ייעוץ - בעיית שפה קטנה אצל ילד בגיל 3

• הוסף לסימניות
המתוק שלי בן השלוש עדין מדי טטן ? (= קטן) ??:confused:
לא מספיק דדול ( =גדול)????;)
בקיצור אם לא קלטתם...
בני בן השלוש מחליף ט' בק' וד' בג'...
האם למישהו יש נסיון אם זה יעבור לבד או שצריך לפנות לתקלינאית תקשורת?
תודה.:)

• הוסף לסימניות
יש היום מימון לקלינאיות תקשורת מקופות החולים.
חבל שהילד יתרגל לשיבוש ויחוה לעג מחבריו בגן.
והטיפול לבעיות הגיה הוא בד"כ קצר.
בהצלחה.
(תמר, מורת שפה)

• הוסף לסימניות
מאיזה גיל זה מתחיל להוות בעיה?
חשוב לי לדעת.

אציין שהיא יודעת להגות כשמבקשים באופן ספציפי אבל בדיבור שוטף הבלגן חוגג.
והיא בת שנתיים וארבע חודשים.

• הוסף לסימניות
גם הבן שלי נדהם לראות משאית ענתית של תותתולה, אבל בחנוכה שלפני גיל 3 היא הצליח במאמצים גדולים לקרוא בהתלהבות כמו כולם:"הנה חנוכריה" (הר' במקור) עד שהכ' סוף סוף הצליחה לצאת טוב מהחיך.
בגיל 5 הוא נבחר לשאול את השאלות במסיבת חומש לפני כל הקהל הגדול שבחיידר ועשה זאת ברהיטות ובביטחון.
בקיצור: מום עובר.

• הוסף לסימניות
בבעיות הגיה מתחילים לטפל מגיל 3.
אם הילד לא בשל לכך-אפילו שלוש וחצי- וכל המקדים...משובח

• הוסף לסימניות
מנסיון, בדרך כלל, גם אם תופני לקלינאית, ותלכי לאבחון, היא תגיד לחכות עד גיל ארבע, משום שעד אז בד"כ בעיות מסוג זה (של החלפת עיצורים) חולפות מעצמן.

בהצלחה
חני

• הוסף לסימניות
גיסתי גומרת לימודי קלינאות
והם לומדות שעד גיל 5 אין מה להתחיל לטפל

אבל בכל אופן שווה לברר בשביל הרוגע.

• הוסף לסימניות
אמא שלי קלינאית ותיקה ואומרת שככל שמטפלים יותר מוקדם יותר טוב. כי השפה מפתחת את החשיבה .
אנחנו אישית (בעצתה ובהכוונתה) התחלנו לטפל בבני מגיל שנה!!! עכשיו בן 4 מדבר כמעט מצוין

• הוסף לסימניות
האמת שביקשתי הפניה מרופאת הילדים שלנו
אך היא אמרה לי שעד שנעבור את כל הפרוצדורה לקבלת הטיפול סביר שזה יעבור לבד
לכן רציתי לשמוע מבעלי נסיון..
תודה למגיבים...

• הוסף לסימניות
אני ישבתי עם הילדה שלי כמה שעות בחויה (תוך כדי ציור) ע"מ להבחין האם חוסר הגית האותיות היא בעית גיל, או בעיה אמיתית.
לקח לה זמן אבל היא הצליחה להגות נכון.
עברה מאז שנה ולרוב היא הוגה נכון.
(כמובן אל תסתמכו על זה רפואית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;756957:
אני ישבתי עם הילדה שלי כמה שעות בחויה (תוך כדי ציור) ע"מ להבחין האם חוסר הגית האותיות היא בעית גיל, או בעיה אמיתית.
לקח לה זמן אבל היא הצליחה להגות נכון.
עברה מאז שנה ולרוב היא הוגה נכון.
(כמובן אל תסתמכו על זה רפואית)
הבעיה שלו אמיתית לגמרי.. ללא ספק..
:rolleyes:

• הוסף לסימניות
האם גם ההחלפה הנצחית בין ש' לש', נכללת בין הבעיות המצריכות טיפול?

• הוסף לסימניות
לפעמים כן. תלוי באיזה גיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י artline;756941:
אך היא אמרה לי שעד שנעבור את כל הפרוצדורה לקבלת הטיפול סביר שזה יעבור לבד[
QUOTE]

חבל שזה כל כך נכון... הבעיה היא שאם כן יהיה לכם חשוב לטפל, (עוד שנה, למשל) אתם עלולים להאלץ לחכות המון זמן, כך שיתכן ומוטב לעבור את הפרוצדורה בכל מקרה כבר עכשיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י artline;756941:
אך היא אמרה לי שעד שנעבור את כל הפרוצדורה לקבלת הטיפול סביר שזה יעבור לבד
לכן רציתי לשמוע מבעלי נסיון..
תודה למגיבים...
תקשיבי, עברנו גם את השלב הזה, להתחנן לרופא ילדים ולרופא התפתחותי במכבי ושניהם טענו שאין צורך שהבעיה תחלוף לכשיגדל! וכמובן שבגיבוי אימי החלטנו שהאמת לא איתם, וזה רק מטעמי חיסכון לקופה שאומרים את זה , (ואגב אז לכן העברנו חצי משפחה למאוחדת כדי להלחיץ אותם וזה עזר!) בקיצור עשינו לו אבחון פרטי (רותם חלילי מספר אחד בתחום בארץ) עלה לנו 800 ש"ח כפול 2 , היא טענה שהוא חייב טיפולי קלינאית וכמה שיותר מהר!
הבאנו את האבחון לקופה הפעלנו לחץ ונתנו לנו!! מגיל שנה ועד היום!
ככה זה עם הקופות (במיוחד מכבי) בלי מרפקים לא מקבלים כלום.

• הוסף לסימניות
כדאי ללכת לטיפול.
אין שום סיבה לחכות לגילאים מאוחרים יותר, מלבד אולי שילדים קטנים לפעמים מסרבים לשתף פעולה עם הקלינאית. אבל אם הילד שלך רגיל לשבת איתך ונהנה ממשחקי קופסה הוא יאהב את הטיפול.
אני ממש כועסת על כל מי שאמר לי שלא יסתכלו על הבת שלי לפני גיל 3 וכל זה.. בסוף באמת הלכתי עוד לפני גיל 3 ואני מצטערת שלא באתי הרבה יותר מוקדם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;756965:
לפעמים כן. תלוי באיזה גיל.

גיל 3?
ואסביר:
ביתי הגדולה התחילה לדבר מוקדם מאד. כמובן שהחליפה ש' בש', אך לימדנו אותה להתגבר על הבעיה ע"י ש' שורקנית. עד היום יש לה שין בולטת יחסית (היא נעלבת כשמחקים אותה, למרות שזה חמוד...היא בת 5)
אז אולי עדיף לתת להם להתגבר על זה לבד?

• הוסף לסימניות
אני קופצת על האשכול עם שאלה נוספת,
הבן שלי אומר את כל האותיות, הבעיה שהוא מבלבל מילים לדוגמא במקום תחנה הוא אומר חתנה, שרוול=שוורול ועוד בלבולים דומים, האם זה נחשב לבעיה, הילד בן 3.5 והתחיל לדבר מאוחר קרוב לגיל 3.
אשמח לדעת אם מישהו מכיר את התופעה, והאם צריך לטפל או עדיף לחכות

• הוסף לסימניות
אז אולי עדיף לתת להם להתגבר על זה לבד?
באופן אישי, לא חושבת שכדאי לתת להתגבר לבד, אלא אם הבעיה נפתרת כנדרש.
למה צריך שילדה תדבר כל חייה בש שורקנית (שאת אומרת שזה מפריע לה)
ואם תהי-ה מורה התלמידות "יחבבו" מאד את השין ותחכנה תמיד לשעת השין

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה