דרוש מידע יכולת אנליטית גבוהה - מכירים תחום שיענה על זה?

• הוסף לסימניות
מתייעצת לגבי קרובת משפחה
הלכה לאבחון תעסוקתי אצל ברנדווין האלוף
והמסקנות הן שיש יכולת אנליטית מושלמת ואינטלגנציה מעולה בשילוב אינטואיציה דקה ומפוקחת היטב ע"י בקרה עצמית גבוהה מאד.

כעת לשאלה הקשה-

האם יש תחום שמשלב את החוזקות הללו? כלומר, מקביל ל8200, אנליסטים במודיעין בגופים השונים וכו',
יש מקום שיש עתודה לאישה חרדית להתקבל לשם?

אשמח למענה רציני, מיודעי דבר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מתייעצת לגבי קרובת משפחה
והמסקנות הן שיש יכולת אנליטית מושלמת ואינטלגנציה מעולה בשילוב אינטואיציה דקה ומפוקחת היטב ע"י בקרה עצמית גבוהה מאד.

כעת לשאלה הקשה-

האם יש תחום שמשלב את החוזקות הללו? כלומר, מקביל ל8200, אנליסטים במודיעין בגופים השונים וכו',
יש מקום לא בטחוני שיש עתודה לאישה חרדית להתקבל לשם?

יש תעשיית הייטק מפותחת בישראל לא רק בטחונית.
השאלה אם מתאים לה הייטק מעוד בחינות.

• הוסף לסימניות
יש תעשיית הייטק מפותחת בישראל לא רק בטחונית.
השאלה אם מתאים לה הייטק מעוד בחינות.
האמת שבטחוני לא ממש גרוע, הבעיה היא שפשוט לא מקבלים בלי תואר ראשון וכו'
אם ידוע על משהו שמקבלים לפי בחינת יכולות + אבחון מדוייק, נשמח לשמוע.

הייטק- אשמח שתפרטי קצת יותר
אכן ברנדווין ציין שהייטק זה בול מתאים אבל הייטק היום זה....

היא מחפשת משהו אתגרי ומעניין - אוהבת מאד להתעסק עם מידע, ביצוע פעולות מעניינות במקביל ולא רק התקעות על קוד, יש דבר כזה?
@DvoraVidman תודה על המענה!

• הוסף לסימניות
האמת שבטחוני לא ממש גרוע, הבעיה היא שפשוט לא מקבלים בלי תואר ראשון וכו'
אם ידוע על משהו שמקבלים לפי בחינת יכולות + אבחון מדוייק, נשמח לשמוע.

הייטק- אשמח שתפרטי קצת יותר
אכן ברנדווין ציין שהייטק זה בול מתאים אבל הייטק היום זה....

היא מחפשת משהו אתגרי ומעניין - אוהבת מאד להתעסק עם מידע, ביצוע פעולות מעניינות במקביל ולא רק התקעות על קוד, יש דבר כזה?
@DvoraVidman תודה על המענה!
לא הבנתי למה מרמזות שלושת הנקודות. הייטק זה?
בשום מקום לא מקבלים בנאדם בלי ידע רלוונטי רק על סמך שהוא מוכשר. היא מוכשרת, מעולה, עכשיו שתלמד מה שמתאים לה על בסיס הכישורים.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי למה מרמזות שלושת הנקודות. הייטק זה?
בשום מקום לא מקבלים בנאדם בלי ידע רלוונטי רק על סמך שהוא מוכשר. היא מוכשרת, מעולה, עכשיו שתלמד מה שמתאים לה על בסיס הכישורים.
מאה אחוז,
התכוונתי למקומות שמציעים הכשרה ספציפית לתחום שלהם
כמובן שאם יש מקצוע העונה על הדרישות הספציפיות - יש מקום ללכת ללמוד את זה.

לגבי הייטק-
הכוונה היא שהשוק היום במצב נורא כידוע.

אשמח לתגובות נוספות האם יש תחומים / מקומות נוספים רלוונטיים?

• הוסף לסימניות
זה לא בהכרח עולה בקנה אחד עם זה שהיא ביקשה משהו מעניין.
זה לא בהכרח
אבל גם לא בהכרח שלא
אני מדברת מתוך התחום, ב"ה נהנת מאוד
המקצוע הוא מקצוע רחב ויש אפשרות להשתלב בכ"כ הרבה תחומים ולשמש כאשת מקצוע בכובעים שונים ומגוונים.

• הוסף לסימניות
מאה אחוז,
התכוונתי למקומות שמציעים הכשרה ספציפית לתחום שלהם
כמובן שאם יש מקצוע העונה על הדרישות הספציפיות - יש מקום ללכת ללמוד את זה.
אני חושבת שזה פחות עובד ככה. מעסיקים רוצים שהמועמדים שלהם יגיעו עם ההכשרה שהם כבר עשו, ועם התעודות הרלוונטיות.
לגבי הייטק-
הכוונה היא שהשוק היום במצב נורא כידוע.

האם יש תחומים / מקומות נוספים רלוונטיים?
השוק תמיד בירידות ועליה, ודווקא הגל כבר מתחיל להתאושש.
בכל מקרה, לימודים רציניים לוקחים זמן אז מי שמתחילה עכשיו תצא כנראה שהשוק שוב יהיה בשיפור.

• הוסף לסימניות
זה לא בהכרח
אבל גם לא בהכרח שלא
אני מדברת מתוך התחום, ב"ה נהנת מאוד
המקצוע הוא מקצוע רחב ויש אפשרות להשתלב בכ"כ הרבה תחומים ולשמש כאשת מקצוע בכובעים שונים ומגוונים.
אם לא הסברתי את זה מספיק ברור-
הגרפולוג הסביר שיש שני סוגי ראשים- ראש מתמטי וראש אנליטי
ומדובר בשני מיומנויות שונות
אני מדברת על הראש האנליטי, בצירוף מאפיינים ייחודיים של אהבה בלתי פוסקת לידע בכל מה שזז בעולם כולל טכנולוגיה, מדינאי, פוליטי, מדעי וכו'

• הוסף לסימניות
המאבחן התעסוקתי אמור לתת לנועץ המלצות קונקרטיות למקצועות וחלק ניכר מהתהליך אמור לכלול אבחון נטיות. הבחינה של היכולת הקוגנטיבית היא חלק קטן יחסית. מה היו המסקנות בסוף התהליך?
מומלץ לגשת למכוני הכוון תעסוקתי העירוניים. ביעוץ הבסיסי שעולה בין 70 ל200 ש"ח אאל"ט מקבלים גם המלצות למקומות לימוד, חלקם מסובסדים על ידי הרשויות.

• הוסף לסימניות
אני מדברת על הראש האנליטי, בצירוף מאפיינים ייחודיים של אהבה בלתי פוסקת לידע בכל מה שזז בעולם כולל טכנולוגיה, מדינאי, פוליטי, מדעי וכו'
נשמע שהוא מתכוון למה שבייעוץ תעסוקתי קלאסי קוראים נטיה חקרנית מול נטיה מנהלית. (לפי שאלון הולנד).

• הוסף לסימניות
בקיצור, נראה שאין פה חידוש למה שכבר ידענו מראש,
חשבתי שיוכלו לחדש לנו בפרוג על תחום שלא שמענו עליו עדיין.
תודה לכל המגיבים!

• הוסף לסימניות
הסברת את זה נהדר
אני לא יודעת מה אמרו לך לגבי הלימודים של ראיית חשבון, אבל בעבודה עצמה הראש האנליטי חשוב לא פחות ואולי יותר מהראש המתמטי
אני כמעט ולא פוגשת את הראש המתמטי שלי בעבודה (הוא הלך לישון אי שם בסוף הבגרויות ומאז לא ממש התעורר)
לגבי אהבה לטכנולוגיה אני יודעת על רואי חשבון שעובדים בחברות הייטק שם פוגש אותם גם הזיקה הזו
שוב, לא אומרת לך שזה בול המקצוע למה שחיפשת. רק נתתי עוד כיוון...

• הוסף לסימניות
בקיצור, נראה שאין פה חידוש למה שכבר ידענו מראש,
תודה לכל המגיבים!
רשימת מקצועות לתחום החקרני:
ביוטכנולוגית (עובדת מחקר ומעבדה בטכנולוגיה רפואית)
דיאטנית (הנחיית תזונה)
מתכנתת
ניתוח מערכות מידע, ניהול נתונים
חוקרת במדעי החברה – אנתרופולוגיה, סוציולוגיה, פסיכולוגיה וכדו'

• הוסף לסימניות
אני חושבת (מניסיוני) שאנשים לא הולכים למקצוע שהם לא שמעו עליו עדיין ושהם לא מכירים אף אחד שעובד בו.
זה נשמע להם מוזר ורחוק מדי.
אנשים תמיד צריכים איזה קצה חוט של היכרות בשביל לצאת לדרך.

• הוסף לסימניות
מתייעצת לגבי קרובת משפחה

כעת לשאלה הקשה-

יש מקום שיש עתודה לאישה חרדית להתקבל לשם?

כן בהחלט. בכל משרד ממשלתי כמעט יש תפקיד של אנליסט/חוקר/מחקר בלי קשר להייטק שעונה על מה שהיא מחפשת.
לרוב כמובן דורש תואר ראשון, לא משנה במה כמו כל משרה במגזר הציבורי.
מהיכרות קרובה- השכר לא בהכרח מדהים אבל התנאים מאוד נוחים ובחלק מהמקומות יש אופק להתקדמות (בחלק ממש לא)
אם היא באמת מוכשרת ויש לה תואר ראשון, שתתחיל לעקוב אחרי הפרסומים במשרדים השונים ולשלוח קורות חיים. בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה