כללי יום עצוב!

• פותח הנושא prog
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
היום העלה לכאן חבר עבודה שהוא עשה לחוו"ד. משתמש זה שהוא גם בעל וותק, וגם מחזיק כאן באתר תיקי עבודות ספג תגובות לא הולמות, תגובות שבוודאי לא מתאימות לפורום חרדי. ובוודאי לא לאתר פרוג שחרט על דגלו את נושא הנתינה והאהבה לזולת.

אני ממש התביישתי
אני רוצה להרים שוב את הכפפה.

רבותי! אתם חושבים שאתם הייתם עושים זאת אחרת? אתם חושבים שהוא בס"ה הוריד משהו מאתר הורדות והתאים לללקוח? יש צורה להגיב! הפורום כאן נועד בשביל לעזור! (כן גם למתחילים... גם אני הייתי מתחיל פעם..)

תזכורת דחופה לפני שמקשיחים נהלים:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=6482

• הוסף לסימניות
אני לא יודע על איזה סיפור מדובר, רק אני מניח שזה יכול להיות במה להגיש התנצלות פומבית בפני אותו אחד

• הוסף לסימניות
כן גם אני די סלדתי מהענין, תבורכו
להבדיל מתורת ה' אבל גם בתורת הגרפיקה: דרך ארץ קדמה לתורה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ASUS;392503:
אני לא יודע על איזה סיפור מדובר, רק אני מניח שזה יכול להיות במה להגיש התנצלות פומבית בפני אותו אחד
אוי לא!
רק זה חסר!!! :eek:
אחרי שכל אחה"צ צפו כולם בהשפלה כעת שידור חוזר למי שפיספס.
(לא שח"ו אני חושבת שזו היתה כוונת הדברים, אבל זה מה שיגרם...)
זו בהחלט הזדמנות להתנצל. באישי!

ולעיניין הראשון:
לאחרונה אנשים כאן מגיבים ללא טיפת מחשבה.
וכבר יצא לי לא מעט לחשוב, שפרוג של פעם הוא לא פרוג של היום. שיוצף הפורום הזה בעוד מאות עבודת לא מקצועיות וזה לא יצדיק פגיעה הכי קטנה ביהודי.
ולכל מי שמדבר על ירידה ברמת הפורום התגובות המשתלחות האלו לא נמצאות רק על עיניני מקצועיות. וד"ל.

תודה למנהלי הפורום שדואגים לשמור אופיו המיוחד של הפורום!

• הוסף לסימניות
התנצלותי הכנה על הודעותי שנכתבו בפורום ההוא. דבריי לא כוונו דווקא לפותח/ת האשכול אלא באופן כללי לגבי העלאת עבודות לפורום - אך לא התכוונתי לפגוע כלל - למרות שבמחשב שנייה כנראה שזה מה שגרמתי.
ראיתי את תיק העבודות של פותח/ת האשכול עכשיו ופשוט התפעלתי - עבודות ברמה גבוהה אחת אחת ולא היה מגיע לו/ה יחס שכזה לא ממני ולא מאף אחד אחר. עדיין אני קצת תמהה כיצד מישהו/י ברמה כ"כ גבוהה מעלה לחו"ד עבודה שאין בה כמעט יצירה אישית אבל אני אדון לכף זכות מכיוון שאני רואה שרוב העבודות בתיק העבודות הינן בסגנון חסידי מיוחד ומושקע וכשהגיע העבודה הזו, המעצב/ת לא ידעו כיצד לגשת לעיצוב שאמור להיות בסגנון שונה ולקהל שונה.
חברי הפורום ודאי יודעים שאני משתדלת לעזור ככל יכולתי למתחילים ולמקצוענים כאחד, אך במקרים בהם נראה כי אחרים מנסים להיות "גרפיקאים" על חשבון הגולשים בלי מאמץ מצידם כלל (מה שחשבתי בטעות שקרה גם במקרה זה) מרגיזים אותי מאוד וכאן הזמן לעבודת המידות...

מקווה מאוד שהתנצלותי תתקבל ושלא תהיה עליי שום קפידה מצד פותח/ת האשכול.
אשמח לדעת אם התנצלותי התקבלה בפרטי.
סליחה!

• הוסף לסימניות
אותי תמיד מעניין מה יקרה כשמקצוען יבוא לאותם מעירים ויעיר להם על הרמה הנמוכה שלהם יחסית אליו...

כולם הרי יודעים שהפורום נועד לעזור, וכן למתן ביקורת בונה, ב ו נ ה !, אנא המשיכו בדרך ישראל סבא... אפילו שאז לא היה פוטושופ :)

• הוסף לסימניות
עדן, הקדמת אותי בכמה דקות... זו ההודעה שכתבתי מיד כשהאשכול הזה עלה, אבל התלבטתי אם לפרסם אותה:

מערכת יקרה,

אני מסכימה עם הדברים וגם לדעתי היתה קטילה קשה וכואבת ואני חושבת שכמובן וכמובן שום דבר לא היה אישי חלילה ולא נועד לפגוע עד כדי כך ביוצר העבודה, אבל היה לי קשה מאד שלא להסכים עם המגיבים-
אי אפשר לקחת שני אלמנטים מוכנים, לערבבם זה בזה ולהעלות לחוו"ד. זה לא מתאים לפורום הזה שכמעט כל הגרפיקאים כאן עובדים, ועובדים קשה על כל עבודה שהם מוציאים תחת ידיהם. אז נכון שלא כל העבודות שמועלות לכאן מושלמות, ונכון שהרבה עבודות הן בחזקת "בוסר" ממש והמעלים לחוו"ד יודעים זאת - ומעלים אך ורק כדי לשפר ולהתמקצע.

אבל לקחת מן המוכן, ולא לטרוח אפילו לשנות צבע/להוריד חלק כלשהו/לסובב וכו' כדי להראות שבכ"ז - יד גרפיקאי היתה כאן -אני מצטערת, אבל זה לא נקרא להיות גרפיקאי. ונכון שהפורום הזה מלא אהבה, נתינה ורצון לעזור - אחרי הכל הוא פורום למעצבים גרפיים ולא ל"מורידים מבזאר ומוסיפים מלל".

בעקבות הודעת המערכת, עיינתי כעת בתיק העבודות של אותו אחד ונאלמתי דום - עבודות מהממות אחת אחת. אין סיכוי שהבנאדם עשה את מה שעשה מלכתחילה ולא מפאת קוצר זמן והוא בהחלט יכול להקרא מקצועי ביותר - ולכן, אני מעזה לכתוב כעת את דברי אלה כי ברור שאותו גרפיקאי הוא מקצועי לחלוטין ולא נראה לי שיש חולק על כך!

לגבי המצב הכללי של הפורום -אני מקווה מאד שאפשר יהיה רק ללמוד מהמקרה הזה, ואם מישהו נוסף ישתמש בתערובת מן המוכן שכזו מפאת קוצר זמן וכדו'- לפחות שיחסוך את זה מאיתנו. חבל, חבל שהפורום הולך ומתדלדל מהמקצוענים באמת שקיימים בו, ופותח האשכול המדובר לגמרי נכלל בקטגוריה הזו, לדעתי.

לא נראה לי שפגעתי מאד אך אם בכ"ז ראית פגיעה בדברי, אני מתנצלת מעומק הלב!

• הוסף לסימניות
אני מסכימה עם כל מילה של R.Design
אני מבינה אילוצים של חוסר זמן וכו' וגם אני לפעמים לוקחת מוכן (אפילו את אותה מודעה לקחתי פעם) אבל לא עלה על דעתי להעלות עבודה כזו לפרוג, בפרט אם זה גרפיקאי ותיק שמבין בעיצוב
יש כאן קצת זלזול להעלות עיצוב מוכן ושאנחנו ננסה לשפר, לפחות שיכתוב שהוא לא השקיע או משהו כזה.

• הוסף לסימניות
לא מבין אתכם אתם מנסים כל כך למצוא למה הגברת העלתה את העבודה לחוות דעת
למה למשל לא לחשוב שמה שהיא העלתה זה כדי לדעת אם אפשר לתמחר כזה דבר ואם הוא נראה טוב למרות "הילד עם הפוטושופ" שהכל בעצם מוכן
אחרי שהבנתי שמה שמוצג זה טמפלטים הבנתי מיד שהשאלה הייתה בעצם אם זה נראה מספיק מקצועי כדי "למכור" אותו ואגב אין שום בעיה לעשות כסף קל ומהיר
זה אומנם פורום של אומנים רק לא לשכוח למה הגעתם לאומנות שלכם לולא הצורך בכסף! כשמישהו שואל זה לא כי הוא רוצה לשים את מה שהוא עשה בבית למסגרת. הוא העלה כדי לדעת אם אפשר למכור כזה דבר ומה אפשר לשפר כדי שזה כן יהיה אפשרי

• הוסף לסימניות
אני רק לא מבינה למה נתפסתם לאשכול הזה. היו אשכולות הרבה יותר חמורים בעבר הלא רחוק, ויש ניקים שמרשים לעצמם באופן קבוע ותמוה להגיב בצורה מתנשאת ופוגענית. לדעתי, יש צורך ב"טיפול נקודתי".

• הוסף לסימניות
אני רק רוצה להזכיר לכולם, שגם את הלוגו החדש של שטראוס ברוך נאה מצא באיזה מקום וקצת שיפץ...
אז לסתם גרפיקאי פרטי ואלמוני אסור?
מי החליט שגרפיקה היא דווקא אלמנטים שהוכנו לבד? וכי לפני דור הפוטושופ לא השתמשו בלטרסט? אז היום מורידים מאתרים. מה ההבדל?

• הוסף לסימניות
מסכימה גם עם R דיזיין וגם עם הודעת המערכת...
אין פה מקום לקטילות ובאמת חבל שהפורום הולך ומתדרדר לרמות שלא הכרנו...
לא עיינתי בתיק העבודות של המדוברת. רק ראיתי את האשכול בבוקר ומה שהרשיתי לעצמי להגיב הוא שזה לא ייחודי... אני כולי התנצלות בפני פותחת האשכול שאני מאמינה שמגיעה לדברים הרבה יותר מיוחדים, ואעפ"כ אם היו אומרים לי כזה דבר (כן, גם אני לפעמים לוקחת מוכן!) הייתי מודה ושוקלת פעמיים. אני מתנצלת שוב.

ובמאמר מוסגר ללא קשר לענין הנ"ל אני רוצה לבקש אולי לפני שאתם מעלים עבודה תחשבו שניה האם מיציתם את כל מה שיכלתם לעשות? האם השקעתם מספיק מחשבה, סקיצות, נסיונות, פונטים וכו' לפני שהעליתם? או שמא עיצבתם איזה סקיצה "ונמשיך לפי מה שיגידו בפרוג"... היה כדאי להשקיע מחשבה שניה האם העבודה ראויה לעלות על במה מכובדת זאת.
בקשה שניה לי- אם תוכלו ותיקים וותיקות להעלות מידי פעם עבודות טובות שלכם. לחו"ד, לתגובות...
לא חייבים להתיחס למה שכותבים אבל מצד שני זה יתן רמה טובה ואוירה של פרגון בפורום וגם יעזור למתחילים לראות כיוון ועבודות טובות.
תודה שהקשבתם לי....
היות שאופי העבודה דרש לדעתי יותר ייחודיות, והעיצובב הנ"ל מוכר

• הוסף לסימניות
ולמערכת פרוג היקרה אני רוצה לומר, שימו לב, מספר ניקים לאחרונה חוזרים שוב ושוב על קטילות, על התנשאויות ועל סגנון שאין הדעת סובלתו.
אמר כבר מי שאמר, צריך טיפול נקודתי...

• הוסף לסימניות
התאפקתי מלכתוב את תגובתי באשכול ההוא, יצא שכאן אכתוב אותה.

קודם כל אגיד מראש שלאחרונה נושבת מהפורום, רוח הרסנית ויהירה.

אתחיל ואומר שאני בעד, מאוד בעד, מקצועיות ויצירתיות...ושוב מקצועיות.

בד בבד,
לא יתכן שכל פותח אשכול תמים (ואתם יודעים מה... לא תמים) שכיוון
מעשיו "לשם שמיים" או יותר נכון "לשם המקצועיות" יספוג על גב אשכולו השתלחויות חסרות רסן שאכשהו ואיך לא...מגיעים בסוף לבן של השכנה ולבת של המטפלת...

בתור פורום שכולו מעצבים חרדיים אני חושבת שאנו צריכים לפני הכל לחרוט על דגלינו
את "ואהבת לרעך כמוך" ואת כל העניין של בן אדם לחברו.

גם אם יש לנו מה להגיד (לכולנו יש) בא נחשוב רגע,
האם ככה הדברים היו צריכים להאמר או שמא יש בהם מן היהירות והגאווה?

אני בטוחה שבמקרה הנ"ל לא היתה שום כוונה לפגוע,
אבל מסתבר שדברים שנאמרו קשה להחזירם בחזרה.

לא יתכן שכל אשכול שיש בו מן הבזאר...יהפוך לשיח שאין ממנו מוצא ובטח לא דרך חזרה.
לא יתכן שאשכול שנפתח לקבל חוות דעת מקצועית,
יהפוך להנגחויות מקצועיות---
וינעל בסופו של דבר.

ואז שוב...
חוזר חלילה,
יפתח אשכול שיסביר ויתנצל על קודמו.

אז אנא.
בהצלחה לכ-ו -ל-ם.

מתחילים כמקצועניים,
ובזאריים כיצירתיים.

כולנו בני איש אחד נחנו.

• הוסף לסימניות
וזה לא רק בגרפיקה....ודו"ק......

• הוסף לסימניות
אני מנסה למצוא את קו האמצע ולראות איפה על באמת להשים את האצבע כדי להגיד פה עובר הקו
אשמח אם תעלו את זה בתור הצעות שמשוכתבות למילים שמשם הכל עובד די אוטומטית
ולא שכל פעם נצטרך להתחיל את הדיון מחדש
תנסו להפיק את הלקחים ולכתוב לי אותם כדי שאני ידע איך לנתב את הפורום הזה למקום גבוה יותר

• הוסף לסימניות
חכמים, הזהרו בדבריכם ובלשונכם המשתלחת.
עוד מעט יפתחו הודעה חדשה בה יבקשו סליחה על הדברים שנאמרו כאן.
תתנצלו יפה (כולל אני, כן. לכולנו לשון משתלחת לפעמים, ואני מבקשת כאן סליחה אם פגעתי!) ושלום.
המנהלים מספיק יודעים מה ואיך הם צריכים לתקן כמו שכל אחד כאן יודע מה עליו לתקן
יתקנו המנהלים תקנות וכל ניק לעצמו יערוך את חשבון נפשו הפרטי.

• הוסף לסימניות
היה כאן לאחרונה גם אשכול פרסומי, שכלל לא ביקש חוו"ד, וקיבל מנה אחת אפיים.. וגם לא בצורה מכובדת.
גם אם מעלים לכאן דברים לא הוגנים- מי שלא יכול להתאפק לא חייב להגיב, ומי שכן רוצה, יכול להגיב בצורה יפה ועניינית. זה דבר אחד למה מעלים לכאן עבודות ברמה שכזו ומצפים לחוו"ד, וזה עוד עניין איך מגיבים לכך.
ביקורת הורסת לא בונה! היא הורסת, משפילה ופוגעת.
קצת אהבת חינם, הרי לא בשל שנאת חינם נחרב בית המקדש?... קצת אהבת חינם, שנתחזק מזה.

• הוסף לסימניות
גם לי עצוב ולא רק מהיום...התלבטתי מאוד אם להגיב בכלל,
אני בדרך כלל לוחצת על אייקון התודה לאות הזדהות עם תגובה מסויימת ומעדיפה לשתוק.
הייתי מוכנה לשתוק עוד 100 שנה אם דברים היו משתנים ולא היו עולים וצצים שוב ושוב,
דברי הביקורת המעליבים וההתנשאות הבלתי נסבלת, שאין בהם ולא כלום מהערה בונה
או רצון לתרום ולעזור.
אני הולכת עם כמה "הערות בונות" כאלה בבטן די הרבה זמן, לא כל תגובה כזו מגיעה להנהלה,
אני מבינה שגם אי אפשר טכנית לעקוב אחר כל תגובה. ולכן, אני חושבת שהחברים שהרמה המקצועית
וטובת האתר יקרים להם באמת, צריכים ליידע את המנהלים ברגע שהם נתקלים בתגובה לא ראוי'ה,
ומהנהלת פרוג אני מצפה שיפעלו בהתאם לכללים שנקבעו כאן (אדום על גבי לבן).
העצוב ביותר הוא שגם מנהלי פורומים מסויימים (וד"ל) מרשים לעצמם להעיר הערות מעליבות
גם בתחום ובפורום לא להם.
אני רק מקווה ומייחלת לימים טובים ונעימים יותר לכל חברי פרוג ולמנהלים שלנו,
שנרגיש כאן שזה גם בית ולא זירת התגוששות...
אסיים עם חתימה (של חברנו שלמה) שאני מאוד מתחברת אליה וקולעת לעניין:
"אין זה חכמה להתעלות ולהיות גבוה, על ידי שמנמיכים ומורידים את השני" - אדמו"ר הרש"ב

• הוסף לסימניות
תגידו מה יהיה כשיהיה חמסין של 36 מעלות???
נתוני הפתיחה הכי גרועים לאשכולות מסוג זה: שעון קיץ. יום ראשון. יום חם. ערב חג. מה עוד?
רק לנסות לערוך חשיבה על החשיבה שלנו, ולנות לראות מאיפה זה בא לנו. מה שקוראים בעגה המקצועית: מטהקוגניציה.
ואני מתכוון רק לעצמי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה