דרוש מידע ילדה שלא רוצה לאכול חלבי

• הוסף לסימניות
הילדה שלי בת חמש היתה אלרגית עד גיל 4 לחלב
מדובר בילדה מאד מאד חכמה שהתרגלה לא לאכול חלבי ומאז למרות שיודעת שמותר לה
היא לא מוכנה בשום פנים ואופן לטעום חלבי ( מלבד שוקולד חלבי , גלידה חלבית )
הייתי שמחה לשמוע ממישהי שנתקלה בכזו תופעה עצות מנסיונה
וכן אני מחפשת רעיונות למתכונים או צורות הגשה של אוכל שהיא לא תדע שהוא מכיל חלבי

• הוסף לסימניות
אצלי קרה בדיוק אותו דבר
בהתחלה היא אכלה רק גלידה חלבית
בהמשך עוגת גבינה , פסטה מוקרמת עם שמנת וכו יוגורט פירות
אבל עד היום לא מסוגלת לגעת בגבינה לבן וכו
לדעתי זה לא אסון
תתני לה חלבון וסידן ממאכלים אחרים , כמו חומוס טחינה ביצים
אולי גבינה צהובה בטוסט- יש בה הרבה סידן

• הוסף לסימניות
מה הדחף שתאכל חלבי?
תני לה טחינה, שקדים או כל דבר אחר שיש בו סידן
לחלב היום אין ערך מי יודע מה...

• הוסף לסימניות
אם היא אוהבת דברים אחרים שנותנים מקורות סידן,
זו לא בעיה.
יהיו לא מעט שיגידו לך שעדיף ככה..

• הוסף לסימניות
לא ככ' נורא מוצרי חלב לא מאד מומלצים
תראי איזה מאכלם נותנים סידן ותני לא במקום

• הוסף לסימניות

מכירה את זה.
לדעתי הם מרגישים שהחלבי לא טוב להם מעבר לאי התרגלות.

• הוסף לסימניות
למה חייב שתאכל חלבי?
התרגלנו לחשוב שחלבי זה המקור הטוב ביותר לסידן. תנובה וטרה עבדו קשה בשביל זה... אבל זה לא כזה נכון. גם מי שאוכל חלבי כדאי לשלב עוד מקורות לסידן.

• הוסף לסימניות
מצוין שלא תאכל חלבי!!! חלבי לא טוב לאף אחד! אני הוצאתי את החלבי לגמרי מהבית ודואגת למלאות את החסרים ע"י טחינה וכו'

• הוסף לסימניות
תמיד אפשר לבדוק רגישות ללקטוז- שאז הגוף לא מעכל בעיקר מוצרי חלב המלאים בלקטוז

• הוסף לסימניות
חלב ומוצריו - זה חיוני ובסיסי לבריאות. זה מאכלים מקוריים שמאז ומעולם אכלו אותם.
לאחרונה יש כמה ארגונים שחושבים שהם מגינים על זכויות בעלי החיים וטבעוניים למינהם שעלו על הגל נגד החלב, והצליחו לשכנע רבים שמשווקי החלב פשוט עבדו עלינו כל החיים.
נשאר רק לברר מי שכנע את האנשים לפני העידן המודרני, לעבוד קשה בחליבה והכנת החלב רק בשביל להשקות את הילדים במשקה המפוקפק הזה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לאחרונה יש כמה ארגונים שחושבים שהם מגינים על זכויות בעלי החיים וטבעוניים למינהם שעלו על הגל נגד החלב, והצליחו לשכנע רבים שיצרניות החלב פשוט עבדו עלינו כל החיים.
נשאר רק לברר מי שכנע את האנשים לפני העידן המודרני, לעבוד קשה בחליבה והכנת החלב רק בשביל להשקות את הילדים במשקה המפוקפק הזה.
"יצרניות החלב" אלו הפרות, כוונתך כמובן לחברות המשווקות...

• הוסף לסימניות
אצלנו במשפחה כמעט כל הילדים לא אכלו מוצרי חלב חוץ משוקו, מעדנים וגבינה צהובה בטוסט או פיצה
כיון שאמא שלי אלרגית לחלבי ולא ראו כמעט שמישהו אוכל(רק אבא שלי עד היום אוכל גבינה -היחיד מכל המשפחה)
עד היום אף אחד מאחי ואחיותי לא אוכלים מוצרי חלב כמו לבן, גבינות
רק מעדנים ויוגורט ושוקו וגם לא אוכלים טחינה כי לא אוהבים

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי עם אלרגים לחלב ומהכרות של עוד כמה כאלה, יש תופעות שלא תמיד הם יודעים לשים את האצבע עליהם, הם מרגישים אי נוחות בפה/בגרון, סוג של עקצוצים עדינים כאלה.
לא מחייב שזו התחושה, אבל יכולות להיות תופעות שגורמות להם לא להתחבר לזה.

• הוסף לסימניות
לאחרונה יש כמה ארגונים שחושבים שהם מגינים על זכויות בעלי החיים וטבעוניים למינהם שעלו על הגל נגד החלב, והצליחו לשכנע רבים שמשווקי החלב פשוט עבדו עלינו כל החיים.
את לא צודקת
הפרות היום לא בריאות וחופשיות כמו פעם והחלב שלהן בדיוק כמו חלב של אמא מפוחדת ואומללה ולחוצה, שלוקחים לה את התינוקות מיד אחרי הלידה...
טוסי לשוויץ, תרגישי מה זה חלב בריא!
החלב פה הוא מים!

• הוסף לסימניות
יכול להיות שלוקח לה זמן להיתרגל שוב לטעם ולמרקמים

• הוסף לסימניות
התהליך שעובר החלב ומוצריו בימינו הוא לא מה שהיה עובר פעם...ודבר נוסף, פעם הגבינה הלבנה והצהובה היתה מעלה עובש אחרי שבוע וחצי במקרר, היום זה יכול לעמוד לזמן ממושך ממושך בלי שיעלה עובש, מעניין באמת למה........

• הוסף לסימניות
הלוואי ויכולנו לשתות את החלב של פעם... המשותף בינו לבין החלב שלנו זה כמעט רק הצבע... ;).
אבל הכל עניין של מינון נכון.

• הוסף לסימניות
את לא צודקת
הפרות היום לא בריאות וחופשיות כמו פעם והחלב שלהן בדיוק כמו חלב של אמא מפוחדת ואומללה ולחוצה, שלוקחים לה את התינוקות מיד אחרי הלידה...
החלב פה הוא מים!
זה עדיין לא אומר שהוא לא עדיף מכלום.

• הוסף לסימניות
את לא צודקת
החלב פה הוא מים!

מאיפה את לוקחת את זה?

הנה ציטוט מויקיפדיה, הטוען שאיכות החלב בישראל מקבילה לאיכות החלב בשוויץ, ונשמע שהפרות גם בריאות יותר מפעם!:
איכות החלב בישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]
בשנת 2007 הושלמה בישראל רפורמה, במהלכה הוקמו מכוני חליבה מתקדמים בהשקעה של כ-2 מיליארד שקל. עוד לפני הרפורמה נחשב משק החלב הישראלי לאחד המובילים בעולם מבחינת איכות הייצור ובריאות העדר והפרה, לצד מקביליו בהולנד, שווייץ ודנמרק. זאת מאחר שהפרות עוברות תהליך בקרת איכות קפדני ומחמיר.[37]

במסגרת מעקב בריאותי לפרות בודקים רופאי השירות הווטרינרי לפחות פעם בשבוע כל עדר בקר לחלב. הבדיקות כוללות את חלב הפרות, את דמן, ואת צואתן. כתוצאה משיפור הטיפול בפרות ושכלול הבדיקות פחת אחוז החולי בסוף העשור הראשון של המאה ה-21. כך, למשל, שיעור תמותת העגלים מההמלטה ועד לגמילה נמוך כיום מ-5%, לעומת כ-10% בסוף שנות ה-90. גם מספר התאים הסומטים (תאי דם לבנים שנמצאים באופן טבעי. ריבוי שלהם מהווה אינדיקציה לחולי העטין) ירד משמעותית: מ-500,000 בממוצע לפחות מ-200,000 למיליליטר חלב.[38]

לשם בקרת התוצר, כל משלוח חלב מ-1,000 הרפתות ו-150 הדירים בישראל עובר 5 בדיקות עוד לפני כניסתו למחלבה. בבדיקות נשללת נוכחות חומרים מעכבים (אנטיביוטיקות וסולפות), חמיצות וכן דם ומים. בנוסף, נבחנים מאפיינים כמו טעם, ריח ומראה. אם מתגלה ליקוי כלשהו, אזי בהתאם לתקנון איכות החלב,[39] החלב נאסר לשימוש לאלתר. במקביל, מתבצעות בדיקות מעבדה מסוימות לחלב. במהלך כל שנה רופאי ופקחי הלשכות הווטרינריות מגיעים באקראי לכלל משקי החלב בישראל, ולוקחים כ-1,800 דגימות מקריות למעבדה לגילוי שאריות מן החי. שם נעשות להן 10-7 בדיקות מקיפות לחומרים לא רצויים.[דרוש מקור] חלב המתגלה כנגוע נאסר לשימוש ולשיווק ונשפך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה