כללי ייעוץ בקשר ללקוח

• הוסף לסימניות
לקוח הזמין עבודה.
חתם חוזה
התחייבתי עד יום ראשון להראות לה דוגמאות.

היא מתקשרת היום לברר מה קורה עם זה, וטוענת שהתחייבתי ליום ראשון (הקרוב) ובגלל שלא יצרתי קשר במשך השבוע, היא רוצה לבטל את זה. :confused:
בהמשך השיחה מתברר שהמחיר יקר לשותף שלה, וכי אח של אחות של הדודה עשה להם כבר לוגו פשוט.
יש לציין כי הדוגמאות כבר מוכנות אצלי, ומדובר בעבודה שהתיקונים הסופיים יערכו גג שעה... ז"א רוב העבודה כבר מאחורינו.
אם אני מבינה נכון, היא מתחרטת כי יקר לה, ומנסה למצוא איזה תירוץ (חוסר עמידה בלוח זמנים, שזה מופרך לחלוטין) לרדת מהעץ.

איך להתייחס לזה? קרה לכם דבר כזה פעם? לרדת במחיר בלי לספק את המוצר? לדרוש תשלום חלקית או מלאה?

בינתים אמרתי לה שבכל אופן מצד הלו"ז, אין בעיה. זה יהיה מוכן בזמן כפי שהתחייבתי. ושאשלח לה את הדוגמאות עכשיו ואח"כ נהיה יותר חכמים. (האם היא תיקח את זה או לא..)

תודה...

• הוסף לסימניות
אם יש חוזה ברור המצב יותר טוב.

צריך להסביר ברור שחתימה על חוזה זה לא משחק ילדים, ואם בחוזה לא כתוב על יצירת קשר במשך העבודה, אז הרי זה לא סוכם ואין כאן שום טענה, ולכן הלקוח צריך לשלם על העבודה, ואם הוא לא רוצה לסיים את העבודה, שישלם כמה ששווה מה שעשיתם עד עכשיו, ביחס למחיר העבודה ומה שעדיין חסר בה.

וכדאי מאוד לקחת דמי רצינות (מקדמה) בתחילת העבודה, בעיקר מלקוחות שלא מכירים מספיק טוב לדעת שאין אתם סיפורים כאלו, אחרת הם לא מבינים את המשמעות של ההזמנה, שאתם כבר מתחילים לעבוד והם צריכים לשלם על זה.

• הוסף לסימניות
שאלה: כמה אחוז מהתשלום הסופי כדאי לקחת כדמי מקדמה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayala;157274:
שאלה: כמה אחוז מהתשלום הסופי כדאי לקחת כדמי מקדמה?

לא כל כך משנה כמה, הרגע שהלקוח שילם משהו יהיה לו כבר אחריות על העבודה

• הוסף לסימניות
אפשר לקחת הכל בצקים וחלק מהסכום דחוי

• הוסף לסימניות
אסתי
הדבר מוכר וידוע ולכן טוב שחתמתם על חוזה לפני תחילת העבודה
בגלל שתמיד נמצא אח של אחות של הדודה שעושה לוגו שהוא פשוט מומחה מומחה בתוכנת הצייר, כדאי גם להוסיף בחוזה פסקה שאם בוטלה העסקה באמצע ישלם הלקוח X אחוז שייקבע לפני תחילת העבודה.
את גם כעת יכולה לדרוש דמי ביטול - מה שאולי ילחיץ את הלקוח ובסוף ישאר איתך - כי יש לך חוזה ביד

• הוסף לסימניות
יש חוזה. אז סיימנו כאן אני הייתי מתעקש. זה חוצפה איך שהיא מתנהגת. לדעתי תעשי את הדוגמאות והיא תיקח. כמובן לברר טוב טוב שכל זה באמת ככה, וזה הסיבה האמיתית שהיא לא רוצה בגלל אח של אחות של דודה וכו'.

• הוסף לסימניות
חשוב לצין בחוזה שבמקרה של ביטול הזכויות נשארות שלך
ואגב יש לך חוזה טוב שאת מוכנה לשתף אותנו בו?

• הוסף לסימניות
בלי להכיר אותך, הייתי מוסיפה שבתחום הזה של עבודה עם לקוחות, צריך הרבה אסרטיביות.
לפני שאת מדברת איתה שנני לעצמך שזה מגיע לך בזכות ולא בחסד. דברי בבטחון, בעוצמה ואם זאת לא באגרסיביות. שדרי לה כמה את בטוחה במה שמגיע לך. המסר שבין השורות, שפת הגוף, כבר תבהיר לה שלא מדובר פה בחובבנית שניתן לטייח אותה, אלא שחוזה זה חוזה.

אשמח אם תשתפי אותנו בתוצאה הסופית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה