ייעוץ - בעיית שפה קטנה אצל ילד בגיל 3

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sari tuk;756993:
אני קופצת על האשכול עם שאלה נוספת,
הבן שלי אומר את כל האותיות, הבעיה שהוא מבלבל מילים לדוגמא במקום תחנה הוא אומר חתנה, שרוול=שוורול ועוד בלבולים דומים, האם זה נחשב לבעיה, הילד בן 3.5 והתחיל לדבר מאוחר קרוב לגיל 3.
אשמח לדעת אם מישהו מכיר את התופעה, והאם צריך לטפל או עדיף לחכות
מצטרפת לשאלה
אבל הבן שלי כבר בן 4 ו3 חודשים

• הוסף לסימניות
כל הילדים שלי התלבלבו באותיות..
גבדים במקום בגדים, ודלגים במקום דגלים וכהנה וכהנה..
זה חולף עם הגיל..
בגיל 3 זה שיא ההתבלבלויות.. ובגיל 5-7 מידי פעם עוד יש בלבול קל אבל אח"כ זה חולף לגמרי,
מענין לענין..
לביתי בת ה5 יש צ'.. שנשמעת כמו ס'..
האם זו בעיה שמצריכה טיפול? או שזה בגלל שחסרות לה 2 שיניים קדמיות?

• הוסף לסימניות
נראה לי שרב בילבולי לשון עוברים
אבל גיל 3-6 הוא גיל שהשפה מתפתחת ולכן כל דבר שמעשיר את השפה בגיל הזה היא רבה מאוד לעומת שנים שאחרי זה
לכן זה גם גיל שהקופה מביאה את מירב הטיפולים לכך
לדעתי אף פעם לא מפסידים לבדוק מקסימום יהיה העשרה וחוויה לילד (ונראה שלכל ילד יש את הדברים שאפשר לחזק אצלו)

בהצלחה

• הוסף לסימניות
התעניינתי בנושא ואני מביאה דברים בשם אומרם: פרופסור לביא מתוך עבודת ה.M.A שלה "נורמות בהתפתחות עיצורים בשפה" החוג להפרעות בתקשורת, אוניברסיטת תל אביב. צוטטה בספר "ילד מה הוא אומר" של א. רום מ. סגל וב. צור שיצא לאור בשנת תשס"ג. וכל ההקדמה הזו חשובה כדי להבין מי עומד מאחורי הדברים לי אין ידע בכלל בנושא ואני מצטטת לתועלת המעונינים: ילדים עד גיל שלוש מרבים לשבש מילים שהם אומרים. פעולת הפקת הדיבור היא פעולה מורכבת מאוד ומערבת קואורדינציה חושית- תנועתית גבוהה של אזור הפה. מסתבר, כי בעת הדיבור משנים את מצב איברי הדיבור כעשרים פעם בשניה, מה שמעיד על צורך בשליטה עצבית-שרירית מרובה. עד גיל שלוש יכול דיבורם של ילדים להכיל חמישים אחוש ואף יותר מילים משובשות באופן הגיייתן, ודבר זה אינו נחשב לבעיה התפתחותית.
היא מביאה גם טבלת רכישת עיצורים. מתוך הטבלה: עד גיל שלוש וחצי ילד שלא יודע לומר ק אין זה נחשב לבעיה התפתחותית ואות ג עד גיל 4 ילד יכול לא לדעת לבטא כראוי ואין זה נחשב לבעיה התפתחותית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסנת;757359:
.
היא מביאה גם טבלת רכישת עיצורים. מתוך הטבלה: עד גיל שלוש וחצי ילד שלא יודע לומר ק אין זה נחשב לבעיה התפתחותית ואות ג עד גיל 4 ילד יכול לא לדעת לבטא כראוי ואין זה נחשב לבעיה התפתחותית.

יש לך מצב לסרוק ולהעלות את הטבלה?

• הוסף לסימניות
ילדים מתבלבלים עד גיל מאוחר 6-7.
אז מה זה חמוד.
אני מתיבשת ללכת....
או תביא לי מגלז,
משקפי קלת מימד...
זה שגיאים מתוקים שעוברים עם הגיל.

• הוסף לסימניות
ילדים מתבלבלים עד גיל מאוחר 6-7.
אז מה זה חמוד.
אני מתיבשת ללכת....
או תביא לי מגלז,
משקפי קלת מימד...
זה שגיאים מתוקים שעוברים עם הגיל.

• הוסף לסימניות
אפשר גם בגיל כזה,
תלוי בשיתוף פעולה של הילד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י artline;756658:
המתוק שלי בן השלוש עדין מדי טטן ? (= קטן) ??:confused:
לא מספיק דדול ( =גדול)????;)
בקיצור אם לא קלטתם...
בני בן השלוש מחליף ט' בק' וד' בג'...
האם למישהו יש נסיון אם זה יעבור לבד או שצריך לפנות לתקלינאית תקשורת?
תודה.:)

זה עובר בד''כ לבד
ואם לא יש קלינאי תקשורת שעושים נפלאות
בכל מקרה תקליטי ותקליטי ותקליטי כל עוד את יכולה
יום אחד תהנו מזה ממש !! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;756976:
תקשיבי, עברנו גם את השלב הזה, להתחנן לרופא ילדים ולרופא התפתחותי במכבי ושניהם טענו שאין צורך שהבעיה תחלוף לכשיגדל! וכמובן שבגיבוי אימי החלטנו שהאמת לא איתם, וזה רק מטעמי חיסכון לקופה שאומרים את זה , (ואגב אז לכן העברנו חצי משפחה למאוחדת כדי להלחיץ אותם וזה עזר!) בקיצור עשינו לו אבחון פרטי (רותם חלילי מספר אחד בתחום בארץ) עלה לנו 800 ש"ח כפול 2 , היא טענה שהוא חייב טיפולי קלינאית וכמה שיותר מהר!
הבאנו את האבחון לקופה הפעלנו לחץ ונתנו לנו!! מגיל שנה ועד היום!
ככה זה עם הקופות (במיוחד מכבי) בלי מרפקים לא מקבלים כלום.

מעניין.
אני פניתי לקלינאית עם בעיה של חוסר שטף בדיבור (כמו גמגום, אבל משהו שנחשב לנורמלי ביחס לגיל) ואמרו לי שלפני גיל 3 לא צריך בכלל רופא התפתחותי, אבחונים ועניינים.
פשוט הגענו לקלינאית עם הפניה של רופא ילדים, ונגמר הסיפור. לא היה צורך בשום השתתפות עצמית.
(מכבי)

• הוסף לסימניות
גם אצלי הלך בקלות דרך הקופה (מכבי). אם כי היה זמן המתנה ממושך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;758282:
מעניין.
אני פניתי לקלינאית עם בעיה של חוסר שטף בדיבור (כמו גמגום, אבל משהו שנחשב לנורמלי ביחס לגיל) ואמרו לי שלפני גיל 3 לא צריך בכלל רופא התפתחותי, אבחונים ועניינים.
פשוט הגענו לקלינאית עם הפניה של רופא ילדים, ונגמר הסיפור. לא היה צורך בשום השתתפות עצמית.
(מכבי)
מוזר...

• הוסף לסימניות
ועולה על הגל---

אולי ידוע לכם על ילדים בגיל 3 שזקוקים לגן שפה לשנה הבאה באזור רעננה- הרצליה?

• הוסף לסימניות
ועולה על הגל---

אולי ידוע לכם על ילדים בגיל 3 שזקוקים לגן שפה לשנה הבאה באזור רעננה- הרצליה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;757740:
בכל מקרה תקליטי ותקליטי ותקליטי כל עוד את יכולה
יום אחד תהנו מזה ממש !! :)

רק תוודאו שגם הילד נהנה מזה ממש...
זו עלולה להיות נקודה רגישה אצל ילד, גם בבגרותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;757375:
יש לך מצב לסרוק ולהעלות את הטבלה?

מוקלד לא סרוק:

3,0- x,f,p,b,m,n,j
3,6-l,k
4,0-r,g,t
5,0-d
5,0 ומעלה-z,s,sh,h,v,צ

האותיות לטיניות אך ההתיחסות היא לעיצורים המקבילים בעברית, k=ק, r=ר וכו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה