דרוש מידע ילדה בת 4 שמנה מאוד מאוד , אשמח לעיצות

• הוסף לסימניות
שלום
עשינו כבר את כל הבדיקות ומה שאפשר
אנדורקולוג טוען שמה שנשאר זה רק להפחית אוכל (אמנם אוכלת הרבה אבל ברור שזה נטיה או משהוא מולד)
מדובר על ילדה שקשה לה מאוד להפחית אוכל אבל אין ברירה
האם מישהיא התנסתה בזה? אשמח למידע מניסיון
אולי יש טיפול מסוים שעובד על צורת חשיבה כמו אצל מבוגרים שטוענים שזה בעיקר בראש

אחרת כולם יצאו מהדעת, להגביל ילדה כזאת בגיל הזה כמעט בלתי אפשרי

תודה רבה

• הוסף לסימניות
וואו,
חוץ מהמון הערכה וכוח אין לי כל כך מה להוסיף.....
אני הייתי שמנה מאד בתור ילדה.
והיום רזיתי ברוך ה',
אבל חלק מבנותי דומות לי. שמנותתתתת
וזה כואב, כי איך היינו רוצים למנוע כאב מילדינו.

יכולה להוסיף ממקום אחר,
כמה שיותר להשקיע בביטחון עצמי, תחושת מסוגלות. (אני בשביל זה שלחתי לספורט טיפולי)
כי אני לא יכולה תמיד למנוע את ההשמנה, אני כן יכולה להשתדל למנוע את תופעות הלוואי שלה.

המון כוח והצלחה.

ועוקבת, אולי יעזור לנו גם.

• הוסף לסימניות
עצות טובות שקבלתי מאחות :
א. לשים לב שאוכל הוא לא תעסוקה, למלא את היום של הילדה בתשומת לב ובפעילות
כשעסוקים אוכלים פחות וגם לא נכנסים ל"אל תאכלי" ומאבקי כח עם הילדה-חוגים, ספריה,ועוד.
ב. פעילות גופנית תצמצם את ההשפעה שלך אכילת היתר-טרמפולינה ביתית, חוג שחיה, אפילו סקטים וכד'
הליכה ברגל.
ג. להוריד פיתויים בבית-מה תעשה הילדה ולא "תחטא"???
ד. לתת פעם בשבוע פינוק שווה ואפילו משמין
ה. לשוחח עם הילדה באהבה ובלי לחץ שאנחנו דואגים לה ורוצים שיהיה לה טוב מכל הבחינות
לתת משל למכונית שהכניסו לה מידי הרבה דלק או פיל שכל הזמן רצה לשתות ולשתות-
בצורה עקיפה וחיוביייית.
ו. בכל ההתנהלות כנ"ל ובכלל- לא לומר זה בשביל שלא תשמיני, או "את רואה ככה לא תהיי שמנה"
לא לעשות מזה נושא!!!אפילו שלנו כאמהות זה קשה מאוווד.
ז. למצוא תחום שיעצים את הילדה-ספורט/נגינה/ריקוד/ ציור (אפיה עדיף שלא...)
לפתח לה תחום חוזק משמעותי שיתן בטחון וסיפוק.
ח. קל לדבר אבל שווה: לאהוב ללא תנאים...
י. לבקש גם על זה בהדלקת נרות...
בהצלחה!!
ט. יש המון ספרים ומצגות על תזונה נכונה פירמידת המזון מידי פעם (לא לחפור)

• הוסף לסימניות
קרובה שלי התמודדה עם ילדים כאלו.
תמיד היתה להם ביד שקית עם אוכל. ירקות חתוכים, (כל פעם חתוך בצורה שונה ..) מקלות סלרי, עלי חסה קטנים ורעננים פריכיות, פרי, לבן וגם - בקבוקון מים.
כל הזמן הסתובבו ואכלו - אבל לפחות דברים בריאים ולא משמינים.
האמא הבטיחה להם שכל יום, אחרי שמסיימים ארוחת ערב - אפשר גם לבחור ממתק. (חמוציות, תמרים, ולפעמים גם סוכריה..)

היום הם לא רזים במיוחד - אבל למדו לאכול בריא.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל העונים
יש לי גם ילדים אחרים מלאים אבל זה משהוא שלא כ"כ רואים, לא משהוא שיש במשפחה כמה.
לכן העיצות נפלאות ועשינו את רובם כבר הרבה זמן אבל זה לא יעזור לגמרי
לפי הרופאים אסור בכלל מתוק (אפילו לא פירות ותמרים) ועוד שורה שלימה
מאחר וכולסטרול וסוכר כבר גבולי בבדיקות
לכן מחפשת משהוא רגשי או טיפול שעוזר במוח
במקביל כמובן אנו מחפשים עוד רופאים שמתמצאים בעניין

• הוסף לסימניות
אני כותבת לא מנסיון לגיל הזה, אבל אולי יעזור גם בגיל כזה:
1. רפלקסולוגיה
2. טיפול EMDR (נראה לי קוראים לזה ככה- טיפול דרך תנועות עיניים)- את ירושלמית?
3. המון התעמלות משותפת- טרמפולינה, שירי התעמלות שכל הילדים עושים יחד, בריכה- היא כבר יכולה ללמוד לשחות!
4. ללמוד שיח של אני רעבה/שבעה/צמאה/משועממת בעזרת בובות אצבע של חיות, מי שאני מכירה פשוט נתנה לילד לבחור בובה והיא עצמה לקחה בובה ופשוט פתחה שיח דרך הבובות. (יכולה לשאול אותה אם היא קיבלה הדרכה לפני)

• הוסף לסימניות
לפני שבועיים היתה כתבה מיוחדת בנושא בבתוך המשפחה ובשבוע שעבר בקטיפה-ממליצה ממש

וטיפ אישי
כמה שפחות התעסקות בנושא-כך ייטב
פשוט תתני צלחות קטנות יותר ותמלאי אותן מה שייתן תחושה של המון אוכל
3 ארוחות מסודרות
פרי בין הארוחות וזהו
לא להתעסק סביב מה משמין ומה לא, המילה היחידה שמותר בנושא, זו-בריא
שתבין שמדובר בבריאות לא בשומן שלה
ותתני לה דוגמא אישית

בהצלחה

• הוסף לסימניות
קרובה שלי התמודדה עם ילדים כאלו.
תמיד היתה להם ביד שקית עם אוכל. ירקות חתוכים, (כל פעם חתוך בצורה שונה ..) מקלות סלרי, עלי חסה קטנים ורעננים פריכיות, פרי, לבן וגם - בקבוקון מים.
כל הזמן הסתובבו ואכלו - אבל לפחות דברים בריאים ולא משמינים.
האמא הבטיחה להם שכל יום, אחרי שמסיימים ארוחת ערב - אפשר גם לבחור ממתק. (חמוציות, תמרים, ולפעמים גם סוכריה..)

היום הם לא רזים במיוחד - אבל למדו לאכול בריא.
אולי להם זה היה נכון
אני מעדיפה שילדי לא יתרגלו לאכול כל הזמן ושהאוכל לא יהיה נגיש בלי הפסקה גם אם הוא בריא
כי עצם ההרגל מאד לא בריא לנפש ולגוף לטעמי.
ההתארגנות עם פריכיות וירקות כנ"ל מעולה ליציאות וכד'

• הוסף לסימניות
אני כותבת לא מנסיון לגיל הזה, אבל אולי יעזור גם בגיל כזה:
1. רפלקסולוגיה
2. טיפול EMDR (נראה לי קוראים לזה ככה- טיפול דרך תנועות עיניים)- את ירושלמית?
3. המון התעמלות משותפת- טרמפולינה, שירי התעמלות שכל הילדים עושים יחד, בריכה- היא כבר יכולה ללמוד לשחות!
4. ללמוד שיח של אני רעבה/שבעה/צמאה/משועממת בעזרת בובות אצבע של חיות, מי שאני מכירה פשוט נתנה לילד לבחור בובה והיא עצמה לקחה בובה ופשוט פתחה שיח דרך הבובות. (יכולה לשאול אותה אם היא קיבלה הדרכה לפני)

תודה רבה
2.כן ירושלמית יש לך המלצה?
3.היא כבר שוחה שנה וחצי

• הוסף לסימניות
לגיל הזה יש תרפיסטית במשחק מעולה מאד
כדאי להתייעץ איתה מקצוענית וישרה
עובדת על ההרגלים ויסות רגשי/חושי מדריכה את ההורים

• הוסף לסימניות
לגיל הזה יש תרפיסטית במשחק מעולה מאד
כדאי להתייעץ איתה מקצוענית וישרה
עובדת על ההרגלים ויסות רגשי/חושי מדריכה את ההורים
יש לך המלצה בירושלים?
היא כבר נמצאת בריפוי בעיסוק מישהיא מדהימה אבל זה לא מספיק

• הוסף לסימניות
תודה רבה
2.כן ירושלמית יש לך המלצה?
3.היא כבר שוחה שנה וחצי
אני אתקשר מאוחר יותר למי שאמרה לי על זה. תזכירי לי בערב אם אני לא כותבת לך עד אז תשובה.

וגם יש ברמות חדר סנוזלן מהממם!! יכול מאוד לעזור לה (עוזר בויסות חושי ורגשי, אז אם זה נראה לך קשור כדאי לנסות)

• הוסף לסימניות
התמודדות לא פשוטה!

אחרי מיצוי כל הבירור הרפואי (ממליצה ללכת לפירר- כולסטרול וסוכר בגיל כזה זה חריג לכל הדעות) הייתי ממליצה על פסיכולוג או פסיכיאטר ילדים. יכול להיות שכדאי לבחון אם אין משהו אובססיבי סביב המזון. לפעמים אפילו כדאי לשקול לקחת איזושהיא תרופה שמפחיתה תאבון, מאשר להגיע למצב של טריגליצרידים גבוהים בגיל ארבע.
אבל קודם, הרבה קודם, בירור רפואי מקיף, הייתם אצל נוירלוג? תחום ההתמחות של אנדרוקרינולוג הוא קצת מוגבל. מאד יכול להיות שקורה משהו לא תקין מבחינה אוטאימונית.

• הוסף לסימניות
התמודדות לא פשוטה!

אחרי מיצוי כל הבירור הרפואי (ממליצה ללכת לפירר- כולסטרול וסוכר בגיל כזה זה חריג לכל הדעות) הייתי ממליצה על פסיכולוג או פסיכיאטר ילדים. יכול להיות שכדאי לבחון אם אין משהו אובססיבי סביב המזון. לפעמים אפילו כדאי לשקול לקחת איזושהיא תרופה שמפחיתה תאבון, מאשר להגיע למצב של טריגליצרידים גבוהים בגיל ארבע.
אבל קודם, הרבה קודם, בירור רפואי מקיף, הייתם אצל נוירלוג? תחום ההתמחות של אנדרוקרינולוג הוא קצת מוגבל. מאד יכול להיות שקורה משהו לא תקין מבחינה אוטאימונית.

תודה רבה
התיעצנו עם עסקן רפואי אבל את מעלה פה נקודות חשובות ננסה עוד פעם

• הוסף לסימניות
בלת"ק

צריכת חלבון משביעה מאוד ומתפרקת לאט יחסית לפחמימה וכו'

תשתדלי שיהיה לה זמין חלבון , יש סיכוי שזה יחסוך לה טעימות פחמימניות ,

בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה