דרוש מידע ייעוץ מס, כדאי ללמוד?

• הוסף לסימניות
בקיצוררר...
אם אני רוצה לעבוד בחברה בתור שכירה אין כ"כ הבדל בין יעוץ מס להנהלת חשבונות מבחינת השכר??
חשוב לי מאודד..
כי עצמאית אני לא אהיה!!!

• הוסף לסימניות
תראי, זה כמובן מאוד תלוי לאיזה מקום את נופלת. מה התפקיד שמייעדים לך.
אני כן מאמינה שיש שינוי בשכר.
אבל הוא לא כל כך משמעותי...
היום כמעט כל מנהלת חשבונות יכולה לעשות כמעט את אותם דברים שיועצת מס עושה.

• הוסף לסימניות
סורי על ההקפצה,
פשוט זה האשכול עם הכי הרבה יועצי מס...
אני שמעתי הרבה על כך שיעוץ מס הוא מקצוע משעמם,
אשמח לדעת האם זה נכון,
וכן אם אני למדתי הנה''ח וממש השתעממתי בחלק של המאזן, דוחות רווח והפסד וכו'
האם זה אומר שאני לא אהנה לעבוד ביעוץ מס?
כלומר האם דוחות של יעוץ מס הם דומים או מזכירים דוחות של הנה''ח
(בבקשה רק ממי שעבדה או עובדת ביעוץ מס)
תודה ענקית!

• הוסף לסימניות
זאת שאלה מאוד אינדיבידואלית
כמו כל תחום בחיים , האחד מתחבר, השני פחות..
אני אישית נהנית לעבוד בתחום. אני כן חושבת שיש בעבודה גיוון כלשהו
דוחות, הצהרות הון, משכורות, תשלומים, וכד'...
אבל בטוחה שיש כאלה שיגידו שזה תחום משעמם..

• הוסף לסימניות
בתור אחת שעשתה גם חלק של ייעוץ מס בדוחות שנתיים לעצמאיים,הצהרון הון וכל מיני
וגם הנהלת חשבונות בחברות
ברור שהנהלת.לשבונות יותר כיף ומתבגר מאשר ייעוץ מס שזה דו"ח שנתי אצל כולם אולם דרישות למסמכים ואותו דרך לחישוב הכנסות
אבל אם את מחפשת מקצוע לא משעמם אז לא יודעת אם בכלל את בכיוון של חשבונאות וכספים.
לא הייתי קוראת לעבודה משעממת שיש מע"מ חהגיש ומשכורות
אבל זה יותר לחץ מאי שעמום
כי לכאורה אם את מקצועית ויודעת לסגור תיקים ברמה חודשית וזה תיקים רבנים אז ברור שמשעמם.אבל מותר להשתעמם גם בעבודה....אצלי זה לא פרנטר לבחירת מקצוע
תנסי לברר איזה תחום אחר מתאים לך ולא יהיה לך משעמם.

• הוסף לסימניות
היום כמעט כל מנהלת חשבונות יכולה לעשות כמעט את אותם דברים שיועצת מס עושה.
הרשי לי לחלוק עלייך. באותה המידה אני יכולה לומר גם שמנה"ח יכולה לעשות עבודה של רו"ח - ואני באמת מאמינה שאם מלמדים מנה"ח עם קצת ראש את העבודה המעשית היא תדע לעשות אותה כל הבעיה כאן היא בהכשרה ובהכשרה יש הבדל גדול בין הלימודים של הנה"ח, ייעוץ מס וראיית חשבון

• הוסף לסימניות
סורי על ההקפצה,
פשוט זה האשכול עם הכי הרבה יועצי מס...
אני שמעתי הרבה על כך שיעוץ מס הוא מקצוע משעמם,
אשמח לדעת האם זה נכון,
וכן אם אני למדתי הנה''ח וממש השתעממתי בחלק של המאזן, דוחות רווח והפסד וכו'
האם זה אומר שאני לא אהנה לעבוד ביעוץ מס?
כלומר האם דוחות של יעוץ מס הם דומים או מזכירים דוחות של הנה''ח
(בבקשה רק ממי שעבדה או עובדת ביעוץ מס)
תודה ענקית!
בתור אחת שעובדת בייעוץ מס, והייתה בעברה מנה"ח אני יכולה להגיד לך שאני באופן אישי יותר התחברתי לעבודה בייעוץ מס

• הוסף לסימניות
לכן דעתי היא.
למי שלא חושבת שיהיה אי פעם עצמאית.
ללכת ללמוד הנהלת חשבונות ראשית וחשבות שכר.
ועוד מקצוע אחר לגמרי בשביל ההתפתחות האישית או ההנאה
אין עניין להתענות ולעבור 15 מבחני מועצת
וללכת לעבוד כל החיים במשרד רו"ח
אם את הולכת ללמוד ראיית חשבון
תלכי על הגדול או בשאיפה.
להיות מבקרת בחברה או לפתוח משרד.
אם כל חייך תעבדי במשרד רו"ח
אז חבל על זמנך
תלמדי את המנמום ....זה מספיק
מנסיון
אני בתור אחת שלא למדה ייעוץ מס
מקבל פי 2 או 3 מבנות שלמדו יעוץ מס והעבודה היחידה זה במשרד יועץ מס בתיקים הפטורים או העצמאיים ואולי אם המנהלת פרגנה לה נתנה לה משכורות לעשות ואחי חברה או שתיים.אלא אם כן הן עצמאיות
ואני כמנהלת חשבונות ראשית עשיתי חברות כבדות עד להגשה לרוח
ואחכ התקדמתי למנהלת חשבונות ראשית בחברה.
הן עדיין במשרד יועץ מס.......

• הוסף לסימניות
בקיצוררר...
אם אני רוצה לעבוד בחברה בתור שכירה אין כ"כ הבדל בין יעוץ מס להנהלת חשבונות מבחינת השכר??
חשוב לי מאודד..
כי עצמאית אני לא אהיה!!!
מאוד תלוי בך. הגיע הזמן שיועצת מס שלמדה כ"כ הרבה והשקיעה בארבע בחינות מועצה לא קלות בלשון המעטה תדע להעריך את עצמה ולבקש בהתאם (לפחות 80 לשעה במרכז ו70 בצפון )

• הוסף לסימניות
מאוד תלוי בך. הגיע הזמן שיועצת מס שלמדה כ"כ הרבה והשקיעה בארבע בחינות מועצה לא קלות בלשון המעטה תדע להעריך את עצמה ולבקש בהתאם (לפחות 80 לשעה במרכז ו70 בצפון)
אבל יועצת מס
היא רלוונטית רק למשרד.
כי שום חברה לא לוקחת יועץ מס הם צריכים רו"ח. או מהלת חשבונות שתגיש לרוח.
ואם אפשר לקבלת מנהלת חשבונות פשוטה שיודעת מצוין לעשות את העבודה של היועצות מס..
לא עכשיו לשבת ולייעץ.ללקוחות זה גם יועצת.מס מתחילה כם כל הכבוד ללימודים לא תעשה את זה.
אז למה שישלמו לה כזה סכום?
הפטורים והעצמאיים משלמים למשרדים לא סכומי עתק
אין הגיון שיתנו את זה למשהי שעברה מבחנים....
גם הלימודים והפועל בכלל לא מתקרבים....
כמו שכבר כתבו משהי עם מספיק רראש יכולה גם לעשות את העבודה של רו"ח
ההבדל היחיד שאסור לה לחתום....

• הוסף לסימניות
אבל יועצת מס
היא רלוונטית רק למשרד.
כי שום חברה לא לוקחת יועץ מס הם צריכים רו"ח. או מהלת חשבונות שתגיש לרוח.
ואם אפשר לקבלת מנהלת חשבונות פשוטה שיודעת מצוין לעשות את העבודה של היועצות מס..
לא עכשיו לשבת ולייעץ.ללקוחות זה גם יועצת.מס מתחילה כם כל הכבוד ללימודים לא תעשה את זה.
אז למה שישלמו לה כזה סכום?
הפטורים והעצמאיים משלמים למשרדים לא סכומי עתק
אין הגיון שיתנו את זה למשהי שעברה מבחנים....
גם הלימודים והפועל בכלל לא מתקרבים....
כמו שכבר כתבו משהי עם מספיק רראש יכולה גם לעשות את העבודה של רו"ח
ההבדל היחיד שאסור לה לחתום....
דווקא לאחרונה כן יצא לי לשמוע על חברות שלוקחות יועצת מס
והיתרון של יועצת מס זה שהיא יכולה להיות עצמאית ומי שפחות בכיוון אז אולי באמת לא שווה לה.
בכ"א מה שאני באה להגיד שיועצת מס כן צריכה לדרוש על הלימודים. ושכל משרד יעשה את השיקולים שלו עם לקחת אותה או מנה"ח (אגב במשרד שאני עובדת בו למשל בחיים לא יתנו למישהי לעשות עבודה שאין לה הכשרה אליה גם אם היא תהיה הכי חכמה בעולם)

• הוסף לסימניות
תודה לכל העונות!
לגבי גיוון- כמה מעניינת העבודה?
מה זה אומר לעשות דוחות כל היום?
זה רק להזין נתונים?
ולגבי הנה''ח סוג 3, יש במה לעבוד עם התעודה?
מה התפקיד שמקבלים פחות או יותר ומה השכר?
תודה ענקית

• הוסף לסימניות
מאוד תלוי בך. הגיע הזמן שיועצת מס שלמדה כ"כ הרבה והשקיעה בארבע בחינות מועצה לא קלות בלשון המעטה תדע להעריך את עצמה ולבקש בהתאם (לפחות 80 לשעה במרכז ו70 בצפון )
רציני זה השכר שלך??

לפני כמה זמן סיימת את הלימודים?

• הוסף לסימניות
בקיצוררר...
חשוב לי מאודד..
כי עצמאית אני לא אהיה!!!
למה באמת לא ;) ;)

• הוסף לסימניות
אני מתלבטת אם כדאי לי ללמוד את המקצוע, אשמח לחוות דעת ממישהי שלמדה/ לומדת
מה רמת הקושי? יש ביקוש למקצוע? האם זה עדיף על פני ראיית חשבון?
אשמח לקבל תשובות גם על חלק מהשאלות. תודה מראש!!
לא רוצה לבאס אבל אל תשכחי שעכשיו ירד התכנות בגלל הבינה מלאכותית וכולם בסמינרים
(לפחות אלו שאני מכירה) הולכות למקצוע...

• הוסף לסימניות
רציני זה השכר שלך??

לפני כמה זמן סיימת את הלימודים?
לי כן, וסיימתי לימודים לפני 5 שנים אבל הנסיון בפועל שלי קרוב יותר ל3 שנים.. במרכז.

בנוגע לרמת העניין- כן, זה עבודה מאתגרת ומלמדת. לא חזרתית ושעממת כמו שנשמעת.. בשום אופן לא רק להזין נתונים, מי שדמספיק מתקדמת יש תמיד עניין ודברים מורכבים יותר, בסוף סדר היום מורכב מכמה וכמה מטלות, כל אחת שונה אחת מהשנייה, אם זה הנהלת חשבונות טכנית יותר לחישובי מס מורכבים ויצירתיים, וקל לעבור מדבר לדבר ולסדר את סדר היום כך שבימים עייפים יותר מתמקדים בדברים פחות מאתגרים ויותר מונוטוניים- פלוס לדעתי אין בהרבה מקומות עבודה אחרים.
כן, זה לא עכשיו שיא היצירתיות, יש את הבדיחה שהשימוש במדגישונים זה כל היצירתיות שהמשרד מספק... אבל לי באופן אישי קל לעשות חלוקה בין תחביבים לעבודה. בעבודה עושים עבודה אינטלקוטאלית, מעניינת, מספקת- בשום אופן לא משהו שהייתי עושה בשעות הפנאי שלי (כמו שלא הייתי פותרת ספר מתמטיקה להנאתי האישית), אבל ככה קל להפריד בין העבודה לחיים, ובחיים עצמם יש מספיק עניין, ומקום להיות יצירתיים.

בקיצור, למי שיש את הראש ואת היכולת לעבוד במשהו טיפה יותר אפור... כן הייתי ממליצה על ייעוץ מס

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה