כללי יישור מלא

• הוסף לסימניות
עשיתי יישור full justify. אני צריכה שימלא את כל אורך התיבה לגמרי. עד הסוף ממש. בלי להשאיר שוליים למטה. לדוג' שהוא צריך לעבור עמוד בשביל לא לשבור פסקאות, שימלא את כל העמוד ולא ישאיר מקום ריק.
איך עושים את זה?

• הוסף לסימניות
אף אחד לא יודע מה ההגדרה בשביל שהטקסט ימלא את כל התיבה?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את השאלה, הרי זו ברירת המחדל של יישור מלא?

• הוסף לסימניות
נכון, ולכן אני שואלת. איך עושים שיהיה יישור שימלא את כל התיבה ממש. כרגע זה לא ממלא ממש, אלא משאיר שוליים. ז"א הוא לא מחלק את השורות מהתחלה ועד הסוף לאורך התיבה. במיוחד כשהוא צריך לעבור עמ' בשביל לא לשבור פסקה. נשאר שם חלל גדול.
צירפתי דוגמא לאחד העמודים.

קבצים מצורפים

• Screenshot 2015-10-12 13.21.45.png
    KB 223.2 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
לחיצה על הכפתור justify vertically תמלא את כל התיבה.
רק צריך לקחת בחשבון שהרבה פעמים הרווח בין השורות יהיה גדול מאוד.

קבצים מצורפים

• Screenshot 2015-10-12 13.21.45 copy.png
    KB 226.3 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י מענדל'ע;1794256:
לחיצה על הכפתור justify vertically תמלא את כל התיבה.
רק צריך לקחת בחשבון שהרבה פעמים הרווח בין השורות יהיה גדול מאוד.

ולכן יש להגביל את הרווח כאן למקסימום שיכול להיות:
צפה בקובץ המצורף 257659

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 4.8 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחליקה;1794381:
כמה זה המקסימום?

כמה שתחליטי. זה הגדרה שאומרת שאם הריווח בין הפסקאות יהיה גדול למשל מ-10 נקודות אז הוא ירווח את השורות, ואם זה קטן מ-10 נקודות ירווח רק בין הפסקאות ולא בין השורות

• הוסף לסימניות
ואיך אני בוחרת את כל התיבות ביחד? ז"א שיחיל את זה על כל הספר?
ואם בכלל יש צורך בספר קריאה רגיל ליישר את התיבות למטה? או שעמ' שנהיה קצר יותר בגלל שהוא מעביר שורות לעמ' הבא משאירים כך? ז"א שלא מקפידים על יישור התיבות למטה?

• הוסף לסימניות
בהחלף בOBJECT
נמצא ב: TEXT FRAME GENERAL

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחליקה;1794447:
ואם בכלל יש צורך בספר קריאה רגיל ליישר את התיבות למטה? או שעמ' שנהיה קצר יותר בגלל שהוא מעביר שורות לעמ' הבא משאירים כך? ז"א שלא מקפידים על יישור התיבות למטה?

אני אישית מאוד מקפיד על זה, כי זה מפריע לי ברמה אישי אבל בב'יקה שעשיתי בספרים אחרים ראיתי שלא ממש מקפידים על זה אבל לא בצורה מוגזמת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה