עזרה ילדה בת 4 שעברה טראומה משכנה לא בריאה בנפשה.

• הוסף לסימניות
אף אחד/ת פה לא מטפל מקצועי.
אבל המקובל הוא להורות לפתוח את הנושא.
לדבר ולרדת לפרטים.
להבין את הבהלה, לא להסביר למה זה בכלל לא מפחיד,
אלא להיפך, להבין ולהזדהות עם הפחד.

ברוב מוחלט של המקרים זה עובר תוך כמה שעות.

אם לא, חובה לגשת למטפל מקצועי.

בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
אני לא מטפל.
אבל אני הייתי מבקש ממנה לחקות את השאגות, ומחקה גם ומצרף את בני המשפחה ועושה מזה צחוק ושמח.
ועוד כמה דברים בכיוון הזה

• הוסף לסימניות
אף אחד/ת פה לא מטפל מקצועי.
במקרה אני בהחלט בתחום,
ונראה שהאינטואיציה הבריאה של חלק מחברי פרוג תואמת לגמרי את הידע המקצועי.
אם בכל זאת עובר זמן והחרדה נשארת לא יזיק להתייעץ.

• הוסף לסימניות
יש כאן שני חלקים:
איך הילדה מרגישה?
ואיך אמא שלה מרגישה?
אמא צריכה לעבד את החויה שהילדה שלה נבהלה..
כשאמא תהיה במקום של: קרה דבר מאד מאד לא נעים, קשה מפחיד מאיים. אבל את מסוגלת לעמוד בזה..
זה המסר שיעבור לילדה.
דבר ראשון שיקוף והכלה של מה שקרה.
לחזור במילים פשוטות טכניות לגמרי מה קרה. בלי אמוציות.
לוודא שהבנו את החוויה.
להסביר שזה טופל, מוחזק ובעז"ה לא יקרה שוב. יש את מלוא הגב.
לאחמ"כ לעבד מבחינה רגשית: חויה לא נעימה, מפחידה מלחיצה.
לשמוע שאלות להקשיב לילדה לבטא את הקושי בכל דרך שרוצה-הרבה פעמים בכלל לא מילולי לא תמיד יודעים להמליל מה קרה ומה קורה כעת בלב.
לעשות פעולות מהנות משחררות נחמדות-לשים לב שזה לא ממקום של פיצוי אמא לא גרמה לכך... אלא-להעניק חויה.
לאט לאט לנסות לגעת בפחד ע"י שיחה לרדת ביחד למקום שזה קרה, לראות שזה לא קורה שוב..
להבין שכרגע תצטקך ליווי גם טכני-לעבור שם.
לא לשר פאניקה או האשמה זה לא בונה.
להתפלל.
להתפלל.
לפנות לעזרה אם פוגע בתפקוד אחרי כמה שבועות. זה המדד (קשיי שינה למידה תקשורת תפקוד טכני)
בשו"ט

• הוסף לסימניות
שמעתי אחד אמר לי לא לדבר על זה, כי כמה יותר שמדברים ועושים עסק מזה ז ה לא טוב,
האם זה נכון?
ברגע שלא מדברים על זה המצב עלול להחמיר
כי הילדה נאכלת בתוך עצמה
צריך לדבר איתה, להסכים אם הפחדים
ולהכנס איתה עמוק לנושא
כך שלאט לאט היא יכולה להבין שאין צורך בפחד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה