יונים שליליים - המכתב הגורלי.

• הוסף לסימניות
הבוקר החורפי חייך אלי חיוך אפור, מאיר באור עמום על תיבת הדואר האוחזת בפיה נייר רטוב, דואר רשום.

עטתי על המכתב בהתרגשות, לא בכל יום אני מקבל יחס בינלאומי בשמי הפרטי. "שלום לך" , כך כותב לי 'דואר ישראל', "דבר דואר ממתין לך עקב גודלו ביחידת הדואר", מי היה מאמין, לי.

רצתי לביתי כאחוז אמוק, שיתפתי את האישה בראשי פרטים, לקחתי תעודת זהות ומיהרתי לסניף הדואר הקרוב. מזווית עיני ראיתי את חלון המטבח נפתח, אשתי מביטה אחרי ומוחה דמעה נרגשת.

בדרך עלו במוחי השערות באשר לזהותה של החבילה המסתורית, חבילת מסמכים מעורך דין על ירושה מדוד נעלם שעזבונו מונה כמה בניינים מעבר לים, או אולי מתנה הנשלחת באופן אקראי על ידי טייקונים מתחסדים.

שלט הדואר האדום בולט למרחוק, כך גם מרבה הרגליים האנושי הממתין לאורך המדרכה וראשו צמוד לזגוגיות הסניף, הסגור עדיין ככל הנראה.

השעה 8:28, שתי דקות לפתיחה. צללית צועדת מעבר לזכוכית משקשקת מפתחות להנאתה, יד מושחלת בין הווילון לדלת הופכת את שלט הקטן מ'סגור' אדום ל'פתוח' ירוק תפוח.

עם פתיחתה של הדלת נשפכנו פנימה מניחים את מטלטלינו על כסאות ההמתנה, פונים לקחת מספר מהמכשיר העומד באדישות מול התור הלחוץ. "נו מה יהיה גברת", מהמהם התור על זקנה שכל חטאה היה חוסר מיומנותה בקרב מסך מגע.

השעה 8:50, בידי סוף סוף מתנפנף פתק העונה לשם 425, התיישבתי במנוחה עד ישמע קול התור.

השעה 9:15, הספיקו לעבור רק שני עובדים זרים שבאו להמיר כסף חוצני ותקשרו עם הפקידה בגוגל טרנסלייט ואיש עסקים אחד שבא להתווכח על תשלומי מע"מ.

השעה 10:00, התור שלי ממש עוד מעט, בינתיים נכנסו כמה אנשים עם חיוך שטני צופן סוד, הקישו במכשיר 'יש לי תור מוזמן' ונכנסו כמו פרוטקציונרים מסלידים, חולפים על פנינו בשאט נפש.

השעה 10:14, בת קול קוראת "לקוח מספר 425 לעמדה מספר 6", היות ורק עמדה אחת פעילה לא הייתי צריך לחפש אחר העמדה, קמתי בזריזות ורצתי אל האשנב.

"שלום", אמר לי הרמקול הקטן הטבוע בזכוכית המשוריינת.

"שלום וברכה", קולי רועד מעט, "יש לי חבילה פה".

"הפתק בבקשה", ביקש הרמקול. השחלתי את קצה המכתב המקומט ותכף הוא נשלף מידי מותיר אותי ללא ראיות, מתופף בעצבנות מה על דלפק העץ. לאחר מספר שניות קופסה קטנה ומוארכת צצה מעורסלת בידי הפקידה.

"תעודת זהות בבקשה".

"בשמחה", אמרתי והצמדתי את התעודה למחיצה השקופה, מתפלל בליבי שהפקידה לא תאלץ אותי לעשות את ההבעה שמופיעה על פניי בתעודת הזהות. "תחתום שם", סימנה באצבעה על מסך קטן, חתמתי.

פתח קטן נפתח בתחתית הדלפק, החבילה, כן, החבילה שלי הפציעה לאוויר ארץ ישראל.

החלטתי לחלוק עם אשתי את רגע פתיחת החבילה, לקחתי מונית ושיסיתי את הנהג בכביש המתפתל, הגענו, השארתי לו שטר של עשרים ופרגנתי לו את העודף.

כך ישבנו אני ואשתי ליד השולחן בסלון, פתחנו את החבילה בעדינות אין קץ, קורעים בסקרנות את ניילון הפצפצים.

"קולפן מסלסל לגזר????? מי הזמין דבר כזה????", שאלתי בקול מאוכזב וכעוס.

"אה... אני, נראה לי...", גמגמה אשתי, "היה מבצע ביום הרווקים הסיני".

"שיתחתנו במהרה", איחלתי להם מקרב לב.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אוי זה קטע טוב!
"היה מבצע ביום הרווקים הסיני".
כל כך מהר זה הגיע? ;)

התיישבתי במנוחה עד ישמע קול התור.
אהבתי.
יד מושחלת בין הווילון לדלת הופכת את שלט הקטן מ'סגור' אדום ל'פתוח' ירוק תפוח.
גם את זה.

נו, טוב, הכל:
הבוקר החורפי חייך אלי חיוך אפור, מאיר באור עמום על תיבת הדואר האוחזת בפיה נייר רטוב, דואר רשום.

עטתי על המכתב בהתרגשות, לא בכל יום אני מקבל יחס בינלאומי בשמי הפרטי. "שלום לך" , כך כותב לי 'דואר ישראל', "דבר דואר ממתין לך עקב גודלו ביחידת הדואר", מי היה מאמין, לי.

רצתי לביתי כאחוז אמוק, שיתפתי את האישה בראשי פרטים, לקחתי תעודת זהות ומיהרתי לסניף הדואר הקרוב. מזווית עיני ראיתי את חלון המטבח נפתח, אשתי מביטה אחרי ומוחה דמעה נרגשת.

בדרך עלו במוחי השערות באשר לזהותה של החבילה המסתורית, חבילת מסמכים מעורך דין על ירושה מדוד נעלם שעזבונו מונה כמה בניינים מעבר לים, או אולי מתנה הנשלחת באופן אקראי על ידי טייקונים מתחסדים.

שלט הדואר האדום בולט למרחוק, כך גם מרבה הרגליים האנושי הממתין לאורך המדרכה וראשו צמוד לזגוגיות הסניף, הסגור עדיין ככל הנראה.

השעה 8:28, שתי דקות לפתיחה. צללית צועדת מעבר לזכוכית משקשקת מפתחות להנאתה, יד מושחלת בין הווילון לדלת הופכת את שלט הקטן מ'סגור' אדום ל'פתוח' ירוק תפוח.

עם פתיחתה של הדלת נשפכנו פנימה מניחים את מטלטלינו על כסאות ההמתנה, פונים לקחת מספר מהמכשיר העומד באדישות מול התור הלחוץ. "נו מה יהיה גברת", מהמהם התור על זקנה שכל חטאה היה חוסר מיומנותה בקרב מסך מגע.

השעה 8:50, בידי סוף סוף מתנפנף פתק העונה לשם 425, התיישבתי במנוחה עד ישמע קול התור.

השעה 9:15, הספיקו לעבור רק שני עובדים זרים שבאו להמיר כסף חוצני ותקשרו עם הפקידה בגוגל טרנסלייט ואיש עסקים אחד שבא להתווכח על תשלומי מע"מ.

השעה 10:00, התור שלי ממש עוד מעט, בינתיים נכנסו כמה אנשים עם חיוך שטני צופן סוד, הקישו במכשיר 'יש לי תור מוזמן' ונכנסו כמו פרוטקציונרים מסלידים, חולפים על פנינו בשאט נפש.

השעה 10:14, בת קול קוראת "לקוח מספר 425 לעמדה מספר 6", היות ורק עמדה אחת פעילה לא הייתי צריך לחפש אחר העמדה, קמתי בזריזות ורצתי אל האשנב.

"הפתק בבקשה", ביקש הרמקול, השחלתי את קצה המכתב המקומט ותכף נשלף מידי מותיר אותי ללא ראיות, מתופף בעצבנות מה על דלפק העץ. לאחר מספר שניות קופסה קטנה ומוארכת צצה מעורסלת בידי הפקידה.

"תעודת זהות בבקשה".

"בשמחה", אמרתי והצמדתי את התעודה למחיצה השקופה, מתפלל בליבי שהפקידה לא תאלץ אותי לעשות את ההבעה שמופיעה על פניי בתעודת הזהות. "תחתום שם", סימנה באצבעה על מסך קטן, חתמתי.

החלטתי לחלוק עם אשתי את רגע פתיחת החבילה, לקחתי מונית ושיסיתי את הנהג בכביש המתפתל, הגענו, השארתי לו שטר של עשרים ופרגנתי לו את העודף.

כך ישבנו אני ואשתי ליד השולחן בסלון, פתחנו את החבילה בעדינות אין קץ, קורעים בסקרנות את ניילון הפצפצים.

• הוסף לסימניות

"הפתק בבקשה", ביקש הרמקול. השחלתי את קצה המכתב המקומט ותכף הוא נשלף מידי מותיר אותי ללא ראיות, מתופף בעצבנות מה על דלפק העץ. לאחר מספר שניות קופסה קטנה ומוארכת צצה מעורסלת בידי הפקידה.

"תעודת זהות בבקשה".
אתה כל כך אופטימי
כי אצלנו זה כך:

"זה על שמך?"
"לא, על שם אשתי"
"והבאת ייפוי כוח?"
"כן, ברור".
"ותעודת זהות שלה?"
"לא, אבל היא מופיעה בשלי",
"מצטערת, אני לא יכולה להביא לך"

הלכתי הביתה שוב, והתחלתי מחדש לקרוא את כל הפוסט של שיילה למצוא את סדר הפעולות למחר...
ומצאתי קולפן רווק.

• הוסף לסימניות

"תעודת זהות בבקשה".

רחמנות...
כי אצלנו זה כך -
הולך לחנות מכולת, מרחק חמש דקות מהבית.
החנות שוממת.
'מה המספר חבילה שאתה צריך?'
'אופס, שכחתי את המספר'.
'לא נורא, מה השם שלך?'
'רוזנבלום'.
'חכה רגע...', מחפשת חמש דקות בין כל הארונות.
'הנה החבילה שלך'.
'מה מספר התעודת זהות שלך?'
תוקע את אחד המספרים, שלי או של אשתי.
'בסדר, אתה יכול ללכת'.

• הוסף לסימניות
למה לא לאתגר?
תיבת הדואר האוחזת בפיה נייר רטוב,
מרבה הרגליים האנושי
בקרב מסך מגע.
רק מנסה לדמיין את הזקנה מכניסה אגרוף למכשיר...
שני עובדים זרים שבאו להמיר כסף חוצני ותקשרו עם הפקידה בגוגל טרנסלייט
אתה חזק. אין מה לומר.
כמו שאני מתקשרת עם העוזרת שלי...
(מסכנה, היא לא יכולה להגיב לי כי המקלדת שלי לא ברוסית,
אני קוראת לה לחדר עבודה שלי ומנחיתה עליה שם פקודות מהמסך...)
‏‏לכידה.JPG

בת קול קוראת
צצה מעורסלת בידי הפקידה.
ושיסיתי את הנהג בכביש המתפתל,
דימויים מדהימים. באמת.
זה חזק:)
(כאילו, אם אנחנו התאכזבנו, לפחות שהם לא...)

• הוסף לסימניות
עוד שאלה.
אני מנסה לחשוב כבר כמה דקות מה הקשר של הכותרת...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כל כך הרבה דפי קבלות בודדים שמתעופפים מפה לשם.
יכול להיות שמקום למכור קולפנים ביום הרווקים, צריך פשוט למכור שדכנים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה