דרוש מידע יועצי מס? אשמח לעזרתכם!

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מידע בנוגע לתשלום מיסים עוסק פטור.

קיבלתי הודעה מרשות המיסים שעלי לשלם 33% מההכנסות למס הכנסה + 12% לביטוח לאומי .

האם יש אפשרות להוריד את אחוזי התשלום ? האם זה הגיוני ?
אשמח לעצתכם דחוף!
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מידע בנוגע לתשלום מיסים עוסק פטור.

קיבלתי הודעה מרשות המיסים שעלי לשלם 33% מההכנסות למס הכנסה + 12% לביטוח לאומי .

האם יש אפשרות להוריד את אחוזי התשלום ? האם זה הגיוני ?
אשמח לעצתכם דחוף!
תודה רבה
יש לך יועצת מס/רואת חשבון?
לא מכירה את התיק שלך,
ואני לא עוסקת בתחום,
אבל יש לי עוסק פטור ובהחלט אפשרי,
אבל לפי הידוע לי, לפני סגירת השנה.
זה תלוי בהוצאות ובעוד משתנים...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אין לי יועצת מס/רואת חשבון .
רואת חשבון הפנתה אותי ליועצת מס לברור מעמיק , ע"מ שלא אצטרך לשלם סכום כ"כ גבוה.
יש פה משהי שמתמצאת בתחום?

• הוסף לסימניות
נשמע שאלו מקדמות
אם כך- תקבלו את הכסף לאחר אישור השומה וחישוב כל ההכנסות, ושנה הבאה כבר יורידו את המקדמות

אבל הנתון הכי חשוב שלא ציינתם- האם יש לכם הכנסות נוספות?
במקרה שהכנסה כשכיר היא 100 אלף בחודש יתכנו תשלומי מס לעוסק פטור הרבה יותר גבוהים...

• הוסף לסימניות
אסביר טוב יותר את העסק.
העסק רשום כצימר , לבעלי צימר יש עלויות גבוהות יותר של מיסים.
הכן יש הכנסות נוספות (הכנסות נמוכות )
השאלה היא לגבי העוסק פטור מהצימר .
האם כולם משלמים 33% למס הכנסה בקבוע .
לא קשור להכנסות החודשיות גם אם אני יכניס 1000 בחודש זה יהיה הסכום 33%.
אולי יש דרך אחרת להצהרה על העסק ?

• הוסף לסימניות
נכון שעל הכנסות שכירות המס ההתחלתי גבוה יותר משיעור המס על הכנסות מעסק/ הכנסות עבודה.
אבל, אם יתר ההכנסות נמוכות, וכן בתלות במצב המשפחתי, אם יש ילדים קטנים/ילד שעבר ועדת השמה וכן תרומות לפי סעיף 46.
כל הנ"ל יכולים לאפס את המס.

לגבי ביטוח לאומי, עד רווח חודשי של כ3,000 ש"ח- אין חיוב דמי ביטוח מעבר לזה החיוב הינו כ-12% סופי.

בהצלחה
אסתי אברמוביץ רו"ח
esti7614534@ ג'מייל

• הוסף לסימניות
אני לא ממש בתחום.
אבל למיטב ידיעתי ממש לא.
על צימר לא משלמים כאלו מיסים גבוהים.
במקרה הכי גרוע הוא כמו דירת מגורים, (לא תמיד, השאלה אם הוא מוגדר כעסק או כהשכרת דירה). ואז משלמים עליו יותר מעל עסק, אבל עדיין המס עד למעלה מ5000 ש"ח אין צורך לשלם כלום, וגם ביותר מכך המס לא כזה גדול, וניתן להעזר בנקודות זיכוי.

אולי זה באמת מקדמות ואחרי הדוח יחזירו לכם את זה.

המלצה אישית שלי - אל תתעסקי עם זה לבד, תפני ליועצת מס, או שתקבעי איתה פגישה ותתייעצי איתה, או שתיתני לה לקחת חסות על העסק כולל הגשת דוח, היא תנהל לך את כל העיסוק מול רשויות המס והבט"ל, ותדאג לך למקסימום חיסכון מולם.

• הוסף לסימניות
רואת חשבון הפנתה אותי ליועצת מס
מהה??
מוזר.
לפי הידוע לי, רואי חשבון מקצועיים בהרבה יותר מיועצי מס, מחילה מכבוד יועצי המס כאן, כוונתי בהכשרה המקצועית שעוברים.
אם רואת חשבון הפנתה ליועצת מס, אולי זה בגלל הניסיון שאין לה, לא בגלל שהמקצוע 'פחות' מיועצי מס.

נ.ב. אין לי שום אינטרס בזה, אבל משגע אותי הטעויות שאנשים חושבים שבגלל שבשם שלו יש את המילה 'מס' אז הוא מבין יותר מאחרים.

נ.ג. לדעתי האישית, באמת מומלץ לקחת יועץ מס לעסק קטן, לא בגלל שהוא מבין יותר, להיפך, בגלל שהוא זול יותר, ולא צריך יותר מזה.

• הוסף לסימניות
מהה??
מוזר.
לפי הידוע לי, רואי חשבון מקצועיים בהרבה יותר מיועצי מס, מחילה מכבוד יועצי המס כאן, כוונתי בהכשרה המקצועית שעוברים.
אם רואת חשבון הפנתה ליועצת מס, אולי זה בגלל הניסיון שאין לה, לא בגלל שהמקצוע 'פחות' מיועצי מס.

נ.ב. אין לי שום אינטרס בזה, אבל משגע אותי הטעויות שאנשים חושבים שבגלל שבשם שלו יש את המילה 'מס' אז הוא מבין יותר מאחרים.

נ.ג. לדעתי האישית, באמת מומלץ לקחת יועץ מס לעסק קטן, לא בגלל שהוא מבין יותר, להיפך, בגלל שהוא זול יותר, ולא צריך יותר מזה.
אני לא רואת חשבון ולא יועצת מס, אבל אני עובדת בהירות קרובה מאוד עם התחום, ואני חולקת עליך בגדול.
כשמדברים על עסק רגיל (רגיל אני מתכוונת לרוב העסקים שמשתמשי פרוג מחזיקים, לא חברות גדולות וכדו'), אין שום מעלה ברואת חשבון על יועצת מס. את השאלות שיש לעסק כזה, את היכולת לחסוך לו מיסים ואת הליווי שלו בהגשת הדוח ובכל הפרטים, יועצות מס לומדות כמו רואות חשבון.
המעלה של רואי חשבון על יועצי מס קשורה לדברים הרבה יותר גדולים, שלא נוגעים לעוסקים לא גדולים.

אני גם לא כותבת שיש מעלה ליועצות מס, כי יש הרבה רואות חשבון שמנוסות בעסקים האלו.
אבל יש רואי חשבון שבשנים שהם צברו ניסיון, הם לא צברו את הניסיון במה שהעוסק הקטן צריך.
יכולה להיות רואת חשבון בביג פור וכדו' (ואפילו במשרדי רואי חשבון), שאלופה בדברים גדולים, אבל היא לא יכולה ואין לה ניסיון מספק בלתת את כל השירות לעסק הסטנדרט, כמו לדוגמה לאדריכלית שמחזיקה עוסק מורשה. וגם לא לחנות רגילה.
הלימודים של רואי חשבון לא מוסיפים להם לנושא זה, ונראה לי מגוחך להעדיף אותם בגלל שהם למדו עוד כמה דברים שלא נוגעים לעסק הסטנדרט. וברוב המקרים מה שעוזר לכל השאלות האלו ביחס לעוסקים קטנים זה הניסון הרב והעשרת הידע שהם צוברים, ולא ההתבססות על הלימודים. לכן עיקר ההתמקצעות בשביל לתת שירות לעוסקים, זה רק על ידי ניסון בעבודה במשרדים, ומול המיוצגים שלהם. דבר שגם רואת חשבון וגם יועצות מס למדו, ושתיהם יכולות לעשות זאת רק עם יש להם ניסיון של כמה שנים בעיסוק מול מאות תיקים במשרדים, תוך חיכוך עם כל סוגי השאלות והבעיות.

לכן אני אישית הייתי ממליצה בין על רואת חשבון ובין על יועצת מס, ולדעתי אין עדיפות ביניהם, אבל בתנאי שהאליפות שלה בשירות לעוסקים, ולא בזה שהיא למדה את המקצוע, ואח"כ לא עסקה בלקוחות מהסוג הזה.

לכן הגיוני שרואת חשבון שלחה אותו ליועצת מס (או לרו"ח שמתעסקת בדברים אלו).
יצא לי כבר לראות רואות חשבון ואפילו ענקיות, שאפילו בשביל העסק האישי שהיא פתחה לבעלה, היא ניגשה לבקש עזרה מיועצת מס. (לכן יש משרדים שהבוס הוא רו"ח גדול, אבל כשמגיעים לתת שירות לעוסקים הוא לא מעז להיפגש עם לקוחות על התחום המקצועי בלי שהיועצת מס לידו, והוא שואל אותה על הרבה דברים).

• הוסף לסימניות
רק מוסיפה - מתוך היכרותי עם התחום ממש לא נכון לקבוע שיועצת מס עדיפה בגלל המחיר. בכל מה שנוגע למה שצריך העסק הרגיל, כמו לדומה הגשת דוח או פתיחת תיק, יש יועצות מס שלוקחות יקר מאוד, ויש רואות חשבון מתחילות וכדו' שלוקחות מאוד זול.

ואגב... אני אישית מכירה כמה רו"ח אלופות וכמה יועצות מס אלופות, וכשמתייעצים איתי אישית אצל מי כדאי לעסק להיות, אני ממליצה על 2 מהיועצות מס, ולא בגלל המחיר.
הניסיון הידע והמקצועיות שלהן מושלמים, ואיני לא חושבת שיש שום עדיפות לרו"ח עליהן.

• הוסף לסימניות
מהה??
מוזר.

רואי חשבון מקצועיים בדברים אחרים.
מבחינת מיסים- יועצי לומדים יותר, ואפילו הרבה יותר.
הרכזת של הקורס בלימודים אמרה לנו- כמו שלא שואלים מנתח אם יש לו תעודת חובש, לא שואלים רו"ח אם יש לו ידע כמו של יועץ מס.
לעסקים קטנים, ברוב המקרים, עדיף יועץ מס, למעט רואה חשבון שהתמקצע ספציפית לנושא.
מבחינה מיסויית רואי חשבון הם פחות מיועצי מס. (למעט יוצאי דופן וכו וכו)
על החתום: מתמחה בראיית חשבון

• הוסף לסימניות
אני לא ממש בתחום.
אבל למיטב ידיעתי ממש לא.
על צימר לא משלמים כאלו מיסים גבוהים.
במקרה הכי גרוע הוא כמו דירת מגורים, (לא תמיד, השאלה אם הוא מוגדר כעסק או כהשכרת דירה). ואז משלמים עליו יותר מעל עסק, אבל עדיין המס עד למעלה מ5000 ש"ח אין צורך לשלם כלום, וגם ביותר מכך המס לא כזה גדול, וניתן להעזר בנקודות זיכוי.

אולי זה באמת מקדמות ואחרי הדוח יחזירו לכם את זה.

המלצה אישית שלי - אל תתעסקי עם זה לבד, תפני ליועצת מס, או שתקבעי איתה פגישה ותתייעצי איתה, או שתיתני לה לקחת חסות על העסק כולל הגשת דוח, היא תנהל לך את כל העיסוק מול רשויות המס והבט"ל, ותדאג לך למקסימום חיסכון מולם.
בס"ד

צימר בהחלט יכול להחשב כעסק אבל בשום אופן לא יכול להחשב כדירת מגורים ולכן לא יכול לקבל את הפטור על הכנסות משכר דירה למגורים.

• הוסף לסימניות
ממש לא צריכה לשלם כזה הרבה פשוט צריכים לבטל לך את המקדמות
לביטוח לאומי זה מאוד משתנה צריך לבדוק כל מקרה לגופו
את יכולה לפנות אלי למייל duksni053 שטרודל וכו
נ.ב יועצת מס

• הוסף לסימניות
תודה לכולכן.
יועצת מס הסבירה לי את ההבדל ביון השכרת הנכס כשכירות לבין עסק.
הסבירה בדיוק מה ניתן לעשות מה השיקולים ומה העלויות.
תודה לכולכן על הרצון לעזור .
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
רואי חשבון מקצועיים בדברים אחרים.
מבחינת מיסים- יועצי לומדים יותר, ואפילו הרבה יותר.
הרכזת של הקורס בלימודים אמרה לנו- כמו שלא שואלים מנתח אם יש לו תעודת חובש, לא שואלים רו"ח אם יש לו ידע כמו של יועץ מס.
לעסקים קטנים, ברוב המקרים, עדיף יועץ מס, למעט רואה חשבון שהתמקצע ספציפית לנושא.
מבחינה מיסויית רואי חשבון הם פחות מיועצי מס. (למעט יוצאי דופן וכו וכו)
על החתום: מתמחה בראיית חשבון
הכל תלוי בנסיון ואיפה עבד הרו"ח, רו"ח שעבד במשרדים קטנים ונתן שירות ללקוחות קטנים יש לו נסיון מעולה בדיוק כמו ליועץ מס, ורואי חשבון ממש לא פחות מיועצי מס מבחינה מיסויית...
ולא חושבת שיויעצי מס לוקחים זול יותר מרואי חשבון
על החתום- רואת חשבון עם נסיון במשרים קטנים

• הוסף לסימניות
הכל תלוי בנסיון ואיפה עבד הרו"ח, רו"ח שעבד במשרדים קטנים ונתן שירות ללקוחות קטנים יש לו נסיון מעולה בדיוק כמו ליועץ מס, ורואי חשבון ממש לא פחות מיועצי מס מבחינה מיסויית...
ולא חושבת שיויעצי מס לוקחים זול יותר מרואי חשבון
על החתום- רואת חשבון עם נסיון במשרים קטנים
רואי חשבון לא מתעסקים יותר עם חברות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת