מצטערת על ההקפצה, פשוט הייתי עסוקה בטיפול רציף במחונן הבא, שכבר בגיל שבועיים וחצי ער יותר מישן, וכמובן על הידיים (תקראו לזה מפתח ראות, מפתח את השכל (הוא בטוח מחונן! הוא מחייך כבר למשמע קולי, ועוקב אחרי חפץ, ואפילו מפנה ראש לכיוון הקול!

))
אבל רציתי להגיב על כמה דברים:
לבן-פתחת אצלי פצע, אני לא מחוננת ואולי אפילו להפך... אבל מאוד מאוד צמאת ידע כמעט בכל נושא, חוץ מאלגברה גאומטריה (פיכס) עד היום, ומורה אחת קראה לי לשיחות אישיות בד' סמינר וגערה בי תדיר על כך שאני "יותר מידי מתענינת בנושאים הנלמדים ויש לי המון שאלות, ושאלות בסוף תמיד מובילות לשאלות באמונה" ועוד כמה שטויות כאלו.
אז אולי הייתי חוצפנית ושנונה, כי שאלתי אותה ישירות "המורה לא מעונינת ללמד אותי?" היא התפתלה ובסוף ענתה לי שקשה לה אז עניתי לה "אם המורה לא מעונינת ללמד אותי, אני לא מעונינת ללמוד אצלה" וטרקתי את הדלת ולא נכנסתי לשיעורים שלה יותר...
רותי קפלר וקומיקו.
גיסי למד בישיבה ההיא למחוננים, אין לי מושג מה ואיך, בכל מקרה הוא יצא משם עם רמת מחוננות גבוהה יותר, היום הוא נשוי למחוננת כמוהו, הילדים שלהם-אני לא מכירה, הם גרים בחו"ל, אבל הוא בתפקיד מאוד גבוה בישיבה גדולה שם בחו"ל, ולא, הוא לא היה תינוקי או כל מה שכתבו פה על מחוננים, יכול להיות שהוא חד בדורא.
לעומת זאת היתה גם כיתה בחיידר מסוים בחסידות הזו למחוננים, קרוב משפחה שלי דחף את הילד שלו להכנס לכיתה ההיא, כי הוא "מחונן" הילד היה עם כשרונות בינוניים ומטה בכל נושא הלימוד הוא פשוט נבל!
ההורים היו גאים לספר לכולם שהם מהאליטה בחברה, יש להם בן מחונן וכו'.
היום המחונן הזה נשוי, לא לומד, לא יודעת אם הוא עובד או משועמם, רחוק מאוד ממה שההורים קיוו עבורו...
ועוד דבר, יש לי ילד מדהים שעונה על כל הפרמטרים של ילד מחונן, מעולם לא חשבתי שהוא מחונן, אנחנו קוראים לו "החריף שלנו" כי יש לו הברקות מטלטלות!!!
והוא שואל שאלות מעמיקות מאוד (כמו איך נפטרים? איפה הנשמה נמצאת אחרי שנפטרים? איך ה' נראה? אפשר לטוס במטוס ולהגיע לה'? למה קוברים? איך נראים כשנפטרים? מה ההבדל בין מי שחי למי שנפטר?וזה רק בתחום המוות... וכן בהמון נושאים היסטוריים ומדעיים) הוא ידע צבעים וצורות בגיל 1.5 על בוריים (אבל כולם אצלי ככה) ודיבר מוקדם ויש לו שפה עשירה מאוד.
לא מחפשת מחוננות, מה שכן, בארוחות אני לא מספרת להם סיפורים, אלא מעבירה להם מחקרים (כן!!!) בשפה שלהם בכל מיני תחומים, הם סקרניים מאוד, על הכוכבים, הגלקסיות, מערכת השמש וכדור הארץ (התחום הזה מאוד מאוד מעסיק אותו כרגע, כולל הבדלי השעות וקו המשווה) והוא מבין הכל, שזה מדהים, גם אחיו הגדול ממנו.
בקיצור-מומלץ ללא קשר למחוננות\גאונות לפתח סקרנות ולמידה בכל גיל, זו השקעה נהדרת שנותנת פירות!!!