יישובים בארץ ישראל.

• הוסף לסימניות
שלום!
הייתי רוצה לדעת איך נראו היישובים החקלאיים בארץ ישראל בשנת תשי"ב.
רציתי בעיקרון את היישוב נתיבה,
אבל זה הבנתי שלא מוצאים.
אז לא אכפת לי סתם יישובים חקלאיים בשנה זאת או בערך,
כי אני צריכה לבנות סצנא למצגת של היישוב,
ואין לי מושג איך היישובים החקלאיים היו נראים?
בתים נמוכים?
עושים מלבנים? מעץ?
ויש לי אינטרנט חסום לתמונות.
וכו'
אין מילים לכולם!!!!!!!
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
תני שם של ישובים ונשתדל לחפש

• הוסף לסימניות
ראשון לציון לא נחשבה ליישוב חקלאי, בוודאי לא בשנת תשי"ב. מי שיכול למצוא תמונות מכפר אחים, ניר בנים, באר טוביה מאותו זמן יקבל מראה מתאים.
ככלל, הבתים היו חד קומתיים, חלקם בנויים על עמודים נמוכים (בגובה מטר-מטר וחצי) עשויים לבנים, גגות רעפים אדומים, פשוטים ולא מצועצעים, תריסי עץ, לא זכורות לי גינות מטופחות בחצרות הבתים.

• הוסף לסימניות
תודה לכל העוזרים.
לינקים לא עוזרים לי כי ב"ה חסום לי.
תודה לאפכא מסתברא,
כך חשבתי אבל לא הייתי בטוחה,
רציתי באמת לעשות בתים חד קומתיים עושיים לבנים וגג רעפים, אבל פחדתי שזה ממש הולך רחוק.
אז תודה רבה לכולם!

• הוסף לסימניות
כמובן, הם היו מטויחים ומסוידים! לא ראו את הלבנים...

• הוסף לסימניות
בארכיון הציוני ישנו מאגר תמונות גדול על באר טוביה ומעט על כפר אחים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה