מהה??
מוזר.
לפי הידוע לי, רואי חשבון מקצועיים בהרבה יותר מיועצי מס, מחילה מכבוד יועצי המס כאן, כוונתי בהכשרה המקצועית שעוברים.
אם רואת חשבון הפנתה ליועצת מס, אולי זה בגלל הניסיון שאין לה, לא בגלל שהמקצוע 'פחות' מיועצי מס.
נ.ב. אין לי שום אינטרס בזה, אבל משגע אותי הטעויות שאנשים חושבים שבגלל שבשם שלו יש את המילה 'מס' אז הוא מבין יותר מאחרים.
נ.ג. לדעתי האישית, באמת מומלץ לקחת יועץ מס לעסק קטן, לא בגלל שהוא מבין יותר, להיפך, בגלל שהוא זול יותר, ולא צריך יותר מזה.
אני לא רואת חשבון ולא יועצת מס, אבל אני עובדת בהירות קרובה מאוד עם התחום, ואני חולקת עליך בגדול.
כשמדברים על עסק רגיל (רגיל אני מתכוונת לרוב העסקים שמשתמשי פרוג מחזיקים, לא חברות גדולות וכדו'), אין שום מעלה ברואת חשבון על יועצת מס. את השאלות שיש לעסק כזה, את היכולת לחסוך לו מיסים ואת הליווי שלו בהגשת הדוח ובכל הפרטים, יועצות מס לומדות כמו רואות חשבון.
המעלה של רואי חשבון על יועצי מס קשורה לדברים הרבה יותר גדולים, שלא נוגעים לעוסקים לא גדולים.
אני גם לא כותבת שיש מעלה ליועצות מס, כי יש הרבה רואות חשבון שמנוסות בעסקים האלו.
אבל יש רואי חשבון שבשנים שהם צברו ניסיון, הם לא צברו את הניסיון במה שהעוסק הקטן צריך.
יכולה להיות רואת חשבון בביג פור וכדו' (ואפילו במשרדי רואי חשבון), שאלופה בדברים גדולים, אבל היא לא יכולה ואין לה ניסיון מספק בלתת את כל השירות לעסק הסטנדרט, כמו לדוגמה לאדריכלית שמחזיקה עוסק מורשה. וגם לא לחנות רגילה.
הלימודים של רואי חשבון לא מוסיפים להם לנושא זה, ונראה לי מגוחך להעדיף אותם בגלל שהם למדו עוד כמה דברים שלא נוגעים לעסק הסטנדרט. וברוב המקרים מה שעוזר לכל השאלות האלו ביחס לעוסקים קטנים זה הניסון הרב והעשרת הידע שהם צוברים, ולא ההתבססות על הלימודים. לכן עיקר ההתמקצעות בשביל לתת שירות לעוסקים, זה רק על ידי ניסון בעבודה במשרדים, ומול המיוצגים שלהם. דבר שגם רואת חשבון וגם יועצות מס למדו, ושתיהם יכולות לעשות זאת רק עם יש להם ניסיון של כמה שנים בעיסוק מול מאות תיקים במשרדים, תוך חיכוך עם כל סוגי השאלות והבעיות.
לכן אני אישית הייתי ממליצה בין על רואת חשבון ובין על יועצת מס, ולדעתי אין עדיפות ביניהם, אבל בתנאי שהאליפות שלה בשירות לעוסקים, ולא בזה שהיא למדה את המקצוע, ואח"כ לא עסקה בלקוחות מהסוג הזה.
לכן הגיוני שרואת חשבון שלחה אותו ליועצת מס (או לרו"ח שמתעסקת בדברים אלו).
יצא לי כבר לראות רואות חשבון ואפילו ענקיות, שאפילו בשביל העסק האישי שהיא פתחה לבעלה, היא ניגשה לבקש עזרה מיועצת מס. (לכן יש משרדים שהבוס הוא רו"ח גדול, אבל כשמגיעים לתת שירות לעוסקים הוא לא מעז להיפגש עם לקוחות על התחום המקצועי בלי שהיועצת מס לידו, והוא שואל אותה על הרבה דברים).