דרוש מידע ילדה שנולדה ב-1/1 - האם אפשר ללחוץ להכניס אותה לשנתון הקודם??

• הוסף לסימניות
בטוח היה עדיף לו להתחיל ישיבה עוד לא בן 13?
הגבוליים תמיד מפסידים,
לא טוב להיות לא גדול מידי ולא קטן מידי.
בגיל הקטן די חשוב לי שיהיו עם גדולים, במעון תמיד בקשתי שישבצו את הילדים שלי בקבוצה הבוגרת יותר אם היו 2 אפשרויות. לדעתי זה מפתח ומקדם.
אבל אחר כך מגיע גיל שהסביבה כבר לא משפיעה כל כך על ההתפתחות, היכולות מתפתחות ברמה אישית והפער מכביד...
בכנות, עוד לא החלטתי מה אעשה שנה הבאה (הבת שלי עולה לגן חובה בת 4.8), האם אשאיר או לא. אם הייתה נולדת חודש אחר כך הייתי שמחה על שנחסכו לי התלבטויות. זה כל כך מורכב.
הקטנטונת שלי חכמה מאוד, מבינה עניין, קולטת הכל ברגע, אבל יש לה אפס יכולת דחית סיפוקים והיא מאוד חסרת סבלנות. עניין של אופי אבל גם של גיל.

הוא חוגג 13 באב ככה שזה לא להתחיל ישיבה לפני בר מצוה.
וכן, היו אצלנו כמה שעשו את זה
והרוויחו המון!
אולי אצל בנות זה לא כ"כ משמעותי, אבל אצל בנים זה מאוד משמעותי.

• הוסף לסימניות
גם אני חולקת
אני דחפתי ילידת שבט[!!] לשנה שמעליה , אחרי אבחון
וגם ככה היא השתעממה, כן, כן, בכיתה א'.
מזל שהיא חברותית כי זה היה הדבר היחיד שהיה לה בו ענין.
אמנם יש לה חברות שגדולות ממנה בשנה ויותר, אבל החברה לא מודדת ילדות לפי גיל.
ב"ה שהיא לא נשארה, זו היתה יכולה להיות ממש התעללות

• הוסף לסימניות
אולי אצל בנות זה לא כ"כ משמעותי, אבל אצל בנים זה מאוד משמעותי.

כתבתי כבר שיש מבחינתי הבדל ענק, ואין שום מקום להשוואה.
אצלנו למשל, חסידים, שולחים לגן חיידר בגיל 3 ואחר כך מכינה, כיתה א' והלאה.
אין מבנה מסודר של גנים ואחר כך בית ספר, ואין משמעות רבה לשנתונים.
בעוד אצל בנות יש הבדל גדול בין גן לבית ספר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה