דרוש מידע יוקר תעריף נסיעה

• הוסף לסימניות
הבנתי שמחר נסיעה בודדת תעלה 8 ש"ח במקום 6
אין הבדל מבחינת הטענת הרבקו נכון?
ז"א אין למה ללכת להטעין את הרבקווים כי זה ערך צבור

• הוסף לסימניות
דיברו על זה באשכול אחר, אמרו שזה לא מחר.

• הוסף לסימניות
אגב- תגידו לי אם החישוב שלי טועה.
עליית מחירי התח"צ רק מזיקה מדינה ומורידה מההכנסות.
החישוב שלי הוא כזה- ככל שהכבישים פקוקים יותר עלות הנסיעה גבוהה יותר. (תשלום יותר גבוה לנהגים, יותר דלק, יותר איחורים של נהגים למסלול הבא מה שמצריך פתרונות יקרים- הקפצת נהג נוסף, תשלום של פיצויים לנוסעים ועוד.)
אם הנסיעה כ"כ יקרה אנשים פחות יסעו באוטובוס ויותר ברכב! מה שגורם פקקים עוד יותר ממה שיש היום.

• הוסף לסימניות
אגב- תגידו לי אם החישוב שלי טועה.
עליית מחירי התח"צ רק מזיקה מדינה ומורידה מההכנסות.
החישוב שלי הוא כזה- ככל שהכבישים פקוקים יותר עלות הנסיעה גבוהה יותר. (תשלום יותר גבוה לנהגים, יותר דלק, יותר איחורים של נהגים למסלול הבא מה שמצריך פתרונות יקרים- הקפצת נהג נוסף, תשלום של פיצויים לנוסעים ועוד.)
אם הנסיעה כ"כ יקרה אנשים פחות יסעו באוטובוס ויותר ברכב! מה שגורם פקקים עוד יותר ממה שיש היום.
החישוב שלך נכון מתוך הנחה שאנשים נוסעים להנאתם באוטובוס, ובמידה והמחיר יעלה הם יפסיקו לנסוע באוטובוס ויתחילו לנסוע להנאתם ברכבים.

מתוך הנחה שעדיין הנסיעה באוטובוס (בייחוד למי שרכש חופשי חודשי) לרוב הנוסעים תהיה יותר זולה מנסיעה ברכב, הרי שהעלאת המחיר אולי תמנע ממקצת הנוסעים מלנסוע באוטובוס כי זה יקר להם, אבל הנוסעים האלה ישארו בבית ולא יסעו בכלל.

ואם נצא מהנחה שההכנסות מעליית המחיר ישמשו להגדלת התדירות הרי שזה אפילו יכול לגרום לעליה במספר הנוסעים.

• הוסף לסימניות
החישוב שלך נכון מתוך הנחה שאנשים נוסעים להנאתם באוטובוס, ובמידה והמחיר יעלה הם יפסיקו לנסוע באוטובוס ויתחילו לנסוע להנאתם ברכבים.

מתוך הנחה שעדיין הנסיעה באוטובוס (בייחוד למי שרכש חופשי חודשי) לרוב הנוסעים תהיה יותר זולה מנסיעה ברכב, הרי שהעלאת המחיר אולי תמנע ממקצת הנוסעים מלנסוע באוטובוס כי זה יקר להם, אבל הנוסעים האלה ישארו בבית ולא יסעו בכלל.

ואם נצא מהנחה שההכנסות מעליית המחיר ישמשו להגדלת התדירות הרי שזה אפילו יכול לגרום לעליה במספר הנוסעים.
מה שאתה אומר זה שהם מעלים פשוט כי הם יכולים! זהו! זה לא יגרום לשום דבר! מצאו איך להעלות הכנסות למדינה- להזיק לאוכלוסיה החלשה בישראל! (השכבות הבינוניות ומעלה לא משתמשים בתח"צ, לא שכל מי שיש לו רכב הוא מהשכבה הבינונית ומעלה, אלא שכמעט כל מי שמשתמש בתח"צ הוא מהשכבות החלשות...)

• הוסף לסימניות
מה שאתה אומר זה שהם מעלים פשוט כי הם יכולים! זהו! זה לא יגרום לשום דבר! מצאו איך להעלות הכנסות למדינה- להזיק לאוכלוסיה החלשה בישראל! (השכבות הבינוניות ומעלה לא משתמשים בתח"צ, לא שכל מי שיש לו רכב הוא מהשכבה הבינונית ומעלה, אלא שכמעט כל מי שמשתמש בתח"צ הוא מהשכבות החלשות...)
הנזק העיקרי הוא שהפחיתו את המחיר ולא שעכשיו מעלים (למרות שאופן ההעלאת המחיר בצורה רוחבית היא לא הגיונית)

כי בכך שהפחיתו את המחיר גרמו לכך שהמערכת תלויה בחסדי האוצר לתגבור נסיעות, במקום שההכנסות מהנוסעים יאפשרו תגבור של הנסיעות.

רוב הנוסעים מעדיפים לשלם קצת יותר ולקבל תחבורה אמינה, מאשר לשלם מחיר זול ולגלות שהם נשארו בתחנה בגלל שאין מקום באוטובוס.

וכפי שכתבת כאן בעצמך, אין משמעות להעלאת התעריפים על הגודש בכבישים.

• הוסף לסימניות
רוב הנוסעים מעדיפים לשלם קצת יותר ולקבל תחבורה אמינה, מאשר לשלם מחיר זול ולגלות שהם נשארו בתחנה בגלל שאין מקום באוטובוס.
השאלה,
אם זה שמעלים את המחיר של הנסיעות
יהיה יותר זמינות של אוטובוסים ?

• הוסף לסימניות
הנזק העיקרי הוא שהפחיתו את המחיר ולא שעכשיו מעלים (למרות שאופן ההעלאת המחיר בצורה רוחבית היא לא הגיונית)
לא זכור לי מאז שהתחלתי ליסוע לבד בתח"צ שהיא עלתה 8 שקל. מקסימום שזכור לי זה 6.9 ומייד הורידו חזרה.

• הוסף לסימניות
לא זכור לי מאז שהתחלתי ליסוע לבד בתח"צ שהיא עלתה 8 שקל. מקסימום שזכור לי זה 6.9 ומייד הורידו חזרה.
נכון, זה מה שכתבתי שהם העלו את המחיר בצורה לא הגיונית.
מצד שני, במקביל להעלאת התעריף גם אמורים להפעיל מנגנון שיבחר עבור הנוסעים את החוזה המשתלם לו.
כלומר, נוסע לא יצטרך לרכוש חופשי חודשי או יומי אלא המערכת תחשב את זה עבורו, כך שלנוסעים קבועים התוספת לא אמורה להיות כל כך משמעותית.

נ.ב. אני לא ממש בטוח שאכן יופעל כזה מנגנון למרות הכוונות הטובות, וכמדומני שאי הפעלת המנגנון הזה היא הסיבה לאי העלאת התעריף כעת.

• הוסף לסימניות

לא מדויק, הרי אם התחב"צ הייתה בחינם - ברור שהרבה פחות היו נוסעים ברכבים, אלא שבגלל וגם הנסיעה באוטובוס עולה כסף אנשים מעדיפים כבר לשלם יותר וליסוע ברכב.

זה ברור שהפתרון היחיד כרגע לעומס בכבישים הוא הורדת המחיר בתחבורה ציבורית.

• הוסף לסימניות
לפי זה האם שווה לקנות חופשי יומי או שנתי?

• הוסף לסימניות
העלייה בתחבורה נדחתה
הארנונה עלתה בכמה מאות שקלים שנתי
מההבראה השנתית גם קיצצו בכמה מאות
קיצר המשכורת נשארת אותו דבר
המיסים רק עולים

• הוסף לסימניות
לא מדויק, הרי אם התחב"צ הייתה בחינם - ברור שהרבה פחות היו נוסעים ברכבים, אלא שבגלל וגם הנסיעה באוטובוס עולה כסף אנשים מעדיפים כבר לשלם יותר וליסוע ברכב.

זה ברור שהפתרון היחיד כרגע לעומס בכבישים הוא הורדת המחיר בתחבורה ציבורית.
אחת לתקופה עולה הרעיון הזה, שנבדק במספר מקומות ונכשל, נצפה גידול במספרי הנוסעים אך הם הגיעו בעיקר מהולכי רגל או רוכבי אופניים שהעדיפו לנסוע באוטובוס במקום ללכת ברגל.

במצב כיום לנוסעים בודדים מחיר הנסיעה באוטובוס בניערוני הוא זול משמעותית מנסיעה ברכב, וזה לא גורם לאנשים לעבור לתח"צ.
רפורמת דרך שווה לא גרמה לעליה חריגה ברמת השימוש, אבל כן יצרה מחסור בהכנסות שמשמשות לתגבור השירות.

אני מוכרח לסייג את דברי ולציין שבמצב הנוכחי לא בטוח שההכנסות ממכירת כרטיסי נסיעה אכן מצדיק את ההשקעה שכרוכה בהתקנת מערכות כרטוס, רשת חנויות יעודיות להנפקת כרטיסים (במקום שזה יהיה שירות נגיש בכל קיוסק), תשלום עמלות נדיבות לחברות שמתעסקות בהטענת כרטיסים, העיכוב שנוצר כתוצאה מהצורך לכרטס, ועל כולם הצורך בהעסקת גדודי פקחים שמטרידים את הנוסעים והעסקתם עולה הון רב.

קבצים מצורפים

• 2_30a7c1c9-03a1-e611-80cb-00155d0a95aa_11_10395.pdf
    KB 444.6 · צפיות: 19

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה