- הוסף לסימניות
אני לא מכירה את זה ככה.ממה שידוע לי, רוב בוגרי תואר במדע החברה עובדים (יותר נכון עובדות) בניהול משאבי אנוש.
עבודה שבפועל היא ביורוקרטית ודי חוזרת על עצמה.
@DvoraVidman תדע כנראה לענות אם יש בזה תחומים יותר מעניינים.
זה לא התחום שלי אבל זה כן התחום של אנשים קרובים לי, ואני יודעת מהם שזה לא קל להשתחל למכון מחקר. אולי תלוי גם בתחום, מי שאני מכירה ממדעי החברה והרוח.לא ראיתי שהשוק כזה קשוח. התקבלתי בקלי קלות כבר בתור סטודנטית לתואר ראשון- אז למשרת סטודנט, , אחר כך ביקשו ממני כמה פרויקטים בתור פרילנסרית, וממש בקלות התקבלתי לעבודה במשרה מלאה בתור מאסטרנטית, ואם רק הייתי רוצה הייתי נשארת. רק שזה לא עניין אותי מספיק.
כל זה עוד בלי תואר שלישי.
פרטי המכונים בפרטי או בלינקדאין שלי
המוכשרים מאד, שמוכשרים לא רק בתחום שלהם אלא גם בתחום שנקרא "התחרות למשרה". לנשים עם משפחה התחרות קשה פי כמה.המוכשרים מצליחים... כמו בכל תחום
אנשים עם דוקטורט במדעי החברה מחפשים סגנון משרות מאוד מסוים (לרוב באקדמיה)זה לא התחום שלי אבל זה כן התחום של אנשים קרובים לי, ואני יודעת מהם שזה לא קל להשתחל למכון מחקר. אולי תלוי גם בתחום, מי שאני מכירה ממדעי החברה והרוח.
בכל מקרה אין חולק על העובדה שדוקטורים למדעי החברה שלא מוצאים עבודה בתחום יש המון.
אולי היה לי מזל ולא מספיק הערכתי אותוזה לא התחום שלי אבל זה כן התחום של אנשים קרובים לי, ואני יודעת מהם שזה לא קל להשתחל למכון מחקר. אולי תלוי גם בתחום, מי שאני מכירה ממדעי החברה והרוח.
בכל מקרה אין חולק על העובדה שדוקטורים למדעי החברה שלא מוצאים עבודה בתחום יש המון.
אנשים כאלו אולי רוצים בדרך כלל בתור עדיפות ראשונה משרה באקדמיה, אבל ישמחו גם למשרה במכון מחקר, ולכל משרה אחרת שבאמת קשורה לתחום שהם למדו.אנשים עם דוקטורט במדעי החברה מחפשים סגנון משרות מאוד מסוים (לרוב באקדמיה)
פה מדובר על משרות שתואר ראשון במדעי החברה מספיק די והותר (כתנאי סף. זה יכול להיות באותה מידה גם תואר בפיזיקה או בכלכלה. זה לא באמת משנה לאף אחד)
למי שבאמת יש יכולת אנליטית טובה ויחסי אנוש טובים, אין בעיה למצוא עבודות.
מכוני מחקר הם רק דוגמא, יש הרבה (מאוד) מקומות שמחפשים אנשים מוכשרים עם תואר ראשון. הבעיה שאנשים מוכשרים לרוב ימוסללו להייטק (ויסבלו שם. אבל זה כבר סיפור אחר).
תואר שני ושלישי הוא לא כללי. אני מדברת למשל על מישהו שהיה לקראת תואר שלישי במדע המדינה. מן הסתם גם יש הבדל בין משרת עוזר מחקר שמגיעים אליה כמשרת סטודנט, ואנשים שכבר סיימו תארים מתקדמים פחות רוצים אותה, לבין משרת מחקר רצינית.אולי היה לי מזל ולא מספיק הערכתי אותו
אבל גם לעמיתים שלי לא היה קשה להתקבל.
אבל לאף אחד מאיתנו לא היה תואר כללי במדעי החברה, לכל אחד היה תואר יותר ספציפי.
לאף אחד מאיתנו לא היה תואר ראשון כללי במדעי החברה.תואר שני ושלישי הוא לא כללי. אני מדברת למשל על מישהו שהיה לקראת תואר שלישי במדע המדינה. מן הסתם גם יש הבדל בין משרת עוזר מחקר שמגיעים אליה כמשרת סטודנט, ואנשים שכבר סיימו תארים מתקדמים פחות רוצים אותה, לבין משרת מחקר רצינית.
מאמינה לך על עצמך כמובן.לאף אחד מאיתנו לא היה תואר ראשון כללי במדעי החברה.
עוזרת מחקר הייתי בתור סטודנטית לתואר ראשון.
אחרי תואר ראשון ולפני תואר שני הייתי מוגדרת כבר חוקרת, נראה שאני צריכה להביא עדים כדי להוכיח![]()
קשה לדעתהשאלה היא אם את בת מזל או שמי שאני מכירה וחבריו חסרי מזל...
לגמריקשה לדעת
בכל אופן, טיפ אחד למי שרוצה להיות חוקר, תבחרו תואר עם הכי הרבה סטטיסטיקה. (בתואר שני אפשר גם לבחור תוספת של קורסים בסטטיסטיקה) זה מה שיהפוך אתכם לחוקרים.
חובה תואר ראשון בכל מה שקשור לאנליסט?כן בהחלט. בכל משרד ממשלתי כמעט יש תפקיד של אנליסט/חוקר/מחקר בלי קשר להייטק שעונה על מה שהיא מחפשת.
לרוב כמובן דורש תואר ראשון, לא משנה במה כמו כל משרה במגזר הציבורי.
מהיכרות קרובה- השכר לא בהכרח מדהים אבל התנאים מאוד נוחים ובחלק מהמקומות יש אופק להתקדמות (בחלק ממש לא)
אם היא באמת מוכשרת ויש לה תואר ראשון, שתתחיל לעקוב אחרי הפרסומים במשרדים השונים ולשלוח קורות חיים. בהצלחה!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים