת הלימודים, ומבחינתו הבת של מסיימת כל יום 13.00, וזו הצהרה חד פעמית, ההצהרה הזו תשלול ממנו לחלוטין השארת הילדה בכיתה , לא משנה למה, ויהיה אפילו יומן חדש לצהריים שבו יהיו רשומות רק הבנות שרוצות את הארכה - ובא לציון גואל, (אפשר אפילו לאיים בקנס וכד')
למה להפנות את המשאבים עבור יום לימודים ארוך - מתחת לשולחן היה אפשרי, ולעשות דבר כזה או דומה לו.. זה לא חוקי???

5. אכן כיום אי אפשר לשחרר בנות - ובצדק רב! ללא נוכחות הורים , אבל למה שלא יהיה הצהרת הורה בתחילת השנה, שבו הוא מצהיר שהוא לא רוצה את הארכת הלימודים, ומבחינתו הבת של מסיימת כל יום 13.00, וזו הצהרה חד פעמית, ההצהרה הזו תשלול ממנו לחלוטין השארת הילדה בכיתה , לא משנה למה, ויהיה אפילו יומן חדש לצהריים שבו יהיו רשומות רק הבנות שרוצות את הארכה - ובא לציון גואל, (אפשר אפילו לאיים בקנס וכד')
למה להפנות את המשאבים עבור יום לימודים ארוך - מתחת לשולחן היה אפשרי, ולעשות דבר כזה או דומה לו.. זה לא חוקי???
בעיני - הכי הגיוני.
שיהיה בחירה להורים - לכל השנה.
וכך יתנו למי שצריך.
ומי שהאמא בבית ב 1 - אני באמת לא רואה סיבה שילדה תישאר כל יום בבי״ס עד 3 וחצי.

בעיני - הכי הגיוני.
שיהיה בחירה להורים - לכל השנה.
וכך יתנו למי שצריך.
ומי שהאמא בבית ב 1 - אני באמת לא רואה סיבה שילדה תישאר כל יום בבי״ס עד 3 וחצי.
ובהנחה ובשעות האלו לבנות יהיו שיעורי העשרה וחוגים (כמו שהובטח בבית הספר אצלינו)
מהר מאד נראה שאף בת אינה מעונינת בשחרור הזה בשביל לשמרטף בזמן הזה על האחים שלה וללכת לאסוף את האחרים מהגנים/מעונות...

מהר מאד נראה שאף בת אינה מעונינת בשחרור הזה בשביל לשמרטף בזמן הזה על האחים שלה וללכת לאסוף את האחרים מהגנים/מעונות...
הכללה..
אני לא בטוחה בכלל..
ממש לא כל הבנות שמרטפיות על הקטנים.
יש משפחות שהאמא והאבא בצהריים - ויש ארוחה חמה - והם פנויים וקשובים לשמוע מה עבר על הילדים בבוקר.
למה שהילדים יפסידו את החמימות הזאת? (בבית שזה מתאפשר)

הכללה..
אני לא בטוחה בכלל..
ממש לא כל הבנות שמרטפיות על הקטנים.
יש משפחות שהאמא והאבא בצהריים - ויש ארוחה חמה - והם פנויים וקשובים לשמוע מה עבר על הילדים בבוקר.
למה שהילדים יפסידו את החמימות הזאת? (בבית שזה מתאפשר)
כי אם בבית הספר בזמן הזה יהיה מעניין יותר
את ההקשבה והחמימות בבית הם ישלימו בשעות מאוחרות יותר
ואני מדברת כאמא שעובדת במשרה גמישה מהבית, ומקבלת את הילדים כל יום בארוחה חמה.
ולמרות זאת בתי הגדולה (ד) השתעממה נוראות בימים שהיא סיימה מוקדם בשנה שעברה (שהסתכמו בקושי ביום אחד בשבוע..)

אצלנו לא הובטח.
דיברו על לימודים רגילים וזה ממש לא יעלה על הדעת.
אוףףףףף
למה במשרד החינוך לא מבינים שלחץ בגיל צעיר זה משפיע לכל החיים?

איזה הודעה מזלזלת

כן, בחרתי להיות עם הילדים ולגדל אותם, לא ישנה ולא שולחת לגינה.
תתפלאי, אבל יש כאלה הורים

גם ההורים כאלו
לא ימנעו מילדה ללכת חברות.

אולי את מדברת על כיתות נמוכות.

ארוחה חמה - לא תמיד אפשר להשלים..
למה לא?
אפשר לשנות הליך חשיבה וכמו בארה"ב לעשות ארוחה משפחתית בערב
במקום ארוחת צהריים שכל ילד אוכל בשעה אחרת..
נאם החוצניקית שראתה בזה את יתרון השיטה

למה לא?
אפשר לשנות הליך חשיבה וכמו בארה"ב לעשות ארוחה משפחתית בערב
במקום ארוחת צהריים שכל ילד אוכל בשעה אחרת..
נאם החוצניקית שראתה בזה את יתרון השיטה
אני גם אוהב שאוכלים בערב. השאלה מה אוכלים בצהריים, ארוחה קלה מידי לא תספק קשב נורמלי.

אני גם אוהב שאוכלים בערב. השאלה מה אוכלים בצהריים, ארוחה קלה מידי לא תספק קשב נורמלי.
ארוחת צהריים-הזנה במוסדות/אוכל שיגיע מהבית (אפשר שאריות מארוחת הערב של אתמול :)
ארוחת ערב-משפחתית, מבושלת, חמימה

הבטחו והבטחו והבטחו
ובפיילוט בסוף שום חוג ושום מלאכה וכלום.
אני יודעת מידיעה מתוך המערכת
בבית הספר שלנו יש מימון של קרן קר"ב וגם ככה היו חוגים העשרה מעבר לשעות הלימודים (במחיר של 30 ש"ח לשנה-לא היתה ילדה שלא נרשמה..)
כעת ביוח"א-החוגים יכנסו לשעות אלו ולא יהיו בשעות שמעבר.
לכיתות א'ב'-היוח"א תכלול תוכניות דומה לזו של הצהרונים עם המורות המחנכות

אני יודעת מידיעה מתוך המערכת
בבית הספר שלנו יש מימון של קרן קר"ב וגם ככה היו חוגים העשרה מעבר לשעות הלימודים (במחיר של 30 ש"ח לשנה-לא היתה ילדה שלא נרשמה..)
כעת ביוח"א-החוגים יכנסו לשעות אלו ולא יהיו בשעות שמעבר.
לכיתות א'ב'-היוח"א תכלול תוכניות דומה לזו של הצהרונים עם המורות המחנכות
תלוי באיזה חיידרים,לא אצל כולם זה כך.

אז תסיגו את המוסדות שלכם,
ולא כאמירה כללית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה