ייעוץ לגבי מחשב לתלת מימד

• הוסף לסימניות
שלום רב
לקראת קניית מחשב לעריכ ולתלת מימד.
1. מתלבטת בין המעבדים האלו:
Intel Core i7-6900K שיש לי בו יותר זיכרון מטמון וליבות לרינדורים.
או
Intel Core i7-6850K שיש לי בו יותר מהירות ליבה.
2. מארז
זה http://www.corsair.com/en/graphite-series-780t-white-full-tower-pc-case
זה http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-series/define-r5-white
או זה http://www.corsair.com/en/carbide-series-quiet-600q-inverse-atx-full-tower-case
או שיש לכם המלצה למשהו אחר, אני רוצה מארז גדול שיהיה לי אפשרות להוסיף עוד כ. מסך או כוננים קשיחים, איכותי שיחזיק לי להרבה שנים ושקט. בנוסף מעדיפה עיצוב מינימליסטי לבן כמו הפרקטל R5.
3. האם הלוח אם הזה מספיק איכותי? Asus X99-A II
דרישות: לא עושה OC, מקום ל-128 GB זיכרון, איכותי, שיהיה לי אפשרות להוסיף עוד כ. מסך.
4. לגבי SSD, האם אכן כדאי M2? והאם כדאי לחלק 2 כוננים אחד להתקנות ואחד לפרויקטים. מה ייתן לי את האפקט מהירות הכי חזק?
ממש תודה רבה לעוזרים/ות

• הוסף לסימניות
הערה קטנה לגבי כונני M.2 :
לוודא שהכונן עובד ב NVMe וגם שהלוח אם תומך בכונן כזה (יש כונני M.2 שעובדים בדיוק כמו SATA)

• הוסף לסימניות
לגבי זיכרון מטמון במעבד,
האם הוא יותר חשוב או מהירות ליבה יותר חשוב?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנה פכמן;2428502:
הערה קטנה לגבי כונני M.2 :
לוודא שהכונן עובד ב NVMe וגם שהלוח אם תומך בכונן כזה (יש כונני M.2 שעובדים בדיוק כמו SATA)

לא לגמרי מדוייק

יש כוננים שהם NVME אבל יותר איטיים למשל מהמקבילים שלהם שהם AHCI.
למשל SM951 של סמסונג עובד ב AHCI ומהיר פי2.5 לפחות מה PM951 שעובד ב NVME.
יש עוד הרבה דוגמאות.

בגדול יש 3 סוגים של SSD ב M2

1. SATA שהם בדיוק כמו SSD רגילים
2. PCIE AHCI - שהם מחוברים ישירות לערוץ ה PCIE ובכך עוקפים את המגבלה של SATA3 של 550 MB לשניה בערך.
3. PCIE NVME - כנל אבל עובדים בפרוטוקול חדיש יותר, שממקסם את ביצועי ה SSD במיוחד בפעילות של מספר קבצים גדול בו זמנית.

בפועל מנסיון שלי בהרבה דגמים , עצם המעבר ל PCIE הוא כבר מאוד משמעותי , ההבדל בין AHCI ל NVME מורגש רק בשרתי עם פעילות קבצים מאוד אינטנסיבית.

עוד נקודה,

בהרבה לוחות (בעיקר ב X99) החיבור M2 מאוד מוגבל , דהיינו רק X2 ולא X4 וגם PCIE2 ולא PCIE3 , מה שמוריד את היצועים של ה SSD לפחות מחצי.
אפשר לפתור את זה עי מתאם M2 ל PCIE.

מצב תמונה (הראשונה) של SM951 בלוח X99-WS של אסוס (לוח מאוד יקר) והוא נותן רק 812 מב לשניה, ואילו בלוח Z170 הכונן הזה נתן 2200.

עוד נקודה,
הרבה פעמים זה זול יותר לקחת שני SSD רגילים לחבר אותם ב RAID0 מאשר לקחת M2 PCIE , אתה מקבל 1000מב לשניה שזה מה שתקבל מ M2 ממוצע בפחות מחיר.
בדכ גם הביצועים יהיו טובים יותר אבל אין לי כוח להסביר.

ולדובדבן ,

התמונה השניה

זה שני כונני SM951 מחוברים ב RAID0

קבצים מצורפים

• sm951 x99.jpg
    KB 198.3 · צפיות: 20
  • sm951 raid0.PNG
    KB 445.3 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
וואהו, תודה רבה

הלוח אם הוא: Asus X99-A II
דיסק SSD להתקנות ומערכת:
Samsung SSD 250G 960 EVO NVMe M.2
דיסק SSD לפרויקטים:
Samsung SSD 1TB 850 Pro 3D VNAND flash 2.5
+דיסק קשיח רגיל לאכסון

מה דעתך? יש מה לשפר/להחליף?
תודה תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה