רכבים יועץ רכב

שלום וברכה ותודה על הייעוץ
רציתי לשאול כמה כדאי לשלם על סוזוקי SX4 2014 עם 170 אלף קילומטר יד 1
וכמה דלק הוא צורך לקילומטר?
והאם רכב עירוני כמו סוזוקי סלריו נשחק יותר מהSX4 בכבישים בין עירוניים או שזה רק עניין של חוויית נהיגה?
תודה רבה
היי, צהרים טובים:)

היות ושאלתך נוגעת להרבה חברים/ות כאן🔆🔆

בדיוק אתמול העליתי פוסט בנושא ייעוץ בקניית רכב.
לצערי אין לי אפשרות לענות על כך במסגרת כאן
, ואני מתמקד בשאלות מקצועיות בלבד במסגרת הזמן שמתאפשר לי...
מציע שתקראי ומתנצל על כך מראש.

לגבי הסלריו, אורך חיים בהחלט קצר מה-sx4.

שיהיה בהצלחה בהכול, יעקב🥰

כמה עולה rav4 משנת 2019-20?
היי, צהרים טובים:)

היות ושאלתך נוגעת להרבה חברים/ות כאן🔆🔆

בדיוק אתמול העליתי פוסט בנושא ייעוץ בקניית רכב.
לצערי אין לי אפשרות לענות על כך במסגרת כאן, ואני מתמקד בשאלות מקצועיות בלבד במסגרת הזמן שמתאפשר לי...

מציע שתקרא ומתנצל על כך מראש.

@חרוץ ויסודי אם אפשר אני גם מצטרפת לרכבת השואלים...
מה דעתך על הונדה אינסטייט 2014 יד 2 ו310000 ק"מ ב22000 ש"ח? המתווך טוען שהק"מ הרבה פחות משמעותי באינסטייט כי זה היברידי, זה נכון?
תודה רבה על כול המאמרים המחכימים שלך!
סליחה על התערבתי
אבל במחיר זה כבר
תקנו מפרטי בק’’מ נמוך בהרבה
אל תיפלו בפח!
בברכה, בעל נסיון

@חרוץ ויסודי עדיין, יש לך מענה בבקשה?
"עדיין"..😅
הכול מושלם, ס"ה הערה קטנה.

1. לגבי התוסף- אתה קונה לבד ושם לבד במיכל דלק ככל הזכור לי.
2. לגבי האופציה השניה- של בעלי מקצוע שבאים אליך הביתה, אין לזה קשר למכונאי חיצוני.
3. לגבי ללכת שוב למכונאי- אפילו רק להתקשר אליו ולשאול האם להערכתו זה סתימה בממיר או אפשרות שהממיר התפרק...
4. לגבי מחוג דלק- רוב הסיכויים שמצוף הדלק שיושב במיכל דלק הוא הבעייתי, אפשר ללכת למוסך רגיל שיבדוק ויחליף.
5. אפשרות נוספת- ללכת למכון ייעודי לספידומטרים (בירושלים יש את "המכוון ספידומטרים", יש שם בחור בשם איתן שיתן לך הבחנה מדוייקת להערכתי.

שבת שלום, רק טוב והמון ממנו,

יעקב😍

***היי חברים/ות יקרים/ות, זו הודעה קריטית ואני מבקש מכם לקרוא בעיון***

נעים מאוד, יעקב שלכם ובשבילכם.

כפי שידוע לכם ולמי שפחות, אני כאן כדי לעזור מתוך הנסיון והידע שלי, מכל הלב וללא כל מטרה או תמורה❤️❤️❤️

לאחרונה המצב כאן נהפך מבחינתי לבלתי נסבל, ורגע לפני שאני שאני מתייאש ופורש מכאן, אני כותב את ההודעה הזו.

נרשמו כאן ובאשכולות שונים הנוגעים אליי אין סוף הודעות בנושא ייעוץ לקנית רכב יד 2 וליסינג.

כמה שהבהרתי שזה לא משהו שאני יכול לענות במסגרת הזו כי לכל אחד צרכים שונים, תקציב שונה וכו' אנשים ממשיכים לרשום הודעות בנושא בכמויות כאן ובפרטי.

גם סוגיות אחרות שבהם לצערי אין לי יכולת לענות כאן, כנ"ל.

ואנשים כועסים!!!

למי ששכח, בעבר הייתי נותן תשובות ל-3 שאלות פעם בחודש והשינוי בזה הוא תהומי ואני עונה לכל מי שאני רק יכול.

כשמדובר בעשרות הודעות בנושא, ותוך כדי שאני עניתי רק השבוע 10 פעמים תגובה בנושא וביקשתי לכבד את זה שלפעמים אין לי אפשרות לענות לשאלות, זה כבר בגדר הטרדה. ואני מציין שוב שאני כאן בחינם ומכל הלב ולכעוס עליי זה ממש לא במקום!

בסוף אני חושש שיגמר לי האנרגיה לעזור וכולנו נצא נפסדים וחבל.

אני מבקש שוב ושוב לכבד את הסיטואציה ולהבין שאני מוגבל בזמן ויכולת ולא יכול לתת מענה לכל שאלה.

המטרה היא לענות על שאלות מכניות מורכבות, על דברים אחרים שנוגעים לכלל ואחרים יכולים ללמוד מכך, וגם לעיתים מעלה ביוזמתי טורי דעה מרתקים שנוגעים לכולנו.

עקב כך אני מבקש בכל דרך שרק ניתן, להתחשב, להבין שאם כל הרצון הענק, במקומות שאני לא יכול לענות לקבל בהבנה, ולהעריך את מה שכן בבקשה.

תודה ובהצלחה לכולנו, יעקב🥰

נערך לאחרונה ב:
***היי חברים/ות יקרים/ות, זו הודעה קריטית ואני מבקש מכם לקרוא בעיון***

נעים מאוד, יעקב שלכם ובשבילכם.

כפי שידוע לכם ולמי שפחות, אני כאן כדי לעזור מתוך הנסיון והידע שלי, מכל הלב וללא כל מטרה או תמורה❤️❤️❤️

לאחרונה המצב כאן נהפך מבחינתי לבלתי נסבל, ורגע לפני שאני שאני מתייאש ופורש מכאן, אני כותב את ההודעה הזו.

נרשמו כאן ובאשכולות שונים הנוגעים אליי אין סוף הודעות בנושא ייעוץ לקנית רכב יד 2 וליסינג.

כמה שהבהרתי שזה לא משהו שאני יכול לענות במסגרת הזו כי לכל אחד צרכים שונים, תקציב שונה וכו' אנשים ממשיכים לרשום הודעות בנושא בכמויות כאן ובפרטי.

גם סוגיות אחרות שבהם לצערי אין לי יכולת לענות כאן, כנ"ל.

ואנשים כועסים!!!

למי ששכח, בעבר הייתי נותן תשובות ל-3 שאלות פעם בחודש והשינוי בזה הוא תהומי ואני עונה לכל מי שאני רק יכול.

זה כבר בגדר הטרדה ואני מציין שוב שאני כאן בחינם ומכל הלב ולכעוס עליי זה ממש לא במקום!

בסוף אני חושש שיגמר לי האנרגיה לעזור וכולנו נצא נפסדים וחבל.

אני מבקש שוב ושוב לכבד את הסיטואציה ולהבין שאני מוגבל בזמן ויכולת ולא יכול לתת מענה לכל שאלה.

המטרה היא לענות על שאלות מכניות מורכבות, על דברים אחרים שנוגעים לכלל ואחרים יכולים ללמוד מכך, וגם לעיתים מעלה ביוזמתי טורי דעה מרתקים שנוגעים לכולנו.

עקב כך אני מבקש בכל דרך שרק ניתן, להתחשב, להבין שאם כל הרצון הענק, במקומות שאני לא יכול לענות לקבל בהבנה, ולהעריך את מה שכן בבקשה.

תודה ובהצלחה לכולנו, יעקב🥰
תודה לך יעקב!
תדע לך שאני קורא את ההודעות שלך באדיקות
מוסיפות לי ידע רב
מאמין שיש כמוני המון שקולם לא נשמע ...

@חרוץ ויסודי

יעקב האלוף!
הלך לי הצינור גז בטויוטה יאריס 2013, כמה אמור לעלות להחליף את הצינור ולמלאת גז?
בתודה מראש
אהלן, צהרים טובים🥰🥰
היות וזה שאלה נקודתית של חלק, אין לי מחירון של כל חלק🤣
מה שכן, שני אפשרויות:
1. מפירוק
2. ישנם מקומות (תלפיות ירושלים, תל אביב ועוד) שמתקנים צינורות לחץ. זה אותו רעיון של צנרת של הגה כוח ועוד אין סוף כלים הידרואליים, אפילו כף של טרקטור עובד אותו דבר. אתה מביא להם את הצינור כמו שהוא והם עושים לך השלמות לאיפה שיש חור או יותר מזה.

שיהיה בהצלחה, יעקב.

לדעתי כדאי להזמין צינור חדש אפילו חליפי
למה שלא יהיה בחנות חלפים? כל מוסך יכול להזמין לך
עשיתי בעבר שיפוץ לצנרת גיר, ולא החזיק הרבה
אולי צינור גז זה שונה, לא מכיר

@חרוץ ויסודי שלום!
ראשית אני חייב להודות לך על המאמרים המחכימים והמעניינים והסופר חשובים,
רציתי לשאול: יש לי מזדה 5 2009 ובתקופה האחרונה כשאני מעלה מהירות מעל 100 קמ"ש יש לי רעידות בהגה
ממה זה יכול להיות?

סליחה שמתערב נשמע כמו איזון גלגלים
50 שקל בפנצריה
תקפיד בנוסף על צמיגים תקינים ומילוי אויר תקין

@חרוץ ויסודי
רציתי לשאול האם אתה ממליץ על קיה פיקנטו,
עבור נהגת שאוהבת רכב קטן, פחות חשוב עוצמת המנוע העיקר שיהיה אמין ללא תקלות.
תודה רבה

אני התלבטתי רבות בין קיה פיקנטו ליונדאי i10 (זה בדיוק אותו רכב), ובחרתי לבסוף בפיקנטו מכמה סיבות:

נסעתי על שתיהן, אבל הפיקנטו הוא רכב קטן שמתנהג כמו גדול, בהתנהגות כביש, באבזור, ובבידוד רעשים.

• הקיה, גם בגרסאות הפשוטות (LX) מאובזרת יותר (מסעד יד לנהג, לחצני הגה, וכו').
  • הנדסת אנוש נכונה יותר (מיקום לחצנים, מזגן, מולטימדיה וכו'), וגם מרווח הראש והרגליים שחשוב מאד ברכב קטן וצפוף.
  • מה שהטה את הכף היה סעיף הבטיחות. לפיקטו כרית אויר שביעית לברכי הנהג, ובלימה אקטיבית באמצעות רדאר שהצילה אותי יותר מפעם אחת. שווה את ההפרש של 4-5K במחיר מחירון חדש, שפחות מורגש ביד שניה.
  • לקחתי בחשבון גם את חכמת ההמונים... כמו שכתב 'חרוץ ויסודי' "הרכב אמין כפי שיעידו אין סוף מכוניות על הכבישים."

רק מוסיף לך, שהמון פעמים פיקנטי עקפו אותי בכביש..
לקחתי מהשכרה ואכן מתנהג זריז אם כי לא הכי חסכוני אבל סביר בהחלט

@חרוץ ויסודי
בחיפושי אחרי רכב הציעו לי רנו מגאן סטיישן דיזל 250000 ק"מ הוחלפו גיר וטורבו ואנג'קטורים ב 33000 ש"ח.
שווה?
ובאופן כללי, מה יש לך לומר על מנועי הדיזל של רנו?

@חרוץ ויסודי תודה רבה על כל העזרה
רציתי לשאול יש לי פריוס 2012 נוסעת איתו הרבה פעמים ירושלים-בית שמש, לאחרונה ראיתי שהוא לוקח 1 ליטר ל13 ק''מ , האם זה מעיד על בעיה במערכת ההיברידית

@חרוץ ויסודי תודה רבה על כל העזרה
רציתי לשאול יש לי פריוס 2012 נוסעת איתו הרבה פעמים ירושלים-בית שמש, לאחרונה ראיתי שהוא לוקח 1 ליטר ל13 ק''מ , האם זה מעיד על בעיה במערכת ההיברידית
כע בוודאי פריוס שותה אחד ל20 בממוצע אלא אם כע את כל הנסיעה על טור 8

זה בדיוק מה שהיא שאלה, היא נוהגת רגיל וזה קצת שותה לה..
צריך לחכות לתשובה של חרוץ ויסודי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה