יהודי-פשוט
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
א להבנתי היום הכל ממוקם על הרצףהשאלה היא כזאת - האם יש היום אבחנה של לקות תקשורת בלבד בלי למקם על הרצף האוטיסטי?
ב מה איכפת לכם ההגדרה?
א להבנתי היום הכל ממוקם על הרצףהשאלה היא כזאת - האם יש היום אבחנה של לקות תקשורת בלבד בלי למקם על הרצף האוטיסטי?
שזה ממש מעניין שהיא הסכימה לעשות זאת-לא צריך לענות על כל הקריטריונים, מספיק לענות על קריטריון אחד מאשכול A וקריטריון אחד מאשכול B. בכל מקרה אבחנה של רופאת התפתחות בלבד לא מספיקה, תמיד צריך גם אבחון פסיכולוגי...למרות כל זאת הרופאה שאלה את ההורים האם הם רוצים לקבל את האבחנה של ASD למרות זאת כדי לקבל סיוע של קלינאית תקשורת בתוך הגן וכן לקבל סיוע כספי כדי לממן טיפולים פרטיים אם יש צורך.
יש אבחנה- קושי תקשורתי/ הפרעה בתקשורת. האבחנה הזאת לא מקנה זכאות בביטוח לאומי או במקום אחר- זו כותרת שתירשם בתיק, ובעיני אין הבדל אם בתיק יהיה רשום הפרעת תקשורת או שיהיה רשום שם ASD.השאלה היא כזאת - האם יש היום אבחנה של לקות תקשורת בלבד בלי למקם על הרצף האוטיסטי?
שמעתי המלצות טובות על אוניברסיטת אריאל,עדין אני מחכה להמלצה על מקום שעושה אבחנה טובה וארוכההההה ויסודית שתאבחן האם זה תקשורת או משהוא אחר
תל השומר נשמע מצוין אבל ההמתנה לא אפשרית בערך שנה ויותר
המחקר שהמליצו לא מתאים לכולם
למישהוא יש מידע על משהוא אחר?לא מחפשת שם של מישהוא אחד אלא מכון שיעשה הכל יחד
אין צורך במכון.מכל האשכול הזה
עדין אני מחכה להמלצה על מקום שעושה אבחנה טובה וארוכההההה ויסודית שתאבחן האם זה תקשורת או משהוא אחר
הפרעת תקשורת יכולה לנבוע מעוד רשימת גורמים ארוכה מעבר לASD.א להבנתי היום הכל ממוקם על הרצף
ניסיתי אצל ילד אחר לא כ"כ הולך טוב הלכתי לשם מוכר 2 פגישות הרגשתי שזה לא מקיף, המשכתי הלאה לאחר והתחיל מהתחלה וכואין צורך במכון.
אם רוצים ללכת פרטי [זה די יקר].
צריך למצוא פסיכולוג מתאים, שמוכן לכתוב אבחון [זה עבודה רצינית].
הפסיכולוגים די 'אוהבים' לעשות איבחונים.
ואחר-כך למצוא רופא פסיכיאטר או נוירולוג, שגם הוא יצטרף לאבחנה.
אפשר לגשת לרופא במסגרת הביטוחים המשלימים.
אם יש את שני המסמכים האלו, זה מספיק.
=========
אולי כדאי להתחיל מהרופא, אפשר במסגרת המושלם או סתם קופת החולים.
אבל הרופאים לא ממהרים לתת את האבחנה.
סולם בירושלים.מכל האשכול הזה
עדין אני מחכה להמלצה על מקום שעושה אבחנה טובה וארוכההההה ויסודית שתאבחן האם זה תקשורת או משהוא אחר
ברור!הפרעת תקשורת יכולה לנבוע מעוד רשימת גורמים ארוכה מעבר לASD.
היא ממש לא חייבת להיות בשום מקום על הרצף הידוע.
פרטי זה יותר טוב ממכון.ניסיתי אצל ילד אחר לא כ"כ הולך טוב הלכתי לשם מוכר 2 פגישות הרגשתי שזה לא מקיף, המשכתי הלאה לאחר והתחיל מהתחלה וכו
אני לא מחפשת בשביל זכויות אני מחפשת ארוך ויסודי לדעת באמת
כן. SCD (או SPCD, כבר לא זוכרת מה השם המקובל היום).השאלה היא כזאת - האם יש היום אבחנה של לקות תקשורת בלבד בלי למקם על הרצף האוטיסטי?
אני אשמח ליצור איתך קשר בנוגע לטיפול בילד מאובחן, איך אפשר?בתור אם לבן אוטיסט בן 38 וכרגע מ"מ מנהלת בית ספר לילדים על הרצף בתפקוד גבוה ושנים יעוץ להורים.
אנא, אל תטמנו את הראש בחול. כדאי ללכת בהקדם לרופא התפתחותי ולראות מה לעשות. אין ענין לשים סטיגמות על הילדה אבל לראות מה אפשר לעזור. אני סופר ממליצה על טפול בשיטת DIR שזה סתם טפול טוב לכל ילד... מי שיכול להרשות לעצמו. אבל במקרה שיש ספק זו יכולה להיות ממש הצלת חיים כי אפשר להביא גם ילדים על הרצף לתפקוד נורמטיבי. אפשר לחפש באינטרנט על שיטת DIR. אפשר גם ליצר איתי קשר. ושוב - רק תרויחו מזה, אתם, הילדה ושאר המשפחה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים