בקשת תפילה ילדה חרדית כבת 11, אביה בת רות בד"ה, נפצעה אורח אנוש במהלך משחק חבל עם חברותיה.

• הוסף לסימניות
כמו"כ להיזהר לא להיכנס למעלית עם חבל, היו מקרים שקצה החבל נתפס בדלת.
ירחם ה'

• הוסף לסימניות
אוי בורא עולם, חוס ורחם עלינו....
היום הייתי תורנית חצר... וכפי הנראה זוהי עונת החבל... כל הבנות קיפצו להנאתן...
והנה, בבית ספר אחר זה הסתיים באסון....

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה היה
היא קפצה ואז מה? התמוטטה? התעלפה? נפלה על הראש? מה?
(סליחה על החפירה אבל אני לא מצליחה להתאושש ולהבין איך ילדה נפטרת מקפיצה בחבל?)

• הוסף לסימניות
אני מעדכנת את הכותרת, מזועזעת...
קשה לעכל...
שה' יאמר לצרותינו די !!

• הוסף לסימניות
מזעזע פשוט קשה לעכל ובאמת שנשמע רק בשורות טובות!!!

• הוסף לסימניות
חשוב שתהיה מודעות לכך, גם בלי קשר לאירוע המצער של היום, שחבל עלול להיות מסוכן.
לפעמים ילדות מגלגלות, מותחות את החבל כדי לגרום לפסילה. מתיחה כזו עלולה להביא לנפילה של ילדה קופצת. אם היא נופלת על הראש, על משטח אספלט זה יכול להסתיים בחבלת ראש.
כשהנפילה היא מקפיצה לא נכונה אז יש לנו מנגנון טבעי שדוחף אותנו ליפול קדימה, מה שנקרא "על הפנים" ולא אחורה על הראש. אבל כשהנפילה היא מגורם כמו הפתעה, מתיחה של חבל המנגנון הזה לא ממש עובד.
ולכן מה?
נאסור על הילדות שלנו לשחק בחבל?
נזהיר אותם באיומים ואזהרות כדי שתשחקנה עם לב כבד?
מה?

אז הן תוותרנה על המשחק הזה,אפילו שהוא המשחק העונתי-אופנתי עכשיו, ותלכנה על קרנובול, או קטרים באים, או סרדינים או כל משחק אחר מהרשימה השחורה...?

• הוסף לסימניות
ולכן מה?
מה?

אז הן תוותרנה על המשחק הזה,אפילו שהוא המשחק העונתי-אופנתי עכשיו, ותלכנה על קרנובול, או קטרים באים, או סרדינים או כל משחק אחר מהרשימה השחורה...?
לא צריך לאסור,
אפשר להסביר לילדות בצורה יפה שזה מסוכן וגם אם חברה מעצבנת או מפריעה או שלדעתן יצא לה אבוד וכו' לא מותחים עליה את החבל...

• הוסף לסימניות
ולכן מה?
מה?

תקראי טוב מה שכתבתי.
לא כתבתי שלא ישחקו

כתבתי שמתיחת חבל כמו שמגלגלות נוהגות לעשות היא מסוכנת.
ועל זה צריך להזהיר בנות. שתהיה מודעות לכך.
ותו לא.

כי יש לא לשחק וזה באמת לא הגיוני. בנות צריכות לשחק וצריכות לקפוץ בחבל
אבל יש לעשות דברים שמגבירים את הסיכון לפציעות, ואת זה בהחלט לא חייבים לעשות. הבנות צריכות לדעת שמתיחת חבל כשבת קופצת זה ממש, אבל ממש מסוכן

• הוסף לסימניות
תקראי טוב מה שכתבתי.
לא כתבתי שלא ישחקו

כתבתי שמתיחת חבל כמו שמגלגלות נוהגות לעשות היא מסוכנת.
ועל זה צריך להזהיר בנות. שתהיה מודעות לכך.
ותו לא.
נראה לי שאין קשר בין מתיחת חבל למה שקרה.

• הוסף לסימניות
נראה לי שאין קשר בין מתיחת חבל למה שקרה.
ברור שאין.
אוף.
מגיבים לי כאן על מה שכתבתי בלי לראות מה כתבתי.

מצטטת לך ומדגישה מילים:

"חשוב שתהיה מודעות לכך, גם בלי קשר לאירוע המצער של היום, שחבל עלול להיות מסוכן.
לפעמים ילדות מגלגלות, מותחות את החבל כדי לגרום לפסילה. מתיחה כזו עלולה להביא לנפילה של ילדה קופצת. אם היא נופלת על הראש, על משטח אספלט זה יכול להסתיים בחבלת ראש.
כשהנפילה היא מקפיצה לא נכונה אז יש לנו מנגנון טבעי שדוחף אותנו ליפול קדימה, מה שנקרא "על הפנים" ולא אחורה על הראש. אבל כשהנפילה היא מגורם כמו הפתעה, מתיחה של חבל המנגנון הזה לא ממש עובד."

פשוט עלה נושא החבל.
בשבוע שעבר נפצעה ילדה לנגד עיניי ממש. נפלה אחורה על שפיץ ספסל אבן בגלל מתיחה כזו של החבל.
לילדה שלום.
חור רציני בראש.
כולה.

• הוסף לסימניות
ברור שאין.
אוף.
מגיבים לי כאן על מה שכתבתי בלי לראות מה כתבתי.

מצטטת לך ומדגישה מילים:

"חשוב שתהיה מודעות לכך, גם בלי קשר לאירוע המצער של היום, שחבל עלול להיות מסוכן.
כשהנפילה היא מקפיצה לא נכונה אז יש לנו מנגנון טבעי שדוחף אותנו ליפול קדימה, מה שנקרא "על הפנים" ולא אחורה על הראש. אבל כשהנפילה היא מגורם כמו הפתעה, מתיחה של חבל המנגנון הזה לא ממש עובד."

פשוט עלה נושא החבל.
בשבוע שעבר נפצעה ילדה לנגד עיניי ממש. נפלה אחורה על שפיץ ספסל אבן בגלל מתיחה כזו של החבל.
לילדה שלום.
חור רציני בראש.
כולה.

היה חשוב לי רק להרגיע את האמהות ההיסטריות, שקפיצה בחבל לא עומדת להרוג להן את הילדות.

• תודה
Reactions: GRN
  • הוסף לסימניות
אני לא מכירה, אבל כן מכירה סיפור גם של ילדה בחול ששיחקה ופתאום התמוטטה, ואצלה הסיפור היה שהיא אלרגית למאכל מסויים-אבל מעט ממנו לא עושה לה כלום, אכלה, וכששיחקה היא כאילו הריצה אותו בגוף-ואז היה שוק אינפילקטי-דום לב.
אם כבר מעלים נקודות לשימת לב.

• הוסף לסימניות
עזבו אותכם מחשבונות למה מה כמה ואיך.
הרי אין שום הגיון שדבר שעשרות אלפי ילדות
משחקות מידי יום,
הסתיים בצורה כ"כ טראגית.
ברור שהבעיה כאן אינה ההשתדלות,
אלא האלוקים עשה שייראו מפניו.
זו גזרה קשה וכולנו אמורים להפנים
ששום דבר אפילו מה שנראה לנו פשוט,
אין לו ביטחון.
ולדרוש קרבת אלוקים.
יה"ר שנשמע רק בשורות טובות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אולי נפסיק לעבור את הכביש?
ליסוע באוטובוס?
לאכול נקניקיות?
ועוד...
יש מנהיג לעולם והוא מחיה אותנו בכל דקה ודקה.
אני מכירה משפחה שביתם נפלה במדרגות במשחק שגרתי אם אחיה, קבלה שבר במפרקת ונפטרה.
אז מה?
לא ניתן לילדים לעלות במדרגות??
צריך להתפלל שה' ישמור לנו על הילדים ועלינו
ונשמע רק בשורות טובות

• הוסף לסימניות
אשמח להסביר כאן משהו . לא נראה לי שזה טוב להיות בחרדה מיותרת . חשוב ובריא לקפוץ בחבל. הרבה יותר מטריד רכיבה על הוברבורד או מעבר כביש באור אדום...
. היום ישבתי עם פרמדיק ראשי ושאלתי אותו מה יכל לגרום למקרה כזה והוא פרט לי הרבה סיבות . לא נראה לי שזה משהו שצריך להטריד או לגרום לחרדה אצל הורים. לרוב זה מקרים נדירים . ברור שצריך להשגיח ולעשות השתדלות אבל ממש לא לעצור ילדים מלשחק בחבל. כן לדאוג ששותים מספי בחום. כן ללמד כללי זהירות. ולדעתי אין שום סיבה לדבר אפילו עם הילדים על זה שחבל זה מסוכן...

• הוסף לסימניות
שוב, למי שלא קרא
הילדה התמוטטה תוך כדי משחק בחבל , לפי הבנתי אין קשר למשחק , זה פשוט קרה בשעה ששיחקו בחבל , שנתבשר בשורות טובות

• הוסף לסימניות
אני חובשת. ולפי מה שהבנתי זה לא היתה חבלת ראש. זה יכול להיות הרבה דברים. זה יכול להיות מפרצת. או ארוע על רקע לבבי ועוד. מאד נדיר אצל ילדים . בעצם זה לא משנה הסיבה . זה לא מעלה או מוריד מהזעזוע

אנשים רק מחפשים סיבות בשביל ליהות בטוחים
למה להם זה לא יכול ליהות ח"ו ומתחילים להגיד רקע לבבי וכו'
ה' ישמור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
פרק קכד:
א) שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי ד' שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל: ב) לוּלֵי ד'שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם: ג) אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ: ד) אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ: ה) אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים: ו) בָּרוּךְ ד' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם: ז) נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ: ח) עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם ד' עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
• • • • • •
לתשומת לבכם, אשכול זה נועד לבקשות תפילה בלבד. פטפטת ודיונים עלולים לגרום לנעילת האשכול או חסימת המשתמש. בברכת רפואה שלימה!

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה