דרוש מידע יונים!

• הוסף לסימניות
זוג יונים בנו קן ללא אישור מאיתנו, בתוך מרפסת שירות סגורה. גילינו זאת רק לאחר שהטילו ביצים, ומכיוון שהפקרנו מראש (בשביל קן במרפסת פתוחה...) זכינו במצות שילוח הקן, ובשל כך גם הרשינו להם להשאר.
הגוזלים בקעו, וגדלו, והתחיל להיות ריח לא נעים + זבובונים. עכשיו אני מגלה גם בקיר באזור הקן נקודות שחורות בלתי מזוהות.
האם למישהו יש נסיון, מה זה? מה אפשר וצריך לעשות?
אם אני מעבירה את הקן והגוזלים לאדן החלון באותה מרפסת, האם זה יהרוג אותם?
אשמח לכל מידע מנסיון.

• הוסף לסימניות
מישהו יודע או התנסה, האם כשאוציא לצד החיצוני של אדן החלון (ואסגור החלון) האם זה יהרוג את הגוזלים? מעדיפה שלא להרוג, אם לא חייבים.

• הוסף לסימניות
להעיף מייד בלי רחמים
ולקרוא להדברה (יש לזה הדברה מיוחדת)
לאחת במשפחתי היה את אותו סיפור לפני שבוע
הכיני יונים עוקצות ויכולות להביא גם למחלות

• הוסף לסימניות
מישהו באמת מכיר מישהו שנעקץ? נזק אחר? ממקור ראשון?
חוץ מהלכלוך והריח...

לי יש בכמה חלונות יונים דוגרות, ביצים ואפרוחים,
עשינו שילוח הקן גם מלא פעמים, וזה וודאי זכות גדולה.
את החלונות בהם יש יונים אני לא פותחת כמעט,
ולא ראיתי עד היום שום נזק,
זה שנה שניה כבר.
אחרי השמיטה אקח מנקה שיסכים לנקות את החלונות והאדניות שהם דגרו בהם...

אני רואה שזה תעסוקה לימודית, חינוכית ומרתקת לילדים, לשכנים וכו'
אני עצמי אוהבת מאוד לראות את פלאי הבריאה האלה,
הילדים שלי ראו איך האפרוח מתחיל לבקוע את הביצה ועד שהוא יצא ממש,
עוקבים על הגדילה, שלבים שלבים,
רואים איך האמא מאכילה את הגוזלים, איך הם לומדים לעוף וכו'
פלאי הבורא ורוב רחמיו

• הוסף לסימניות
רבותי, תרגיעו.
יונים לא מסוכנים ולא מעבירים מחלות (מקסימום שפעת העופות, אבל זה לא מסוכן לבני אדם, וגם אם הם חיים עד עכשיו הם כנראה לא חולים). באשר לכינים, ניתן להדביר אותם בקלות באמצעות חומר בשם אקריתין, החומר לא מזיק לציפורים אבל מחסל סופית בפעם אחת את הכינים.
יש לי מהחומר הזה בבית ויכול להביא לירושלים היום אם יש צורך.

• הוסף לסימניות
האם זה חומר שאפשר לקנות בחנות כל-בו? או משהו מיוחד ונדיר? אם אפשר לקנות, כמובן אל תטרח להביא.

• הוסף לסימניות
האם זה חומר שאפשר לקנות בחנות כל-בו? או משהו מיוחד ונדיר? אם אפשר לקנות, כמובן אל תטרח להביא.
ניתן להשיג אותו בהמון חנויות. לא יודע אם בטמבור רגיל.
זה מגיע באבקה (1 ק"ג) או בנוזל (1 ליטר).

• הוסף לסימניות
אז אקנה. ואעשה גמח אצלנו בשכונה...
מה עדיף - אבקה או נוזל? איך יותר טוב לרסס בלי להזיק?

• הוסף לסימניות
שניהם לא מזיקים לעופות.
לנוזל יש ריח חריף, מצד שני יותר קל להשתמש בנוזל (התזה מבקבוק לעומת פיזור ביד או במסננת שמלכלכת יותר).
יש להשתמש עם כפפות ורצוי מסכה. באזהרות על האריזה הם 'קצת' נסחפו.

• הוסף לסימניות
קניתי החומר שהמלצת, באבקה. (69 לקילו, לכל המתענין) בחנות של בעלי חיים. אני יכולה לפזר זאת על הגוזלים חסרי הישע וכל האזור, אבל איך אני מגיעה לזוג היונים? או אם אפזר באזור, זה ידבק בהם גם, איכשהו?

• הוסף לסימניות
קניתי החומר שהמלצת, באבקה. (69 לקילו, לכל המתענין) בחנות של בעלי חיים. אני יכולה לפזר זאת על הגוזלים חסרי הישע וכל האזור, אבל איך אני מגיעה לזוג היונים? או אם אפזר באזור, זה ידבק בהם גם, איכשהו?
לא צריך לפזר על היונים.

• הוסף לסימניות
רוצה לעדכן את כל המתעניינים:
ב"ה הגוזלים עזבו את הקן, פרשו כנפיים ועפו!
ההדברה שהמליצו לי כאן (אבקת אקריתין) עזרה מאד, הריח הלא נעים הפסיק, הזבובונים והנקודות השחורות גם.
לאחר שגדלו ועפו, ניקיתי, הדברתי שוב והמרפסת באה על מקומה בשלום.
אם מישהו צריך את האבקה הזאת, להדברת חרקים מעל יונים/ציפורי מחמד, אשמח לתת.
ירושלים/מודיעין עילית.
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה