התייעצות יום לימודים ארוך

מצב
הנושא נעול.
ניתן לסכם את האשכול ככה:
הורים שיש להם ילדות עד כיתה ד' ועובדות שעות מלאות - רוצות מאוד את התוכנית
מן הסתם כל שאר ילדיהם גם כן מסודרים עד 4 איכשהו בין כה
וכל פתרון חינמי שיסדר את הילדה בכיתה ג' או ד' המשתעממת לבדה , הם בעד עוד יותר....

הורים לילדות גדולות יותר - גם אם הם עובדים עד מאוחר - חושבים לרוב שהנזק גדול על התועלת.
זה בגיל שילדות מפסיקות להשתעמם כשהם בבית
ומשוועות הרבה יותר לפחות עומס. יש להם גם ככה לחץ לימודי אדיר.
כשיש ילדות גדולות בבית - הם גם פחות זקוקים לפתרון לילדה בכיתה ד - היא ממילא לא לבד ופחות משתעממת.

זה יכול להיות מעולה, אני גדלתי ככה והיו לנו שיעורים מעניינים ומגוונים בצהריים
היה שיעור מלאכה, שיעור ציור, שיעור נגינה, שיעור שיעורי בית (כן המורה עוברת ועוזרת לבנות לעשות את הש"ב) שיעור סיפורי צדיקים ומדרשים, שיעור התעמלות וכו... הייתה גם הפסקת צהריים ארוכה.
והיה ממש כיף.
היו בנות מכל הסוגים גם כאלה עם הפרעות קשב , אבל בשעות האלה המורות לא הקפידו שתהיה 100 אחוז משמעת והייתה הרבה יותר גמישות.
תחשבו שהבת שלכם הולכת לחוגים כל יום בחינם, במקום להשתעמם בבית.
והרבה פעמים היא מגיעה אחרי שהכינה ש"ב, ככה שהיא פנויה ממש כשהיא חוזרת הביתה.
מה לעשות שאנחנו מכירים את מערכת החינוך שלנו לא מהיום?
אלו שכבר חוו את התוכנית שנה שעברה מצהירות
שום שיעורים מעניינים ומגוונים שום שיעורי נגינה ושיעורי בית.
עוד עומס לימודי . ועוד לחץ. אהה ועוד שיעורי בית.

היו צהרונים אגב בבתי הספר בדיוק באיזורי הספר,
הם היו ממש מעניינים ומגוונים (לפחות בתאוריה :) ) והכינו שם שיעורים
ועלו בשעתו 50 שקל לחודש
בכיתה א' נרשמו בקושי שלישי כיתות
בכיתה ב' 2 תלמידות מכיתה בקושי
זה מדגם מייצג לזה שהורים לא מחפשים שהבת תחזור הביתה מאוחר ועייפה והעיקר בלי שיעורי בית.

והילדות שלי לא משתעממות בבית. וזה למרות שאני לא שם מלבד היום ההיברידי שלי - שאני לא פחות "לא שם".
נכון . כשהגדולה שלי היתה בכיתה ב והקטנים היו בצהרונים/מעונות - היה לה בהחלט משעמם.
היום - לאף אחד לא משעמם בבית - הם צמאות לעוד בבית....
אז פתרון לילדות בכורות שאין להם עדיין אחים נוספים בבית ומשעמם להם - לא מצדיק כפייה על הכלל.

איפה את גרה?

הורים שקיבלו הודעה מפורשת קיבלו בפרוש הודעה שאפשר לבחור אם רוצים לסיים ב2:30 או להשאר עד 3:30.

בכלל שמתי לב שהרבה הודעות פה עשו טרגדיה שלמה משמועות בלי שום מקור, חבל לצעוק כ"כ חזק בלי שמבררים עובדות מדויוקות.

ועוד משהו בטוחה שיש ילדות שההורים שלה צועקים פה חזק נגד ויכול להיות שהבנות שלהם יכולות להנות מאד,
אבל ברגע שההורים משדרים שזה מסכנות ושגעון וטרוף ועוד פעם מסכנות וכו' אז למה שהילדה תחשוב אחרת.

כדאי לחכות להמתין כיצד זה יראה וישמע לתת לבנות לחוות את זה נקי בלי דעות של ההורים ואז תדונו.
גם ב2:30 לילדה בכיתה א
זה טו מאצ'
זה 7 שיעורים במקום 5 (!!)

למה שלא תספיק לחזור הביתה בנחת
להרגע
לנשום אותו??
למה להושיב אותה על כסא בלי לקום. עם מורה עוד שעה וחצי?!
ילדונת בת 6 (!!) אתמול שיחקה בגן בלי לחץ. בום!! 7 שיעורים ביום!!

אני שלחתי לצהרונים ילדות בעבר . והפסקתי מרגע שהיו לי ילדים גדולים בבית.
וזה למרות שלא אני ולא בעלי בבית בשעות הללו.
אני לא משווה בין הילדות שקיבלתי כשהייתי חוזרת מהעבודה והם חזרו מצהרון
לילדות הרגועות והמרוצות שאני מקבלת כיום כשהם בילו את השעות הללו ברוגע בבית.
וכן בהחלט חבל לי לשלוח את ילדות הגנים לצהרון (עם הגננות ה"מנוסות" של הצהרונים :( ) רק כי יהיה להן משעמם בבית בלי אחיותיהן הגדולות...

נ.ב ועוד , כולם מתעלמים מנוהל שחרורים (אגב ידעתם שבמגזר החילוני ניתן לאשר באפליקציה שיחרור והיות וזה מזוהה שזה ההורה הוא לא חייב לבוא לבית הספר פיזית?! באמת קשה ליצור מערכת זיהוי במספרים כשרים. או שאת אף אחד במערכת לא ענין בכלל הסיוט שיוצר הנוהל להורים?! 7 פעמים בחודש ממוצע לצאת הביתה באמצע יום העבודה כשיש לך 4 בנות במוסדות לימוד?!)
ומזה שאם פעם לא הייתם חייבות לחזור אם הילדונות לא הרגישה טוב ב-12
או שלילדה בכיתה ח' יש תור לאורטודנט
היום תהיו חייבים לצאת על כל ענין מהעבודה עוד כמה שעות בלי חוכמות.

נערך לאחרונה ב:
שמעתי ממורה צעירה שקיבלה השנה שעות ללימודי הצהרים
אנגלית לכיתות א-ב
ושעות חברה לכיתות ד'
מה רע?

עד היום לא היה אפשרות להגיע לתכנים האלו
עכשיו יוכלו לתת יותר שיעורי העשרה
גרוע מאוד שילדה בכיתה א וב
צריכה לשבת בשעה 2(!!) שעה שאפילו אני בעבודה מרגישה צורך במנוחה וקפה...
בשיעור אנגלית!
וכמובן להכין בבית שיעורי בית באנגלית

מה את רואה טוב בעוד תכני לימוד לילדה קטנה?
זה בדיוק מה שאני רואה רע בזה. בדיוק החשש שלי שמתממש.
במקום משחק חופשי ובייביסיטר סטייל צהרון
או חוג נגינה ציור וחלילית...
שיעור אנגלית רציני עם לשבת על המקום ולא לקום.
אין מספיק אלילות לאנגלית ולחץ אטומי ורמה אינסופית בשנים הבאות?

מי שמאוד מאמינה בלימודי אנגלית - שתשלח לחוג.
מה אתם רוצים מכלל הבנות?!

מענין אותי כל האלה שמתנגדים/ות פה.

אתן לא שולחות את הילדות לחברות?

למה אני רואה גינות מלאות בילדות משחקות בלי ההורים שלהם, ילדות שהולכות לחברות להמון זמן,
חדרי מדרגות מלאים במשחקות וכו', במה זה יותר טוב משהות בבית הספר?

אמהות שעובדות עד אחד ונכנסות לשינה טובה, במה הם בדיוק נמצאות יותר עם הבנות שלהם בזמן השינה?

לא הולך להתווסף עוד הרבה שעות לימוד, בפרט שעד ש2:30 חלק מהבנות ילכו, אז מדובר על עוד שיעור אחר ביום, כי חלק מהזמן יהיה הפסקה.

א
למה לא?
שילדה בגילאי הילדות תשחק בגינה
שתפטפט עם חברות
שתקפוץ חבל במדרגות
וגם אם אמא שלה מפרגנת לה מכל הלב לחרופ שעתיים צהריים

אנחנו ביפן?
מה יצא לה אם תדע עוד כמה משוואות ברמה גבוהה?
שתגדל בריאה ונפשה ויהיה לה כוחות נפש וילדות כיפית לכל החיים
רחובות העיר ימלאו ילדים וילדות משחקים...

נערך לאחרונה ב:
למה לא?
שילדה בגילאי הילדות תשחק בגינה
שתפטפט עם חברות
שתקפוץ חבל במדרגות
וגם אם אמא שלה מפרגנת לה מכל הלב לחרופ שעתיים צהריים

אנחנו ביפן?
מה יצא לה אם תדע עוד כמה משוואות ברמה גבוהה?
שתגדל בריאה ונפשה ויהיה לה כוחות נפש וילדות כיפית לכל החיים
רחובות העיר ימלאו ילדים וילדות משחקים...
במיוחד כשבין כה אנחנו בדרך ליפן ורמת הלימוד בכיתות הגבוהות כל כך גבוהה
שבכיתה ז' ח' אני די מניחה שמדובר על תוספת של 3 שיעורים אולי
וקורעים לבנות את הצורה עם רמת הלימודים וכמויות החומר...

מה רע שבכיתה א או ד'
עוד ישחקו קצת בגינה
יקפצו קצת בחבל
יציירו קצת באופן חופשי ?!
יהיו פשוט ילדות ?!

כמה ילדים צריכים ללמוד בדיוק. זה הזוי שכופים את זה עלינו בלי לשאול ובלי אפשרות לעשות כלום
לא אכפת לי שהבנות שלכן יהיו בבית ספר עד שש, למה להכריח את הילדים שלי גם?
למה זה לא רשות?
לא מצדיק כפייה על הכלל.
מה אתם רוצים מכלל הבנות?!
זה לא ההורים שכופים ולא הוראה חדשה של משרד החינוך
לא שואלים את ההורים כי מבחינת משרד החינוך כך היה כל השנים...
זו קומבינה ישנה שהתפוצצה בעקבות תביעה בבית משפט.
ראו הסבר על יוחא בחינוך העצמאי

זה לא ההורים שכופים ולא הוראה חדשה של משרד החינוך
לא שואלים את ההורים כי מבחינת משרד החינוך כך היה כל השנים...
זו קומבינה ישנה שהתפוצצה בעקבות תביעה בבית משפט.
ראו הסבר על יוחא בחינוך העצמאי
לא הגזמת?
זה כבר פעם רביעית שאתה נותן את זה פה
הבנו

פשוט גוזלים את הילדות לבנות.
אח"כ מתפלאים למה יש לחצים לאנשים ומשברים בגילאים גדולים.
זה הבסיס- מגיל קטן הן כל היום בלחץ....
מה קרה??
תנו להן לחיות!

סתם מעניין איך זה יראה
האמא חוזרת מהעבודה רצה למעון לצהרון הבנות מ א' - ח'
כולם באותה שעה עצבניים רעבים מותשים..

לפחות עד היום האמא חזרה ואז הבנות כבר אחרי התאוששות אז היה להם הרבה יותר קל לעזור
אבל עכשיו הבנות גם ירצו להתאושש קצת.

מישהי יודעת האם ההזנה ביוח"א זה רק לאלה שנשארות בשעה שמינית?
או שיש לכולן אפשרות להרשם לכך- גם אלו שגומרות ב 2:35?

מתי הדרישה הזו הגיעה לבתי ספר?
נראה שיש ממש בלבול גדול בנושא, בכל אופן בבית ספר של הבת שלי..
ומנין לי? כי כרגע אין צהרונים לכיתות א' ב', וזה לא קל בכלל אחרי החופש הארוך הזה

באמת לא מבינה למה עדיף לילד להיות בבית עם אבא שמגיש לו ארוחת צהריים אמנם אבל אח''כ הולך לנוח והילד כביכול לבד בבית...
אז פתרון לילדות בכורות שאין להם עדיין אחים נוספים בבית ומשעמם להם - לא מצדיק כפייה על הכלל.
אני בכורה, (ואחרי עוד שיירת בנים, כך שתעסוקה מאחיות לא היתה לי..) ואמא שלי עבדה ולא קיבלה אותנו בצהרים.
ותמיד שהגענו הביתה אבא שלי היה מקבל את פנינו בארוחת צהרים, ונמצא איתנו. והוא לא היה צריך להעסיק אותנו, הוא למד בזמן הזה...
אבל הוא היה בבית איתנו.
הכל עניין של בחירה. ההורים שלי העדיפו שנחזור הביתה, ואבא שלי העדיף במקום לנוח- להיות איתנו.
(כמובן אני מדברת במקרים שהאבא לא עובד)
ועד היום אני זוכרת את הימים ואת התקופה כנחמדים במיוחד, וכיף לי להיזכר בהם.
עדיין אין לי ילדים בגילאי ביה"ס, אבל אני פשוט רועדת מהדקה שהם יגיעו לשם... מה יהיה עד אז?? זה מטורף מה שהולך היום.
למה ילדות קטנות בגילאי 6-7-8 אמורות להיות כל היום עסוקות רק בלימודים??? כל היום מבחנים וש"ב בלי סוף. וזה עוד בלי התכנית הזאת.
ואני עוד מדברת מהיכרות של ילדות מוכשרות, שקל להן בלימודים. מה עושות הבנות שמתקשות?? פשוט רחמים.

מתי הדרישה הזו הגיעה לבתי ספר?
נראה שיש ממש בלבול גדול בנושא, בכל אופן בבית ספר של הבת שלי..
ומנין לי? כי כרגע אין צהרונים לכיתות א' ב', וזה לא קל בכלל אחרי החופש הארוך הזה
למה בלבול?
הרי אין יותר צהרונים (או שיש משלוש וחצי עד שבע בערב?)
ובינתיים יש לבנות לפחות הדרגה ששבוע ראשון עדיין גומרים באחת. כך לפחות אצלנו

אני בכורה, (ואחרי עוד שיירת בנים, כך שתעסוקה מאחיות לא היתה לי..) ואמא שלי עבדה ולא קיבלה אותנו בצהרים.
ותמיד שהגענו הביתה אבא שלי היה מקבל את פנינו בארוחת צהרים, ונמצא איתנו. והוא לא היה צריך להעסיק אותנו, הוא למד בזמן הזה...
אבל הוא היה בבית איתנו.
הכל עניין של בחירה. ההורים שלי העדיפו שנחזור הביתה, ואבא שלי העדיף במקום לנוח- להיות איתנו.
(כמובן אני מדברת במקרים שהאבא לא עובד)
ועד היום אני זוכרת את הימים ואת התקופה כנחמדים במיוחד, וכיף לי להיזכר בהם.
עדיין אין לי ילדים בגילאי ביה"ס, אבל אני פשוט רועדת מהדקה שהם יגיעו לשם... מה יהיה עד אז?? זה מטורף מה שהולך היום.
למה ילדות קטנות בגילאי 6-7-8 אמורות להיות כל היום עסוקות רק בלימודים??? כל היום מבחנים וש"ב בלי סוף. וזה עוד בלי התכנית הזאת.
ואני עוד מדברת מהיכרות של ילדות מוכשרות, שקל להן בלימודים. מה עושות הבנות שמתקשות?? פשוט רחמים.
הילדים שלי לבד בצהריים עד שאני חוזרת מהעבודה
נכון יש מריבות ואני חוזרת לבית מבולגן ולא כזה כיף להעסיק אותם דרך הטלפון,
אבל גם אני וגם הם מספיק להם הלימודים שיש ולא צריכים דקה יותר

מה שהזוי בינתיים שבנות בז' ח' גומרות עוד לפני א'-ו' כי הן בחטיבת ביניים אז הן לא זכו בתוספת הנהדרת הזאת :rolleyes:

קראתי כמה וכמה עמודים של האשכול הזה וחיפשתי כמה פרטי מידה שיאירו אור על הנושא המעניין, ולא מצאתי.
יש מישהו כאן שיכול להבהיר בבקשה? מישהו שמכיר?
- מאיזה מקור מגיע היזום?
- מה קובע איזה בתי ספר יכולים להצטרף לתוכנית זו?
- באיזה ערים אפשר ליישם את זה?
- מי באמת קובע איך מנהלים את השעות הנוספות? יש דרישות על ההנהלות בקשר למה שמכניסים במערכת?
?יש תוכנית ארוחת צהריים מסובסד-
?בהנחה שזה בבחירת ההנהלה, מה מקבל בית ספר שבוחר להצטרף -

בגדול, האם יתכן שזה מאפשר דרך דווקא לשנות עיצוב הלימודים בבית הספר במקרה שרוצים? לדוגמה, אם ההנהלה רוצים שכל הלימודים יהיו בביה"ס והבנות יחזרו הביתה בלי שיעורי בית

החלת יום חינוך ארוך ולימודי העשרה צו תשס"ה-2004

1. יום חינוך ארוך בשנת הלימודים התשס"ה ואילך יחול בכיתות א' עד ו' במוסדות חינוך מתוך שכונות שיקום, רווחה חינוכית, יישובי עדיפות לאומית א', קו עימות, יישובים שזוהו כבעלי שיעור גבוה של אבטלה, יישובים הנמצאים באשכול הראשון והשני של המדד החברתי כלכלי - ברשויות חינוך מקומיות כדלהלן:

1. אבו-סנאן
2. אבו-רביע
3. אופקים
4. אור-עקיבא
5. אילת (בתי ספר הנמצאים בשכונות: יעלים, אופיר, ערבה)
6. אעבלין
7. אריאל
8. אשכול
9. אשקלון (בתי ספר הנמצאים בשכונת שמשון)
10. באר-שבע (בתי ספר הנמצאים בשכונה ג' וברובע ד')
11. בוקעתה
12. ביר-אל-מכסור
13. בית-ג'ן
14. בית-שאן
15. בית-שמש (בתי ספר הנמצאים בשכונות: האזור הישן, צפון)
16. בני-ברק (בתי ספר הנמצאים בשכונות: ויז'ניץ, שיכון ה', שיכון ו', נוה אחיעזר, פרדס כץ, אבו לבן)
17. בקעת בית-שאן
18. בת-ים (בתי ספר הנמצאים בשכונות: עמידר, ניצנה)
19. ג'דידה
20. ג'וליס
21. גוש-חלב
22. ג'יסר-א-זרקא
23. הגולן
24. הגליל-העליון
25. דימונה
26. דלית-אל-כרמל
27. חוף-אשקלון
28. חורפיש
29. חיפה (בתי-ספר הנמצאים בשכונות: חליסה, ודי ניסנס)
30. חצור-הגלילית
31. טבריה (בתי ספר הנמצאים בשכונות: ב', ג', ד')
32. טובה-זנגריה
33. טירת-הכרמל (בתי ספר הנמצאים בשכונות: רמב"ם, ברנר)
34. טמרה
35. ינוח-ג'ת
36. ירוחם
37. ירושלים (בתי ספר הנמצאים בשכונות: קטמון ח', קטמון ט', נוה יעקב, פת, שטרן)
38. ירכא
39. כבול
40. כסיפא
41. כסרא-סמיע
42. כפר-כנא
43. כפר-מנדא
44. כפר-קמא
45. כרמיאל
46. לב-השרון
47. לוד (בתי ספר הנמצאים בשכונות: יד אברהם, רמת אשכול)
48. מבואות-חרמון
49. מג'אר
50. מג'דל שמס
51. מגדל-העמק (בתי ספר הנמצאים בשכונה המערבית)
52. מטה-אשר
53. מטולה
54. מסעדה
55. מעיליה
56. מעלה אדומים (בתי ספר הנמצאים בשכונות: כלי-הנגינה, הנחלים)
57. מעלה-אפרים
58. מעלה-יוסף
59. מעלות-תרשיחא
60. מצפה-רמון
61. מרום-הגליל
62. מרחבים
63. משהד
64. נהריה (בתי ספר הנמצאים בשכונת טרומפלדור)
65. נחף
66. נצרת-עילית (בתי ספר הנמצאים בשכונות רובע ח')
67. נתיבות
68. סג'ור
69. סחנין
70. עג'ר
71. עוספיה
72. עזתה
73. עילוט
74. עין-קיניה
75. עכו (בתי ספר הנמצאים בשכונות: צפון, צפון ג', צפון ד', שיכון עמידר, נ. אלון, וולפסון, קנדי, העתיקה)
76. עפולה
77. עציון
78. הערבה-התיכונה
79. עתלית
80. פסוטה
81. פקיעין
82. קדומים
83. קדימה
84. קצרין
85. קרית-ארבע
86. קרית-גת (בתי הספר הנמצאים בשכונות: גליקסון, הנביאים)
87. קרית-ים (בתי ספר הנמצאים בשכונות: ב', ג', ד')
88. קרית-מלאכי (בתי ספר הנמצאים בשכונות: חבד, ז'בוטינסקי)
89. קרית-שמונה
90. קרני-שומרון
91. ראש-העין (בתי ספר הנמצאים באזור הותיק)
92. רהט
93. רמלה
94. שדרות
95. שלומי
96. שעב
97. שער-הנגב
98. שפיר
99. תל-אביב-יפו (בתי ספר הנמצאים בשכונות: קרית שלום, שכונת התקוה, לב יפו, עג'מי)
100. תל-שבע
101. ערערה-נגב
102. שגב שלום
103. חורה
104. לקייה
105. אל בטוף
106. אבו בסמה​
תלמידי גני ילדים ובתי ספר יסודיים הלומדים יום לימודים ארוך זכאים לארוחה יומית במימון הרשות המקומית

ניתן לחייב את ההורים בהשתתפות במימון הארוחות, כאשר סכום ההשתתפות נקבע בהתאם להכנסתם החודשית

תלמידים אשר מצבם הכלכלי אינו מאפשר השתתפות בתשלום הארוחות יהיו זכאים לקבל ארוחות יומיות ללא תשלום

ההורים יכולים לבחור שילדם לא יקבל ארוחה יומית
בית ספר מתוך הרשימה שרוב ההורים מתנגדים יכול לצאת מהתוכנית

אז הרעיון זה אמור להיות הקלה כלכלית בעיקרון, על פני השטח. אבל עדיין נשאר השאלה האם עיצוב היום עם השעות הנוספות בידיים של הנהלת בית הספר? כלומר, מה שכתבו לגבי שמצאו בפועל שרק הוסיפו יותר לימודים באותה צורה, ולא הקילו על ש"ב למשל, זה חייב להיות ככה?

הבת שלי עלתה לכיתה א’. כמובן, ביום ראשון שבאו עם האמהות הן הרימו צעקה על כל העניין. נאמר להן שהשעה השישית היא די חופשית - ארוחה, הפסקה... לגבי שעה הנוספת אשתי ביקשה שיעשו בה שיעורי בית, ונשמע מהמורה שיתכן וזה מה שיעשו (כנראה גם אמהות אחרות באותו קו). אם ככה, זה עוד אפשר לסבול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה