ייעוץ ב"בין אדם לחברו"...

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע את דעתכם:
אני אוספת כסף למתנת סוף שנה לגננות,
ואחת האמהות אמרה לי שהיא מוכנה להביא בתנאי שיהיה רשום שהיא הביאה.
בעלי ואני חושבים שעדיף שיהיה רשום שם כולל "מכל האמהות", כי זה פשוט לא יפה, ולא נעים שבמסיבה ניתן מתנה שרשום אליה רק כמה שמות של אמהות, והשאר מה?!
אלה שלא הביאו, אני דנה אותן לכף זכות, שבאמת יכול להיות שאין להן (ויש משפחות כאלה שזה הלחם והחלב שלהם),
ואני גם מבינה אותה, שחשוב לה שהגננת תדע שהמתנה הזאת גם ממנה,

מה עושים? יש דרך לגשר בין ההדורים?

• הוסף לסימניות
לדעתי, לא צריך לפרט איזו אמהות הביאו את המתנה.
זה מאוד לא יפה ולא נעים - גם לגננת.

אם זה התנאי של האמא הספיציפית הזו, אז תגידו לה בצורה אסרטיבית שלא יהיה פירוט של השמות. ואם זה לא מתאים לה, בבקשה, שתקנה לבד.....

• הוסף לסימניות
תסבירי לה את זה.
תשתפי אותה בקושי ותתייעצי איתה.
תגידי שחשבת שלא נעים לך ומה היא אומרת ותנווטי את זה לכך שתשאלי עוד אמהות וככה תגבשו דעה.
תשאלי אמהות נוספות ראליות, ותחליטו באופן גורף לא לכתוב שמות.

(כתיבת שמות מזכירה לי את ימי הגן. אם היא רוצה שתצרף ברכה מעוטרת.
אגב, זה סתם רעיון להציע לכל אמא לכתוב כמה מילים על פתק ולעשות מזה מין פסיפס של מחמאות עם מלא פתקונים שמודבקים על בריסטול גדול למזכרת, כך היא תוכל לבטא את הערכתה ולהראות לגננת שהיא אכן השתתפה וחשבה עליה).

• הוסף לסימניות
בהרבה מקרים האמהות שלא משלמות עושות זאת כי הן מעדיפות לקנות לבד מתנה ולא בגלל שזה הלחם והחלב, אני מאמינה שזה מה שעומד מאחורי הבקשה שלה.
השאלה גם כמה אחוזים מהאמהות משלמות
בגן של ביתי שנה שעברה שילמו 8 אמהות בלבד מתוך כל הגן , יצא סכום גדול מאד לכל אחת
במקרה כזה אני כן חושבת שצריך לרשום,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1287622:
תסבירי לה את זה.
תשתפי אותה בקושי ותתייעצי איתה.

לדעתי לא, משום שזה יהווה פתח להתנגדות, ואח"כ יכול להיות קשה יותר.

• הוסף לסימניות
גם אני חושבת שצריך לרשום....
בתור גננת לשעבר, קבלתי מתנה והיה כתוב שזה מכל האמהות..... אמרתי תודה לאמא והיה הגיבה שהיא לא יודעת על מה מדובר?!?! :cool::eek::rolleyes: כבר לא ידעתי למי להודות ולמי לא.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;1287626:
בהרבה מקרים האמהות שלא משלמות עושות זאת כי הן מעדיפות לקנות לבד מתנה ולא בגלל שזה הלחם והחלב, אני מאמינה שזה מה שעומד מאחורי הבקשה שלה.
השאלה גם כמה אחוזים מהאמהות משלמות
בגן של ביתי שנה שעברה שילמו 8 אמהות בלבד מתוך כל הגן , יצא סכום גדול מאד לכל אחת
במקרה כזה אני כן חושבת שצריך לרשום,

או שלפחות להדגיש שהולכים לכתוב שמות

• הוסף לסימניות
לדעתי תלוי מה אחוז האמהות שהשתתפו, אם שתיים שלוש אימהות לא השתתפו מסיבותיהן שלהן (אולי שאין להן) אז בוודאי לא לרשום, אבל אם המתנה היא מכמה אימהות כשיותר מחצי לא שילמו אז כדאי לעשות מה שמלפפון כתבה עם הפתקיות האישיות.
אני אישית פעם השתתפתי במתנה לגננת שרוב האימהות השתתפו בה ובמסיבה עצמה כל מי שהשתתפה רשמה את השם שלה ולמרות שהשתתפתי ההרגשה שלי לא היתה נעימה עם זה, אם רוצים לרשום צריך שזה יהיה בצורה מאוד עדינה וקצת עקיפה, ובמקרה שרק כחצי שילמו.

• הוסף לסימניות
אני עובדת במקום כזה שתמיד כשנותנים מתנה (ללידה או אירוע אחר)רשום מי השתתף ואני חושבת שזה לא רע... לכל אחד הזכות להחליט האם להשתתף או לא.
מסיבה זו אני לא מציעה את עצמי לאסוף כסף אלא קונה משו קטן לבד(למרות שמדובר ב4 גננות)

• הוסף לסימניות
תציעי לה לרשום את שמה בשם כולן:

אמא של XYZ
בשם כל אימהות הגן.

• הוסף לסימניות
אני מבינה את המקום שלה מנסיון שפוגשים כאלה שאיכשהו לא משלמות ובונות על זה שהגננת לא תדע מי שילמה... לא נראה לי במזיד כמו שאיכשהו הן שוכחות וכו'... את יודעים איך זה. ובתכל'ס את אוספת, מתאמצת, קונה, כותבת ברכה וכן הלאה, ויש כמה פרזיטים שנהנים על החשבון. לדעתי אם למעלה משלוש ארבע אמהות לא שילמו כדאי לידע בדרך כל שהיא מי האמהות שכן שילמו אבל בצורה אלגנטית והציעו פה כמה דרכים. החיסרון המהותי הוא שהגננת לא מעריכה את הסכום שכל אם שילמה כי הוא נמוך משמעותית בגלל אלו שחמקו מהענין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה