דיון יומני הקורונה - או - עדכוני כתיבה בעקבות הקורונה

• הוסף לסימניות
מחשבה שעלתה לי לא מעט פעמים בחודשים האחרונים: האם בכתיבתנו כעת אנו מחויבים להתייחס לקורונה? האם יש טעם לכתיבת סיפורים המתעלמים מהשינויים שהביאה הקורונה לעולמנו ולחיינו?
[החלטתי להעלות את השאלה לדיון בעקבות ביקורת הספרות של @ליאורהA שנמצאת כאן, ששם הוזכרה העובדה שהסיפור עבר עדכונים מאז התפרסמו בעיתון בעקבות הקורונה]
מצד אחד - מתחשק לי לכתוב סיפורים פשוטים, לפי השגרה של פעם. למשל, כותבת סיפורים בהמשכים לילדים שלי: האם לספר שם שהילדים הולכים כרגיל לבית-הספר ולגן? או שאולי להכניס אזכורי מסכות ואלכוג'ל בדרך אל בית-הספר לאחר עוד סגר?
מצד שני - הקורונה נותנת לנו הרבה מרחב לכתיבה... כבר כמה וכמה סיפורים קצרים נכתבו לי בעקבותיה... אז למה שלא אכניס אותה גם לסיפורים הארוכים שאני כותבת? אבל מה יהיה עם הסיפורים שהתחלתי לכתוב לפני עידן הקורונה?...
(הפתרון שבינתיים מצאתי בשניים מספריי הוא לעשות פרק סיום עתידי שמתרחש בתקופת הקורונה, כשכל הסיפור עצמו מתרחש לפני. אחד מהספרים מיועד לילדים, וכיוון שהמרכז שלו הוא מעבר בזמן היה קל להשחיל את זה. הספר השני, למבוגרים, אמנם לא נועד להסתיים בקורונה - ובכל-זאת היא הוסיפה נופך מסוים לסיפור...)

אשמח לשמוע מה דעתכם, ואיך אתם נוהגים בכתיבתכם בחודשים האחרונים :)

• הוסף לסימניות
בס"ד

בעיניי נראה שככל שספר פחות קשור לזמן ומאורע ספציפי ככה יותר אנשים יתחברו אליו, ולאורך יותר זמן.

כמו כל דבר, הקורונה היא זמנית. וכנראה (בעזרת ה'..) שעוד שנתיים לספר שנכתב בזמן הקורונה יהיה טעם לוואי והוא ירגיש מיושן. כמו ספר שמספר על מלחמת המפרץ או אפילו ספר שיש בו איזכורים על לוח וגיר... כך שאולי זה פחות מתאים לספר מודפס.

• הוסף לסימניות
יש הבדל מורגש בין סיפור שנכתב תוך כדי תנועה למה שנכתב למפרע.
מה שנכתב בזמן אמת מתאפיין באמוציות ופרטים קטנים שיקדימו את מועד התפוגה של החומר.
במבט לאחור משתמשים רק בפרטים החשובים שנצרבו היטב בזיכרון והפכו למידע היסטורי.

החכמה היא לרקוד על כל החתונות ולזהות כבר עכשיו את עתיד התודעה של הקורונה.

גם בהנחה שהקורונה כאן עוד עשור - עדיין סיפור קורונה של היום יהיה עם תוקף קצר, כפי שסיפורי הגל הראשון לא רלוונטים היום.

• הוסף לסימניות
אני חושב שלוקח לדברים (לפחות אצלי) זמן לחלחל, קשה תוך כדי שהסיפור מתגלגל לתפוס את מלוא הפרספקטיבה והעוצמה שלו.
מה שכן, סיפור טוב ואמיתי עדיין נתפס אצלינו רק כזה שהקורונה לא נכנסה עדיין אליו, ומה שהיא מאוזכרת בו, מקבל ניחוח חדשותי קצת.

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות.
א. זו שאלה גדולה כמה זמן הקורונה תישאר פה.
ב. אני מרגישה שהעולם עתיד להיראות שונה ממה שהיה גם אחרי שהיא תלך (גם בהנחה שלא הגאולה היא זו שתסיים אותה).
ג. יש סיפורים שדורשים דווקא ציון זמן "היסטורי", ולכן צריך להחליט אם הם מתרחשים לפני או אחרי הקורונה...
זה מה שאני חושבת. מוזמנים להמשיך לדון... :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה