ייעוץ לעיצוב יחידת דיור

• הוסף לסימניות
רוצה לייחד 2 חדרים מתוך ביתי ליחידת דיור
בסך כולל של 20 מ"ר

נא עצותיכן, על אילו דברים להקפיד
מה לבקש מבעל המקצוע
ממה להיזהר
מה לא לעשות בשום אופן
על מה לא לוותר שיהיה

כל עצה, תיבדק בתשומת לב

תודה רבה למי שמקדישה מזמנה להשיב לי

• הוסף לסימניות
אל תוותרי על מעצבת פנים טובה!!!!!!!!!!!
זה לא להאמין לראות הבדלים בתכנון נכון ומקסימלי...
אנחנו תכננו עכשיו אצל ליבה ארזי @אמא של חני . לא האמנתי לראות מה היא הכניסה בשטח, חשיבה על כל פרט קטן, ממש עד לנקודות הקטנות ביותר.
לפי דעתי זה הדבר שהכי חשוב ביחידת דיור.
וכמובן העיצוב הסופי, ההום סטיילינג עושה את ההבדל...

• הוסף לסימניות
יש לך שם וטלפון של הום סטיילינג מנוסה שהכרת אותה?

• הוסף לסימניות
אני תכננתי גם ב16 ו15 מ"ר. זו מומחיות מיוחדת של ניצול שטח שיש לנו ברוך ה' כאן במשרד.
אז קודם כל, זה אפשרי בהחלט. אלא אם כן יש לך מבנה מוזר וזרוע עמודים ומפלסים. כלומר, לכל כלל יש יוצאים מן הכלל. שני חדרים שלמים ויפים לא נשמעים לי מקרה כזה, לכן אני מעזה לשער בבטחה שאדריכלית טובה תעשה לך עבודה נהדרת.
מאוד כדאי שתנסי להכניס ספה, ספונת, או אפילו כורסה בתוך כל זה. זה נותן תחושה של בית ולא רק שנכנסת למטבח ובו את הולכת לחיות. עוד עצה: לא להפריד בין הסלון והמטבח (אם כי אעשה השתדלות שלא תצפי במטבח מייד כשתפתחי את דלת הכניסה). פשוט אין לך מספיק מקום לזה. והשוכרים הפוטנציאליים גם לא מצפים ממך שתערכי הפרדה כזו.
בספר העיצוב (המהמם, מותר להגיד?) "חלונות" הקדשתי פרק שלם לתכנון דירות עבור זוגות צעירים מנקודת המבט החרדית, ממליצה לך לקרוא. ניתן להשיג בספריות או אצלי וכן בחנויות מסויימות.
בהצלחה!
ציפורה

• הוסף לסימניות
אני תכננתי גם ב16 ו15 מ"ר. זו מומחיות מיוחדת של ניצול שטח שיש לנו ברוך ה' כאן במשרד.
שאלת גם את הזוגות שגרו שם.
יכול להיות שהיה שם הכל, אבל...
השאלה איך היה להיות בתוך זה
נשמע לי מזעזע ביותר

(ואולי גם לכן הזוגות אח"כ גרים אצל ההורים כל היום, והולכים ללון בפנימייה)

• הוסף לסימניות
בימנו סביר:) :mad::mad::(
תלוי איפה גרים. מומלץ מאד לבדוק מה קורה באיזור, בכמה משכירים ואיזה יחידות עומדות ריקות ולמה.
לפני שנכנסים למבצע כזה.
(גרה באיזור סופר סופר מבוקש. יחידה של 25 מ"ר בקומה 3 עומדת ריקה כמה חודשים בשנה והתחלופה היא כל 3 חודשים)

• הוסף לסימניות
כנ"ל
אחותי שכרה באזור סופר מבוקש
לא היה יחידות פנויות
לקחה משהו קטן ממש (אבל יותר קרוב ל 30 מ"ר מ20)
עם ניצול ותכנון, יחידה יפיפייה, רואים שהיתה שם מעצבת אלופה.
בפועל- השתגעה, לא היה לה מקום לשום דבר שזז מחוץ למשבצת
(תליית כביסה- היה לה מייבש, רק למען ד' הוא הורס בגדים טובים, ולא היה איפה לתלות)
היה לה מאוד קשה לבשל שם (לא מדברת על אפיה בכלל)
לא יכלה לעשות שבת לבד
היא סבלה שם קשות
עד שהסתיים החוזה
ונשמה לרווחה...

• הוסף לסימניות
אני גרתי ב18 מ"ר
דווקא היה ממש כיף
היא היתה דירה מתוקה ומושקעת מאוד למרות הגודל הקטן
מה שהפריע בה וגרם לנו לעזוב בסופו של דבר היה החלונות הקטנים שהיו
דירה מתחת לאדמה
אבל עם הגודל דווקא הסתדרנו(היא היתה באמת מתוכננת מדהים)

• הוסף לסימניות
אני גרה כיום בפחות מ20 מ"ר

יש תכנון פצצה

אבל-מחכה כבר ליום שיגמר החוזה

זה נורא-מבחינתי טעות לגור בגודל כזה

• הוסף לסימניות
כזו"צ יצא לנו הרבה להשכיר יח"ד לחגים וכו'
אחת הבעיות הנפוצות- חוסר השקעה.
  1. ביחידה אחת הכל היה רעוע, המחיצה בין הכיורים זזה, תאורת הלד מטה ליפול, רשרושים מהתקרה הפחידו אותנו חדשים לבקרים, פחדנו שעוד רגע יתמוטט על ראשנו הבית... ובנוסף להכול קיבלנו חבטות מהתקרה הנמוכה [קומת גג]. יש לציין שהיח"ד הייתה מעוצבת ומשופצת להפליא...
  2. דירה אחרת הייתה יותר טובה, רק שהריהוט היה כל כך רעוע: שולחן שבלתי אפשרי לשבת שני בני הזוג יחד מפני שכשאחד מהם כותב, השולחן מתנועע, והכיסאות - כשקמים מרגישים כאילו הם מתפרקים. היינו צריכים למצוא לכל הריהוט הנ"ל מקום ולהביא אחרים :(
  3. יש דבר נוסף שמשכירים שוכחים לחשוב עליו: פרטיות עבור הזוג הצעיר!!! לפעמים לא משקיעים בקירות. אנחנו שמענו את הזוג מעבר לקיר, ומסתמא גם הם אותנו... כמעט בלתי אפשרי לחיות כך!
  4. רשתות על החלונות- למנוע עגמת נפש שזה אומר: לטאות, מקקים, זבובים, עכבישים ויתושים...
  5. יח"ד שהייתה נראית לנו גדולה אבל לאחר שעברנו הסתבר שהתקרה כ"כ נמוכה - היינו צריכים לנסר את הספריה, לקנות מלא פתרונות אחסון וכו', בקיצור שיגעון...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מנסין שלי כשחיפשנו דירה לביתי
דירות בגודל 35-45 נחטפו
פחות מזה עמדו שוממות המון זמן
ויש כאלה שאני רואה עד היום שמפרסמים אותן
למרות שהתכנון על פניו היה נראה בסדר
והמחיר היה ברצפה
בפרט היום שההמלצה של המדריכים/ות היא חד משמעית לחפש יחידות גדולות בגלל הקורונה והבידודים
אם את בכל זאת לא מוצאת מאיפה להגדיל את היחידה
אז חובה תכנון מלא עד הפריט האחרון
ריהוט חזק ונוח
לדוגמא מאד מפריע לי אצל ביתי שהפירזול בארונות מטבח נעשה הכי זול שיש מה שיוצר קושי לפתוח את הארונות והמגירות
גם כך הן קטנות ולא נוחות אז בנוסף גם צירים קשים לפתיחה זה פשוט סיוט :(

ולקחת בחשבון שעדין המחיר יהיה בהתאם

• הוסף לסימניות
היום הראשי ישיבות והמשגיחים, אומרים לחתנים שלא להסכים בשום אופן ליחידות קטנות.
אפשר לתכנן יחידות קטנטנות שמנוצלות היטב (ע"י מעצבת פנים), אבל זה לא הוגן כלפי הזוג.
ידוע לי במקום שאני גרה, שזוגות לא לוקחים היום יחידות של 30מ"ר אפילו. הן עומדות ריקות זמן רב.
זוגות מעדיפים דירות קטנות וישנות (סביב 40 מ"ר ומעלה) על פני יחידות יפות, מושקעות ופיצפונות

• הוסף לסימניות
אפשר לתכנן יחידות קטנטנות שמנוצלות היטב (ע"י מעצבת פנים), אבל זה לא הוגן כלפי הזוג.
אפשר לכתוב הכל נגד יחידות קטנות חוץ מלומר שזה לא הוגן אף אחד לא מכריח שום זוג לשכור יחידה שלא מספיק גדולה בשבילו

• תודה
Reactions: nar
  • הוסף לסימניות
הזוג עצמו לא יודע מספיק. אפשר לומר שההורים מחפשים משהו מוזל ותוקעים אותם ביחידה פיצפונת, והם לא מבינים בזה

• הוסף לסימניות
תלוי איפה גרים. מומלץ מאד לבדוק מה קורה באיזור, בכמה משכירים ואיזה יחידות עומדות ריקות ולמה.
לפני שנכנסים למבצע כזה.
(גרה באיזור סופר סופר מבוקש. יחידה של 25 מ"ר בקומה 3 עומדת ריקה כמה חודשים בשנה והתחלופה היא כל 3 חודשים)
20 מטר ליחידת דיור?
נראה לי בלתי סביר
שאלת גם את הזוגות שגרו שם.
יכול להיות שהיה שם הכל, אבל...
השאלה איך היה להיות בתוך זה
נשמע לי מזעזע ביותר
(ואולי גם לכן הזוגות אח"כ גרים אצל ההורים כל היום, והולכים ללון בפנימייה)
עשיתי לפני הרבה שנים יחידת דיור במחסן 24 מ"ר
מהיום הראשון זה תפוס כל הזמן, ובדרך כלל כאשר המשפחה מתרחבת, [נולד הילד השני !!!] הזו"צ עוזב את היחידה.
ואז מתחיל המריבות בין המאורסות הטריות שרואות את היחידה ומתווכחות מי תפסה הראשונה. והמחיר בשמים....
תכננתי לבד את העיצוב של היחידה, אבל המעצבת פנים הוזיזה לי כל קיר בכמה ס"מ, כדי שמיטת התינוק ושידת ההחתלה יכנסו בצורה הכי נוחה.
הכל עניין של סייעתא דשמיא, ותודה גדולה למעצבת הפנים שעשתה עבודה נהדרת, במחיר מעולה.

• הוסף לסימניות
אפשר שם וטלפון של המעצבת שלך?

• הוסף לסימניות
תגידו איפה אתם גרים שאלו הגדלים? 20 מטר? ה' ישמור.
אני בירושלים וכעת יש שפע של יחידות פנויות כי כל הזוגות הולכים על מינימום 45 מטר.
הבעלים מורידים את המחירים למחירי רצפה, 2800 לדירות יוקרתיות ואף אחד לא מסתכל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה