יזמות יזם רוצה לפתוח סופרמרקט קרוב לכיכר השבת, מה אומרים?

מה דעתכם על ההשקעה?

• נשמע שיש פוטנציאל.

הצבעות: 64 20.4%
  • לא להתקרב!

הצבעות: 175 55.7%
  • באופן אישי זה לא מתאים לי, אבל אני מבין מי שיבדוק השקעות מסוג כזה.

הצבעות: 75 23.9%

• סה"כ מצביעים
    314
אני פנוי להצעות...
הרעיון המקורי הוא טוב
רק להוריד את נפח.

אפשר שכונה אחרת
אפשר פחות יופי, פחות שעות, פחות שירות, פחות עובדים, פחות מוצרים.

עם 100,000 ש"ח אתה יכול להתחיל מכולת ממש נאה.
לך על זה בכל הכח
אם לא תעשה טעויות קשות מידי
אני לא רואה סיבה להפסד ודאי לא הפסד גדול.
משתמשי הפורום יעזרו לך בעצות
ואת ה100,000 ש"ח תשיג בקלות מהבנק (לא צריך שותפים נוספים זה מורכב מאוד להיכנס בהסכם כזה ומורכב כפליים לפרק את זה)

אפשר תחומים שלכתחילה הם נישה מסויימת
כמו מעדניות בשר, חד פעמי, מעדניות ערב שבת וכו'

אני לא מבין כלום במכולות אני מבין באנשים. מי שיש לו רעיון לפתוח עסק אבל קשה לו עם אחריות וקבלת החלטות אני מוכן לקחת את כל האחריות, להתחלק איתו ברווחים ואחרי שהעסק מתפקד לשחרר אותו ולחפש לקוח חדש.

אני לא מבין כלום במכולות אני מבין באנשים. מי שיש לו רעיון לפתוח עסק אבל קשה לו עם אחריות וקבלת החלטות אני מוכן לקחת את כל האחריות, להתחלק איתו ברווחים ואחרי שהעסק מתפקד לשחרר אותו ולחפש לקוח חדש.
אני זורק רעיון -
כובעי סאמט וסופר נהיו מאוד יקרים לאחרונה.
אם ייכנס שחקן חדש, באיכות טובה ומחיר מעט זול יותר . הוא יוכל להיכנס לואקום.
אנלא יודע איך ניתן להיכנס לנישה הזאת, אך אני מאמין שיש לזה סיכוי גבוה.

בשלב ראשון - לייצר \ לייבא את הכובעים, ולהתמקם באיזה חור בירושלים, ולתת מחירים זולים.
לאט לאט להתחיל לשווק בחנויות הלבשה המפוזרות בערים.
לא יודע אם זה רעיון טוב, אך שווה בדיקה.

רעיונות גם לי יש, אני מחפש מישהו שכבר יודע בדיוק מה הוא רוצה לעשות עד הפרטים הקטנים רק קשה לו עם ניהול וקבלת החלטות.

במילים אחרות אני רוצה להיות יועץ עסקי אבל לא כזה שנותן עצות מהכורסא אלא פשוט פותח בשבילך את העסק. אבל בשביל זה אני צריך מישהו שיסמוך עלי שאני לא יברח לו ושאני אוכל לסמוך עליו שהוא לא יברח לי... אחרי שאני אעשה את זה פעם אחת וזה יצליח כבר תהיה לי חברה מסודרת וכל מה שצריך. עכשיו אני צריך להתחיל מאפס כי אין לי מעבר לזה.

זה מה שנראה לי שלא הבינו רוב אלה שהגיבו לי.

טוב, כבר יש כמה שחשבו על זה לפניו, יש שם לפחות שני סופרמרקטים, אחד ממש ביחזקאל מול הושע, עם כל הממתקים בחוץ, והשני ברחוב לבוש מרדכי או ברוידא.
הלוואי ויפתחו סופר ... מאפיה משהו בצומת רמות .....
איך עוד אין שם כלום ?

הלוואי ויפתחו סופר ... מאפיה משהו בצומת רמות .....
איך עוד אין שם כלום ?
כל מציעי הרעיונות מוזמנים להתקשר לר' נחמן. או להעביר לי את הסכום הדרוש ואני אתקשר אליו... אני ירדתי מהענין כפי שציינתי, ניסיתי כמה שיכולתי, אבל אני לא עובד כבר חצי שנה ובן אדם בסוף צריך לאכול (ככה גיליתי לצערי...).

נערך לאחרונה ב:
בלת"ק
שאלתי חברות שגרות באזור כיכר השבת והמסקנה היא שסופר כזה יצטרך להתחרות עם שערי רווחה ואושר עד ולא עם המכולות שיש בשכונה בשביל שהן יבואו לכיכר השבת לעשות את עיקר הקניות שם.

בלת"ק
שאלתי חברות שגרות באזור כיכר השבת והמסקנה היא שסופר כזה יצטרך להתחרות עם שערי רווחה ואושר עד ולא עם המכולות שיש בשכונה בשביל שהן יבואו לכיכר השבת לעשות את עיקר הקניות שם.
לצערנו המיזם ירד מהפרק.

כל מציעי הרעיונות מוזמנים להתקשר לר' נחמן. או להעביר לי את הסכום הדרוש ואני אתקשר אליו... אני ירדתי מהענין כפי שציינתי, ניסיתי כמה שיכולתי, אבל אני לא עובד כבר חצי שנה ובן אדם בסוף צריך לאכול (ככה גיליתי לצערי...).
וכיון שכך,
בתור עצה טובה, מלב אל לב,
עד הסטארט אפ המבטיח שיכניס כסף גדול,
כדאי לך להשקיע שוב כמה דקות יקרות ולקרוא את אשכול זה,
שם המליצו לך שכדאי לך לעבוד בינתיים כשכיר בשלל העבודות הקיימות במכולות וכדו',
וכך תוכל בינתיים להרוויח ולהתפרנס, ובינתיים לחשוב על רעיונות פורצי דרך.
בהצלחה!

וכך תוכל בינתיים להרוויח ולהתפרנס,
ובינתיים לחשוב על רעיונות פורצי דרך.
זהו שיזמים הם אנשים נורא רציניים.

הם לא יכולים להתרכז בשני דברים ביחד, והם לא יכולים לעשות משהו אחד ולחשוב על משהו אחר 'בינתיים'.

אנשים מוזרים יזמים, מה לעשות.

כדאי לך להשקיע שוב כמה דקות יקרות ולראות שבאותן מקומות שהמליצו לי על זה היתה גם התיחסות להמלצה... אבל לא יזיק לומר את זה שוב.

רעיונות גם לי יש, אני מחפש מישהו שכבר יודע בדיוק מה הוא רוצה לעשות עד הפרטים הקטנים רק קשה לו עם ניהול וקבלת החלטות.

במילים אחרות אני רוצה להיות יועץ עסקי אבל לא כזה שנותן עצות מהכורסא אלא פשוט פותח בשבילך את העסק.
זה נקרא פרויקטור- מי שמבצע רעיונות.
זה דורש יכולות של שיווק, ניהול, חריצות.
גם לזה צריך להגיע מתוך נסיון, כי רוב הפרויקטורים העצמאיים נשכרו אחרי שכבר הכירו אותם ואחרי שהם מצליחים בפרויקט אחד או יותר.
הדרך הנכונה לצבור נסיון כפרויקטור היא להכנס כשכיר בתחום מסוים. להגדיל ראש, להציע הצעות לשיפור, לעבוד קשה ולקבל עוד ועוד תחומי אחריות כשכיר. אחרי נסיון והצלחה כשכיר- תוכל להציע את שירותיך כפרויקטור עצמאי.
למשל- להכנס לרשת קמעונאית גדולה כעובד פשוט, להתקדם לתחומי ניהול מחלקות\ רכש וכד', ניהול סניף, ומשם כבר קל יותר להציג הצלחות ניהוליות כדי להציע למשקיעים את שירותיך כפרויקטור שיכול להקים סניף או רשת.

אגב, מנסיון אישי ושל ליווי עשרות עסקים- היזמים הכי טובים ומצליחים זה אלה שגם היו שכירים ולאט לאט עברו לעצמאות בד בבד עם החזקת המשרה כשכיר שתמכה בצבירת הנסיון.

הם לא יכולים להתרכז בשני דברים ביחד, והם לא יכולים לעשות משהו אחד ולחשוב על משהו אחר 'בינתיים'.

כדאי לך להשקיע שוב כמה דקות יקרות ולראות שבאותן מקומות שהמליצו לי על זה היתה גם התיחסות להמלצה... אבל לא יזיק לומר את זה שוב.
אני לא חלילה באתי לזלזל שתעבוד כקופאי בחנות בזמן שאתה יכול להתייגע בדברים רציניים יותר,
אך כיון שקראתי בשקיקה שכתבת שאתה רוצה לפתוח סופר ולעבוד שם 18 שעות ביום בכל תפקיד שידרש במשכורת מינימום למשך לפחות שנתיים..
וכרגע אתה משתף אותנו שמצבך הכלכלי בכי רע, אני ממליץ שתעבוד בינתיים כשכיר, כי רק מלחשוב מחשבות יהיה קשה להתקדם.

זה נקרא פרויקטור- מי שמבצע רעיונות.
זה דורש יכולות של שיווק, ניהול, חריצות.
גם לזה צריך להגיע מתוך נסיון, כי רוב הפרויקטורים העצמאיים נשכרו אחרי שכבר הכירו אותם ואחרי שהם מצליחים בפרויקט אחד או יותר.
הדרך הנכונה לצבור נסיון כפרויקטור היא להכנס כשכיר בתחום מסוים. להגדיל ראש, להציע הצעות לשיפור, לעבוד קשה ולקבל עוד ועוד תחומי אחריות כשכיר. אחרי נסיון והצלחה כשכיר- תוכל להציע את שירותיך כפרויקטור עצמאי.
למשל- להכנס לרשת קמעונאית גדולה כעובד פשוט, להתקדם לתחומי ניהול מחלקות\ רכש וכד', ניהול סניף, ומשם כבר קל יותר להציג הצלחות ניהוליות כדי להציע למשקיעים את שירותיך כפרויקטור שיכול להקים סניף או רשת.

אגב, מנסיון אישי ושל ליווי עשרות עסקים- היזמים הכי טובים ומצליחים זה אלה שגם היו שכירים ולאט לאט עברו לעצמאות בד בבד עם החזקת המשרה כשכיר שתמכה בצבירת הנסיון.
אתה כנראה מכיר הרבה פרויקטים שזה שם יחצ''ני למנהלים. יזמים זה זן אחר של בעלי חיים.

אני עבדתי שנתיים בנקיון של ספא ועד היום אין לי מושג מה הם עושים שם... זה לא תורם לי כלום תאמין לי שהייתי עושה את זה אם כן אני לא מחפש חיים קלים.
אני לא חלילה באתי לזלזל שתעבוד כקופאי בחנות בזמן שאתה יכול להתייגע בדברים רציניים יותר,
אך כיון שקראתי בשקיקה שכתבת שאתה רוצה לפתוח סופר ולעבוד שם 18 שעות ביום בכל תפקיד שידרש במשכורת מינימום למשך לפחות שנתיים..
וכרגע אתה משתף אותנו שמצבך הכלכלי בכי רע, אני ממליץ שתעבוד בינתיים כשכיר, כי רק מלחשוב מחשבות יהיה קשה להתקדם.
אכן חזרתי לעבוד ומאז שחזרתי אני לא חושב שום מחשבות חוץ ממתי נגמר העבודה...

אכן חזרתי לעבוד ומאז שחזרתי אני לא חושב שום מחשבות חוץ ממתי נגמר העבודה...
כל הכבוד!

אתה כנראה מכיר הרבה פרויקטים שזה שם יחצ''ני למנהלים. יזמים זה זן אחר של בעלי חיים.

אני עבדתי שנתיים בנקיון של ספא ועד היום אין לי מושג מה הם עושים שם... זה לא תורם לי כלום תאמין לי שהייתי עושה את זה אם כן אני לא מחפש חיים קלים.

צריך להיות מכוונים למה שרוצים להשיג ולהיות פרואקטיביים. לכן אם עבודה בנקיון בספא לא מקדמת- היא לא מתאימה למהלך. יש הרבה אנשים שהתחילו במשרות התחלתיות בקמעונאות והמשיכו לניהול סניפים ולפתיחת עסקים בהמשך. צריך להתכוונן ולקחת עבודה שמאפשרת התקדמות, ולנהל את ההתקדמות. זה לא קורה לבד. (למשל- לא בעסק קטן שאין בו לאן להתקדם, אלא בחברה גדולה.)

צריך להיות מכוונים למה שרוצים להשיג ולהיות פרואקטיביים. לכן אם עבודה בנקיון בספא לא מקדמת- היא לא מתאימה למהלך. יש הרבה אנשים שהתחילו במשרות התחלתיות בקמעונאות והמשיכו לניהול סניפים ולפתיחת עסקים בהמשך. צריך להתכוונן ולקחת עבודה שמאפשרת התקדמות, ולנהל את ההתקדמות. זה לא קורה לבד. (למשל- לא בעסק קטן שאין בו לאן להתקדם, אלא בחברה גדולה.)
אדרבא, אולי לפחות אקבל כאן הצעות עבודה... רק נא לקחת בחשבון שניסיתי כבר בערך 50 עבודות מלשיר באירועים עד לקוח סמוי אז צריך לחשוב על משהו מקורי במיוחד כדי להפתיע אותי, וגם נפשית אני כבר לא יכול לשנות סדר יום כל חודש, בסוף אני בן אדם לא רובוט (וגם הוא מתעצבן שמחליפים לו נושא כל רגע...)

רפאל ואהל כתב פעם כי איזה אמריקאי מבוגר ומבוסס פנה איליו כי ברצונו להקים בי"ס ללימודי נהיגה בארץ
ואהל ענה לו "אני לא יודע אם תצליח את הבירוקרטיה הישראלית אבל מה שבטוח ששם יעשו לך "בית ספר" על כל דבר שתרצה לפתוח"
הלה לא הבין את הבדיחה וחשב שאנשים בארץ יפתחו בשבילו את הבית ספר
אז ייתכן שצריך לפתוח יותר את הראש ולא לחשוש לקפוץ למים אם יש לך רעיון טוב
ובדרך אגב נתתי לך רעיון מה לפתוח @מה חובתו בעולמו

@מה חובתו בעולמו
אתה אומר שאתה יזם
אבל בינתיים לא ביצעת את זה.

הסיכוי שתמצא מישהו שיאמין בך
ויפקיד בידך את כספו הוא קלוש.

הפתרון היותר קרוב למציאות עבורך
זה ליזום בעצמך
עם כספים שלך.

בעיני, כל עוד אתה חושב, אתה במצב מעולה.
הפתרון בע"ה יגיע בסוף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה