עזרה ילדה בת 6. לא נרדמת! מתסכל.....

• הוסף לסימניות
אולי משהו התנסה?
הבת שלי, בת 6. נכנסת למיטה בחיוך, עם סיפורים, חיבוקים והכל
אחרי מקלחת וארוחת ערב.
ופשוט.
לא.
נרדמת!
ככה במשך שלוש שעות בערך! (7-10)
מה עושים?

• הוסף לסימניות
לא.
יש לך נסיון עם זה?
רופא ילדים נותן?
לא ממש מתחשק לי עם תרופות....
מקווה שיש עוד אופציות
אינלי ניסיון עם זה
אבל בגדול, הגוף אמור להפריש את זה לשנת לילה- וכשלא מופרש רצוי להרגיל את הגוף לשעה לאחר תקופה- אמור הגוף ללמוד לעשות את זה לבד.

• הוסף לסימניות
לא.
יש לך נסיון עם זה?
רופא ילדים נותן?
לא ממש מתחשק לי עם תרופות....
מקווה שיש עוד אופציות
זה לא נחשב ״תרופה״
זה נחשב ״תוסף תזונה״
זה סך הכל עוזר לגוף להפריש ״מלטונין״ שמרגיעים את הגוף
ועוזרים לו להיכנס למצב שינה
(דרך אגב זה גם לא איזה סם הרדמה
אצלינו אנחנו נותנים חתיכה קטנה
וזה רק עוזר להירדם)

• הוסף לסימניות
יש 3 תנאים חשובים שמפריעים לשינה
אור- חשוב להקפיד על חדר חשוך
קור- התקרר מאוד לאחרונה, אולי צריך להלביש חם יותר?
רעב- אוכלת מספיק טוב? את כל אבות המזון?
וגם רעש- עדיף לדאוג לקצת יותר שקט בזמן ההרדמות

כמו"כ מומלץ לבדוק ברזל, לפעמים חוסר ברזל מפריע לשינה

הצלחות!

• הוסף לסימניות
בכל פעם שאני מחליטה לתת לילדים מלטונין,
אני מנסה קודם להעלות את המלטונין באופן טבעי - לצאת לשמש, עדיף מוקדם בבוקר (היה רלוונטי לנו בעיקר בסגרים), ובזמן השקיעה,
להחשיך את הבית החל מהשקיעה או קודם,
לוודא הוצאת אנרגיה במהלך היום.
בינתיים זה תמיד הועיל, ולא נצרכנו למלטונין סינטטי...

• הוסף לסימניות
תנסו להוריד מוצרי חלב.
אצלי זה עבד מצוין.
התברר שהוא היה רגיש לחלב והתבטא בקושי להרדם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה