ייעוץ למלמד

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
אני מלמד ואני מחפש מקום להתייעצות.
חדר המורות כאן מאוד פעיל, אבל משום מה בחדר המורים אפילו נושאים אני לא יכול להוסיף.
בעיקר כרגע יש לי שתי שאלות.
א. אני מחפש דרכי התמודדות עם אלימות בכיתה, איך לטפל בעניינים אלה בלי להעלות אותם לשיח הכיתתי, שזה כידוע גורם ליותר אלימות.
ב. אני מחפש המלצות לאיזה שיעורים להקשיב, לדוגמה בנושא הנ"ל. חיפשתי את המילה "אלימות" בקול הלשון, ולא יצאה לי אפילו תוצאה אחת.
תודה
ובתקווה לפריחת ה'חדר'

• הוסף לסימניות
יש פורום מלמדים ומחנכים
יש שם מלמדים מעולים ומנוסים
להצטרפות תלחץ על הקישור הזה
1625050744541.png

ברוך הבא
המנהל הוא @הוא היה אומר - תוכל לעזור ?
ונראה לי שדיברו על זה שם

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
טוב. נחכה בסבלנות
תודה לכם.
נ.ב. אולי תמליצו אצלו עלי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שלום וברכה
חדר המורות כאן מאוד פעיל, אבל משום מה בחדר המורים אפילו נושאים אני לא יכול להוסיף.
בעיקר כרגע יש לי שתי שאלות.
א. אני מחפש דרכי התמודדות עם אלימות בכיתה, איך לטפל בעניינים אלה בלי להעלות אותם לשיח הכיתתי, שזה כידוע גורם ליותר אלימות.
ב. אני מחפש המלצות לאיזה שיעורים להקשיב, לדוגמה בנושא הנ"ל. חיפשתי את המילה "אלימות" בקול הלשון, ולא יצאה לי אפילו תוצאה אחת.
תודה
ובתקווה לפריחת ה'חדר'
לא יודע אם הצלחת להיכנס לפורום מלמדים החשוב או לא, ולכן ברשותך אגיב פה....
ראשית תרשה לי לחלוק על דבריך, העלאת הנושא בחכמה לא בהכרח גורם ליותר אלימות...
שנית, אני לא יודע באיזה כיתה מדובר, אני כן יודע שאני כמלמד בס"ד כיתה ג', קיבלתי בתחילת השנה כיתה שהייתה השיא של האלימות, לא היה יום שהם היו בכיתה ב' שלא היה מכות... וכבר שבוע אחרי תחילת אלול זה מוגר בכמעט 90% ועד לפני שבועיים שקצת חזר כמעט ולא היה מכות במשך השנה, שהרבה הורים כבר לא האמינו שזה אי פעם יקרה... ובס"ד זה קרה, כן עם שיח כיתתי, כי החשוב זה לא ה"שיח" אלא איך עושים את ה"שיח" ועד כמה אתה החלטתי בעניין, ועד כמה אתה מאמין בעניין, ועקבי, ואז זה יכול להצליח...
כשם שחלקתי עליך מותר גם לחלוק עלי, ואשמח לשמוע עוד רעיונות , תמיד זה יכול להועיל

• הוסף לסימניות
לא יודע אם הצלחת להיכנס לפורום מלמדים החשוב או לא, ולכן ברשותך אגיב פה....
ראשית תרשה לי לחלוק על דבריך, העלאת הנושא בחכמה לא בהכרח גורם ליותר אלימות...

כשם שחלקתי עליך מותר גם לחלוק עלי, ואשמח לשמוע עוד רעיונות , תמיד זה יכול להועיל
אני שמח שאתה חולק עלי, משום שזה מראה שאתה לוקח את הדברים ברצינות.
המצב בכיתתי הוא לא אלים כמו שהמילה נשמעת. הוא מצב שבכל תחילת שיעור באים אלי לספר על בוקס או בעיטה, על הצקה או דחיפה.
הייתי יכול לפטור אותם ולהסביר להם שזה קטנוני להתלונן על כך, אבל החשש שלי זה שהם יתחילו לעשות זאת לאחרים כי זה הרי סתם משהו קטן, ככה הרב'ה אמר.
אז להעניש?!
כל תחילת הפסקה יעמדו שורה של תלמידים, ליד חדר המלמדים, על הבוקסים והבעיטות האלו, ואפילו ל5 דקות.

אז הרעיון הוא בעיקר שיח, ואני מאמץ את ראשי ולא מוצא מה לומר להם, בין אדם לחבירו?! מצוות?! תורה?!...
הוא נתן לי בעיטה מה אתה מביא לי עכשיו את ה'.

בכל אופן אם אתה כזה בעל נסיון, אשמח אם כוחך בידך, לשמוע ראשי פרקים כיצד מתמודדים עם זה.
תודה מראש

• הוסף לסימניות
לרב יחיאל יעובזון יש הרצאות מצוינות בחינוך.
הוא עצמו חינך ולימד נערים במקומות לא רגילים, עם קשיי התנהגות מיוחדים, והוא מביא בהרצאותיו דוגמאות מאלפות.
אני מחפש את הכפיל שלו.
עליו אני הכי סומך בחינוך, אבל ההרצאות לא ברורות ומעייפות אותי.

• הוסף לסימניות
בלי ועם קשר, יש מצב שפותחים כאן פורום רגשות.
לחלק מכם זה יישמע מוזר עד כדי טירוף, אבל לחלק השני שמבין מה אני מתכוון זה יישמע גאוני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה