יומן מסע | הסרט המלא

• הוסף לסימניות
זה לא בנתיב בכללי, אלא אצלך בפרטי.
ואגב, גם אצלי פתוח רק ג'מבו ולא דרופ.
לכן גם אני אשמח אם מישהו יעלה את זה לג'מבומייל.
תודה מראש

• הוסף לסימניות
תודה, אין מילים!
וזה מדהים!
זה ממש כמו לחוות את זה פעם נוספת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אייטש די;1035210:
מרגש מאוד!
הסרטה ועריכה מצוינות!
שימוש מושכל באפקטים.

אני רוצה לתקן.... זה לא שימוש מושכל..... זה בכלל לא להשתמש!!!

מדי פעם (כמעט כל פעם) אני רואה בפורום זה עורכים שחושבים שצריך לתקוע אפקטים ומעברים בכל מקום וזה יהפוך את הסרט לסרט הולווידי! והם יהפכו לסטיבן שפילברג!!!!
אז זהו שלא! האפקטים המובנים בתוכנות העריכה לא נועדו לזה ואני בכלל לא יודע אם הם נועדו למשהו... אסור להשתמש בהם.
האפקטים היחידים (ברוב המקרים) המותרים בשימוש זה DIP TO BLACK וה CROSS DISSOLOVE
וגם בהם לעשות שימוש מושכל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YONI10;1035481:
אני רוצה לתקן.... זה לא שימוש מושכל..... זה בכלל לא להשתמש!!!

מדי פעם (כמעט כל פעם) אני רואה בפורום זה עורכים שחושבים שצריך לתקוע אפקטים ומעברים בכל מקום וזה יהפוך את הסרט לסרט הולווידי! והם יהפכו לסטיבן שפילברג!!!!
אז זהו שלא! האפקטים המובנים בתוכנות העריכה לא נועדו לזה ואני בכלל לא יודע אם הם נועדו למשהו... אסור להשתמש בהם.
האפקטים היחידים (ברוב המקרים) המותרים בשימוש זה DIP TO BLACK וה CROSS DISSOLOVE
וגם בהם לעשות שימוש מושכל!

חושבת בדיוק כך.
אז מה היה לנו כאן?
שימוש מושכל באפקטים.

• הוסף לסימניות
מישהוא יכול להדריך אותי איך מורידים /משתמשים בדרופבוקס?

קבצים מצורפים

• צצצ.jpg
    KB 121.5 · צפיות: 66
  • הוסף לסימניות
הלינק לדרופבוקס כבר לא עובד מרוב עומס תנועה!!!
אפשר אולי לשמור לתיקייה חדשה ולהעלות שוב את הלינק בתקווה שהפעם אתפוס לפני שהפקק יווצר שוב???

• הוסף לסימניות
ערוך בצורה מיוחדת,
ומרגש מאד...

רק שאלה קטנה,
בטוח שזה עונה להגדרה של סרט דוקומנטרי ? זה נראה יותר סוג של תיעוד מסע...

• הוסף לסימניות
תגובה לצפייה ביומן מסע

צפיתי בחלק מהסרט, הצילום מדהים, חד ונקי. גם העריכה טובה בהחלט.המוזיקה ממש מתאימה לאווירה. אף פעם לא השתתפתי במסע כזה, ככה שזו חוויה ראשונה.

מענין אותי מאחורי הקלעים של הפקה כזאת:
כמה צלמים שותפים? האם יש בצוות עוד מישהו חוץ מהצלם\צלמים?
יש הרבה זוויות ואודיו מעולה.
אם זו הפקה של איש אחד... כל הכבוד!!

(הארה קטנה, חסר קצת בתסריט. זה נראה שאין חוט שדרה לסרט, אלא אך ורק תיעוד מסע גרידא- מסע מדהים- אבל בלי פרשנות או אמירה של היוצר, ובלי קשרי סיבה ותוצאה.
לדוגמא: אולי לספר קודם כל את תפארת יהדות אירופה ואחר כך את חורבנה, בצורה שיטתית.

כמובן זוהי רק דעה, ומו הסתם יש דעות נוספות או כיוונים אחרים שלא חשבתי עליהם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סמדר חדאד;1038886:
צפיתי בחלק מהסרט, הצילום מדהים, חד ונקי. גם העריכה טובה בהחלט.המוזיקה ממש מתאימה לאווירה. אף פעם לא השתתפתי במסע כזה, ככה שזו חוויה ראשונה.

מענין אותי מאחורי הקלעים של הפקה כזאת:
כמה צלמים שותפים? האם יש בצוות עוד מישהו חוץ מהצלם\צלמים?
יש הרבה זוויות ואודיו מעולה.
אם זו הפקה של איש אחד... כל הכבוד!!

(הארה קטנה, חסר קצת בתסריט. זה נראה שאין חוט שדרה לסרט, אלא אך ורק תיעוד מסע גרידא- מסע מדהים- אבל בלי פרשנות או אמירה של היוצר, ובלי קשרי סיבה ותוצאה.
לדוגמא: אולי לספר קודם כל את תפארת יהדות אירופה ואחר כך את חורבנה, בצורה שיטתית.

כמובן זוהי רק דעה, ומו הסתם יש דעות נוספות או כיוונים אחרים שלא חשבתי עליהם)

ההפקה כוללת צלם אחד מצלמה אחת עורך וידאו אחד ועורך סאונד אחד
במקרה הזה כולם זה אותו בן אדם!

בקשר ל"הארה" נראה לי שזו יותר "הערה"....
שתי מטרות יש לסרט זה
א. העברת החוויה לאנשים מתוך הקבוצה עצמה שרוצים לשחזר את החוויה שאותם חוו במהלך ימי המסע
ב. הרצון ליידע את כלל הציבור בקיומו ונחיצותו של המסע ולגרום לכלל הציבור לרצות להשתתף במסעות הבאים.

אף אחת ממטרות אלו לא מזכירה את הסיפור השואה בתור הנושא של הסרט
נושא המרכזי שבסרט זה המסע עצמו, ההרצאות והאווירה.
אם רק היינו מוסיפים הסרטות אחרות זה היה גונב את הפוקוס מ"הנושא המרכזי"
בסרט כזה האמירה היא לא של היוצר אלא של המצולמים. ולמיטב דעתי הם עשו זאת בהצלחה. (שירה במקומות הנכונים, דמעות במקומות אחרים)

הגדרת סרט דוקומנטרי (מתוך ויקיפדיה)

סרט תיעודי
סרט תיעודי (הנקרא גם סרט תעודה או סרט דוקומנטרי) הוא סרט שמטרתו לתעד את המציאות

בימוי דוקומנטרי
צילום בזמן אמת - צילום האובייקט הנבחר בזמן פעולתו, לדוגמה: סרט תיעודי העוסק בחייו של אדם מפורסם, (סגנון הידוע בשם "נעלי בית") יצלם את אותו אדם בסביבתו הטבעית כשהוא פועל בסביבה זו בלי להתייחס למצלמה.

אני חושב שהסרט עונה על ההגדרות האלו:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YONI10;1039371:
ההפקה כוללת צלם אחד מצלמה אחת עורך וידאו אחד ועורך סאונד אחד
במקרה הזה כולם זה אותו בן אדם!

ווואוו!! לא יאמן!
סרט עוצר נשימה, ובהחלט עושה חשק להשתתף במסע שכזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YONI10;1039371:
הגדרת סרט דוקומנטרי (מתוך ויקיפדיה)

סרט תיעודי
סרט תיעודי (הנקרא גם סרט תעודה או סרט דוקומנטרי) הוא סרט שמטרתו לתעד את המציאות

בימוי דוקומנטרי
צילום בזמן אמת - צילום האובייקט הנבחר בזמן פעולתו, לדוגמה: סרט תיעודי העוסק בחייו של אדם מפורסם, (סגנון הידוע בשם "נעלי בית") יצלם את אותו אדם בסביבתו הטבעית כשהוא פועל בסביבה זו בלי להתייחס למצלמה.

אני חושב שהסרט עונה על ההגדרות האלו:)

סמדר הדגישה את מה שהתכוונתי, בשביל שיקרא סרט, צריך שיהיה לו תסריט, וצריך גם איזשהו חוט שדרה..
כאן זה בלי גיבור.
זה אמנם תיעוד, אבל לא סרט תיעודי...

(אני לומדת בפרוג במגמה של סרטים תיעודיים ושם הסבירו לנו את הנושא ביסודיות...)

• הוסף לסימניות
מטרת הדוקו זה לספר סיפור מהמציאות
הגיבור שאתן מחפשות לא חייב תמיד להיות בלבוש אדם הוא יכול להיות גם רעיון מופשט
ובמקרה זה הגיבור הוא המסע עצמו ואת הסיפור של המסע רצינו להעביר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YONI10;1040753:
מטרת הדוקו זה לספר סיפור מהמציאות
הגיבור שאתן מחפשות לא חייב תמיד להיות בלבוש אדם הוא יכול להיות גם רעיון מופשט
ובמקרה זה הגיבור הוא המסע עצמו ואת הסיפור של המסע רצינו להעביר

מעניין מה המורה שמלמדת בימוי תגיד על זה...
אני אשאל אותה ביום שלישי הקרוב בע"ה..

• הוסף לסימניות
מטרת הדוקו זה לספר סיפור מהמציאות-

אני מסכימה איתך בנקודה זו. ההארה, וזאת לגמרי הארה, ולא הערה. כי הסרט מדהים וחוץ מזה באומנות יש הרבה מקום לטעם אישי, היא בדיוק על מה שכתבת: לספר סיפור. סיפור- בעיני- הוא לא אוסף אירועים אפיזודיים. אלא תהליך, העובר על קבוצה, יחיד, גיבור, דמות וכו'. האירועים צריכים להיות מקושרים, נובעים זה מזה. אז נכון שהמסע הוא לא לגמרי אפיזודי, אבל חסר מעט בקשר בין האירועים. זה שקבוצה נוסעת מישראל, מגיעה לפולין (?) שומעת סיפורים במחנה איקס, מתרגשת עד דמעות במקום זד, שרה קצת, רוקדת, ולאחר כמה ימים חוזרת הביתה- זה לא סיפור (שוב, בעיני).

למשל, בסוף הסרט יש משפט חזק שהיה יכול להחזיק סיפור. הרב וליס אומר: מה אכפת לסבתא שלי שאני אסע באותה רכבת שהיא נסעה לחלמנו? מה זה נותן שאנחנו נוסעים למחנות?
זאת שאלה חזקה שחיפוש אחרי תשובות- מתוך האירועים שבסרט- היתה מתפתחת לסיפור.

אפשר להרחיב הרבה בהסבר אבל בתכלס, לאור המטרות של ההפקה- הסרט עונה על הדרישות ואף הרבה מעבר לכך.

כך לעניות דעתי. מידי פעם אני טועה...

• הוסף לסימניות
זה לא עובד לנו.
מישהו יכול בבקשה להעלות את זה לג'מבו מייל או לגוגל דרייב?
תודה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה